Студените януарски дни, ОКТОМВРИЙЧЕТО с усмивка ще озари!

• 28 902
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
  Ох, като чета подобни истории, Поли и все стигам до фразата "да пази Господ" ! Шоши е права, че е невъзможно да сме нон стоп до бебето, най-малкото като спим сме неадекватни, но и притесненията са част от живота, за съжаление...
  Ние спим тримата от самото начало. Във времето на силните колики съм отскачала до всекидневната, докато я успокоя, но си спим в леглата всяка нощ.
  И да се оплача - не мога и не мога да заспя през деня - тя спи, аз пробвам и стигам просто до лежане и малко релакс. Всяка нощ, откакто съм я родила аз си отговарям за нея, прави 6-7 часова пауза, след което пак поспива 2 часа. Не съм хич без сън, но е накъсан и сутрин все ми се спи. Обещавам си да легна с нея - понякога си изпълнявам науменото....и ей го на...лежа и отвътре ми е притеснено без причина  Sad
  Вечер явно съм трупясана и си заспивам, но по 3 часа, накъсано ....

# 436
Аз да се оплача, че няма къде нито на кой.
Мъчи ме следродилна депресия по всички параграфи! Чувствам се кано кит, косата ми е толкова зле, че ако я пусна, си седи в изходно положение, космата съм като Йети, нямам време за нищо, виждам голям зор покрай денонощните грижи за малката, а и като за капак, миналата седмица блъснаха майка ми, и сега гледам и нея... Срам ме е, че се чувствам така, ама ми писна здраво! Социалния ми живот е нулев - дори не мога да вдигна телефона, пък камо ли да изляза да се видя с човек. Иде ми да се гръмна вече. Свекървата и да дойде да помага, е толкова гръмогласна и досадна, че трябва да съм на силни наркотици за да я издържа. Оставя ли я сама с бебето, почва да я храни през час и да я държи нонстоп на ръце, и като се върна аз, беба иска да продължи да я дундуркат на ръце. Отвсякъде греда. Мъжо помага, ама по цял ден е на бачкане, та и той трябва да разпусне от работата вне пак. Знам, че ще отмине, всеки вика след някой и друг месец ще мине, само дето при мен часовете се нижат като години, а месеците са просто вечност. Рядко изпадам в подобно състояние, ама ми е бая нанагорнище покрай грижите по беба и баба, докато аз съм се зачеркнала напълно.
Пффф, оплаках се. Сега ми е по-добре. Че няма свободна стая вкъщи, където да си поплача на спокойствие без да ме видят.
Бебето ревна......

# 437
Аз да се оплача, че няма къде нито на кой.
Мъчи ме следродилна депресия по всички параграфи! Чувствам се кано кит, косата ми е толкова зле, че ако я пусна, си седи в изходно положение, космата съм като Йети, нямам време за нищо, виждам голям зор покрай денонощните грижи за малката, а и като за капак, миналата седмица блъснаха майка ми, и сега гледам и нея... Срам ме е, че се чувствам така, ама ми писна здраво! Социалния ми живот е нулев - дори не мога да вдигна телефона, пък камо ли да изляза да се видя с човек. Иде ми да се гръмна вече. Свекървата и да дойде да помага, е толкова гръмогласна и досадна, че трябва да съм на силни наркотици за да я издържа. Оставя ли я сама с бебето, почва да я храни през час и да я държи нонстоп на ръце, и като се върна аз, беба иска да продължи да я дундуркат на ръце. Отвсякъде греда. Мъжо помага, ама по цял ден е на бачкане, та и той трябва да разпусне от работата вне пак. Знам, че ще отмине, всеки вика след някой и друг месец ще мине, само дето при мен часовете се нижат като години, а месеците са просто вечност. Рядко изпадам в подобно състояние, ама ми е бая нанагорнище покрай грижите по беба и баба, докато аз съм се зачеркнала напълно.
Пффф, оплаках се. Сега ми е по-добре. Че няма свободна стая вкъщи, където да си поплача на спокойствие без да ме видят.
Бебето ревна......

Милата,много си уморена....не е толкова депресия. Остави я събота на тати,и отиди си направи прическа,ей така просто за съмочуствие и да се разведриш малко. Просто всички сме много уморени,лесно няма да мине. Но пък и хубавия секс също помага Embarassed

# 438
Шошка, има ли как да вземеш почасова помощ?

# 439
Оф, апа липсата на секс ептен влошава работата! Хем си обещавах, че няма да съм от онея майки, дето бродят като призраци по халат, с невчесани коси, а съм точно такава. То аз като се погледна в огледалото ми спада. А и беба не заспива по-рано от 2 през нощта, и като заспи то почти станало време моя да ходи на работа. През почивните дни той изчезва да се види с приятели, да тренира, или да се занимава с частния ни бизнес, та няма как да оставя бебето на него.
Крис, не ми се оставя бебето на чужд човек. То аз едва издържам свекървата да я гледа, та и нейното гледане след това ми излиза през носа - тотално и прецаква режима със съня, и я храни веднага щом мрънне. Единствено майка ми се справя, а сега и тя лежи на дивана със счупен таз, та и нея обгрижвам. Въобще съм цъфнала отвсякъде. А и времето и то съвсем ни ограничава, че не можем и от вкъщи да мръднем. Това тъпо и изморително еднообразие убива всякатъв ентусиазъм за каквото и да било. Отсега знам как ще протече всеки един ден от следващата седмица... О, пардон, излъгах - чакаме ваксини във вторник, та се готвя за Апокалипсис, че дребното е толкова нервозно и емоционално, че реве за всичко, пък тогава просто ще се съдере.
Евала ви правя за желанието за второ, та и трето детенце. Аз не мога да си го причиня това. Хем съм пич, и издържам на всичко и по много, но чувствам, че съм се изгубила като личност напълно. Чистачка, готвачка и детегледачка. С халат и невчесана коса...

# 440
На мен пък близките с малки деца ми казват, че първите 6 месеца е най-лесно.

# 441
Шошка, много добре те разбирам. Има моменти, в които ми пада все едно червена пелена пред очите и ми идва да крещя и да удрям, докато дрането не спре. После ме удря вината и аха аз да се разрева,че изобщо съм имала такива долни чувства.

Моята майка много помага, ама понякога така ме вбесява, че ми идва да я пробода с лъжица или нещо друго толкова заоблено, та да отнеме повече време  #Crazy
Току-що така ми кипна лайната, че се отреперих.

А за почасова помощ имах предвид някой да идва, докато ти си вкъщи. Да помогне с почистване, да стои с принцесата, докато ти вземеш хубав душ, да си поклюкарствате  или просто да можеш да прекараш 15 минути в кенефа.

# 442
И аз съм същата... а това стоене вкъщи ми разказва играта... аз съм пантелей пътник по душа, преди рядко се задържах вкъщи от обиколки, страшно социална съм, а сега какво.....3 месеца съм излизала 6 пъти и то за 2 часа на скорост да свърша нещо, което не може без мен, а не за да си почина и да се разсея. Когато малкият не спи съм с него - не мога да говоря по телефон, когато спи мисия-невъзможна - да се почеша по-силно и съм сигурна, че ще го събудя и все едно усеща кога напускам стаята и като се върна след три минутен разговор в тоалетнатаи той се ококорилл и после няма заспиване - има кривеене. Полудяла съм имах период, през който се карах с всички, сега гледам да не им обръщам внимание. Да не говорим,че повечето ми приятелки се отдръпнаха от мен, защото бебета и майчинство не гивълнуват на тази възраст и филмът е пълен.....
Но, Шоши, ангажирай ТМ поне събота или  неделя да ти осигурява 3-4 часа само за теб. А за стягането да изглеждаш добре при мен помогна амбицирането от моя страна. Постоянно си повтарях, че ако аз не се грижа за себе си - няма кой друг. И така малко по малко се взех в ръце.  Hug

# 443
  • София
Събота, и аз съм човек!  Party  Здравейте!  bouquet
Ние заспиваме с кърменето много лесно и навсякъде - после го местя без проблем, ако крайниците му са меки, т.е. е заспал дълбоко. Ако не - оставям го там, където съм го кърмила. Понякога заспива сам, но рядко. Баткото е бил винаги приспиван на ръце  Crazy Party Беше ми приятно, макар понякога да ми е идвало нанагорно. Но сега е на 3 и малко - заспива си сам, докато се занимавам с беб наприемр следобед, или вечер кърмя. За беб нямам тази възможност, няма как винаги на ръце да го приспивам  Confused
Малкото до скоро не смеех да го взема при себе си, че съм преуморена и не съм сигурна ще го усетя ли на сън. От месец спи при мен и ни е много добре. До две -три години не мисля да променям това, като го усетя осъзнат, ще им обзаведем детска стая с избрани от тях легла. Мисля, че с кеф ще стане, баткото бече си е заплюл горния етаж и си спи спокойно съвсем сам.  Party Party
 За ваксините аз отлагам - предпочитам да е по-голям. Ваксинирането след 6 месечна възраст е по-устойчиво дългосрочно, доколкото знам, тогава си е оформен имунитета, антителата от мам вече ги няма.... А и рисковете ми се виждат по-малки, не дай Боже...  Confused
Сутринта водих баткото на Лего - ей, голяма веселба  Party

# 444
Горе главата, тези състояния минават, забравят се после. Който има възможност за отмяна, да не се колебае, няколко часа разпускане зареждат за дълго. Аз с първото, а и сега с второто нямах тази възможност. Имах страшна депресия с номер едно, обвинения, че не се справям с кърменето, запушвания и мастити през два дена, безсъние... Сега съм някак по-философски настроена и се чувствам много по-добре. Та, минава, забравя се и след време мама сресва косата, слага гордата усмивка на лице и идва пълното щастие Simple Smile

# 445
Хора, много съм съгласна, никак не е лесно понякога с бебе, а особено с първо такова. Това, което ти се случва, Шоши, е ако не нормално, то закономерно. Особено, ако си сама с бебето и без помощ в домакинството. Не ми се изпада в подробности, но говоря от собствен горчив опит с първото дете. В началото са хормони и е нормално, но колкото повече време минава, трябва постепенно всичко да влиза в норма. Ти се познаваш най-добре и знаеш какво е нормално за теб и какво е нередното в емоционалното ти и психическо състояние. Не пренебрегвай себе си и търси помощ, ако нещо те притеснява. Сама е много трудно, ако имаш депресивно състояние. Тука казвам за истинска депресия, а недоспиването и чорлавата коса са на мода в наща групичка, така че, не се притеснявай, даже си тренди.  Mr. Green
И да се оплача, имам мастит. Отново. Имам си непрекъснати запушвания с това дете, ама обикновено се оправям с цедене, зеле, душове..., но сега пак е истински зле с висока температура и болки навсякъде. Ако до утре не го овладея някак, пак ще ми дадат антибиотик, баси.
И, честит зъб, Поли, много яко!

И да добавя. Както са ти казали, намери си помощник дори само за час-два.

# 446
37, мен ме спасяват доза парацетамол, лецитин, компреси. Спирам да цедя, защото забелязах, че това увеличава възпалението. Правя студени компреси с настърган картоф, Magerquark или има едни тук компреси от Arnika. Магически са, но трябва внимателно с тях. Спасявали са ме. Ох дано ти се размине, аз потръпвам от такива проблеми, при мен са ежедневие Sad(

# 447
37, мен ме спасяват доза парацетамол, лецитин, компреси. Спирам да цедя, защото забелязах, че това увеличава възпалението. Правя студени компреси с настърган картоф, Magerquark или има едни тук компреси от Arnika. Магически са, но трябва внимателно с тях. Спасявали са ме. Ох дано ти се размине, аз потръпвам от такива проблеми, при мен са ежедневие Sad(
Оф, мерси.
И аз слагам сега студен компрес след кърмене, иначе слагам зелев компрес, пия лецитин, доизцеждам до празно само болната гърда. Мисля си, че и да стимулира малко доизцеждането, по-важно ми е да махна запушването. И съм на парацетамол и аз, иначе съм труп. А тази арника какво я правиш, компрес ли е? Може и с картоф да пробвам, по-добре ли ти действа от зелето?
Btw, ти къде живееш?
А, извинявай сега видях, че е компрес арниката. Ще си взема утре, ако не е по-добре.

# 448
А вечерна иглика? newsm78 Няма ли да помогне за мастита?

# 449
37, писах на лични с подробностите, да не спамя

Общи условия

Активация на акаунт