Система за прием на ученици в първи клас в общинските училища - София

• 121 176
  • 1 289
  •   1
Отговори
# 1 155
Това е абсурдно.
Само не са уточнили кои братовчеди и до коя линия? Все пак всички сме братовчеди по един или друг начин.  Joy

Точки за предимство на работещите в едно училище, ако децата им кандидатстват в същото, мога някак да разбера, но служители изобщо от 'системата', пък че и внуците им да получават бонус точки по принцип е меко казано пореден абсурд.   ooooh!

# 1 156
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Много удобно сайта на 20 ОУ от вчера ми изписва грешка и не може да зареди страницата...Така се ядосвам на положението, че в района ни се оказва единствено 41 ОУ...с предмета "религия", който никак не ми допада като предмет за учене от децата ни...20 у-ще ни е също съвсем близо , но нямаме шанс...За 41 у-ще имаме 43 точки + 20 за многодетно, но ако опитаме за 20 у-ще не вярвам да се вредим...Но може би след 2-3 години малката ще има шанс за 20 у-ще, ако от есента я запишем в ДГ "Буката"...Големите са подготвителна група, но градината им е в Лозенец...там имаха свободни места когато ги записвахме на градина....

# 1 157
  • София
betray, кандидатстваш и за двете училища и "каквото сабя покаже".

И други училища днес не им работят сайтовете, може да им променят допълнителните критерии.

А за догодина не го мисли от сега. Очаква се да има електронна система и там най-вероятно ще е като за градините: ще дават точки за първо желание и ще класират точно в едно училище. Така и трябва да бъде де. Сега едни и същи деца ще се класират на 5 места, а родители ще се чудят какво да правят.

# 1 158
  • София
Община Студентска публикува информация на страницата си относно границите на училищата, които са разположени на територията и. http://www.studentski.bg/e/news/priem-na-uchenici-v-1-vi-klas/

"Уважаеми родители,

Приемът на ученици в 1-ви клас на общинските училища: 8-мо СУ "Васил Левски" и 55-то СУ "Петко Каравелов" се извършва съгласно приетата на 23.02.2017 г. от Столичен общински съвет Система за прием на ученици в 1-ви клас в общинските училища на територията на Столична община, като обхватът съвпада с административните граници на СО - район"

# 1 159
  • София
В 36то дават 18т. за родители, учили там. Това е почти колкото 20т. за братче.

В 107мо да се поучат от тях и да вдигнат точките на бабите!  Да пиша ли на РИО да им подскажа?
Грета, пиши им, нека да има повече мейли

# 1 160
  • В две мънички очи...
В 36то дават 18т. за родители, учили там. Това е почти колкото 20т. за братче.

В 107мо да се поучат от тях и да вдигнат точките на бабите!  Да пиша ли на РИО да им подскажа?
Грета, пиши им, нека да има повече мейли

Пиши да има повече, дано отговорят Simple Smile

# 1 161
Здравейте, гледам, че изискването за Удостоверението за настоящ адрес е да е издадено преди датата на класирането на детето. Аз си го издадох днес т.е. по логика всичко е наред. В самото Удостоверен-ние обаче има текст най-долу, че живея на този адрес от .......... г., което при мен не е попълнено, защото нямали конкретни данни откога се водя на този адрес.

Как  мислите дали смисъла е да се гледа датата на издаване на Удостоверението или датата, от която родителя има този настоящ адрес ?

# 1 162
Мисля, че няма срок за уседналост и може би ще гледат датата на издаване, стига училището да няма някакъв негов критерий свързан с това.

# 1 163
  • София
Ако имате въпроси и сигнали за неточности по картите и адресите, пишете на общините. От РУО ме отсвириха окончателно. Те явно няма изобщо да упражняват контрол върху разпределението на адресите по райони.

# 1 164
  • Sofia
Ето и поредната нелепица свързана с карти на прилежащи територии.
41-во ОУ е публикувало на сайта си  (най-долу на страницата) част от картата изготвена от ГИС за район Триадица и там се вижда и прилежащата територия на 127-мо СУ. Там прилежащата територия на 127-мо обхваща и един малък триъгълник от район Триадица:
http://www.41ou.com/

Това означава, че хората, които живеят там ще получат 28т. за 127 СУ - за най-близко у-ще в съседен адм. район. (В същото време на сайта на 127-мо този малък триъгълник от другата страна на бул. Витоша е изключен от картата и прилежащата територия на у-щето обхваща само улици от район Средец: http://www.127sou.com/index.php?p=admission&subid=878)

Пак според картата на 41-во този триъгълник от улички се намира и в измисления му адм. район (който не е целият район Триадица както се подразбира!) и съответно живущите в тази част ще получат 30т. за 41-во - за местоживеене в адм. район на у-щето. 
А блоковете на бул. Витоша и съответните преки от страната на район Триадица, от Парчевич до Солунска си имат училище в собствения адм. район (41-во) и то изобщо не им е далече, но няма да могат да получат 43т. за него и кой знае дали ще могат да се класират за там.  В същото време с 28т. за 127-мо пак нямат голям шанс да се класират.
Да не говорим, че хората, които живеят там, където се събират прилежащите територии на трите у-ща  20-то, 41-во, 127-мо и имат лошия късмет да попаднат в този малък триъгълник, прилежаща територия на 127-мо, ще се озоват в голяма близост до три училища, но няма да могат да се класират в нито едно. Защото до колкото знам и трите са желани и благодарение на безумни доп. критерии само с точки по местоживеене хората нямат шанс.

Има нещо много недомислено с това райониране.

# 1 165
  • сред маслини и портокалов цвят

Да не говорим, че хората, които живеят там, където се събират прилежащите територии на трите у-ща  20-то, 41-во, 127-мо и имат лошия късмет да попаднат в този малък триъгълник, прилежаща територия на 127-мо, ще се озоват в голяма близост до три училища, но няма да могат да се класират в нито едно. Защото до колкото знам и трите са желани и благодарение на безумни доп. критерии само с точки по местоживеене хората нямат шанс.

Има нещо много недомислено с това райониране.

Във Възраждане се получава нещо подобно. Част от територията не попада в прилежащите райони на нито едно от училищата. И понеже те са набедени за елитни-32, 18, 134, деца живеещи на метри от тях нямат шанс, ако няма по-голямо дете от семейството в училището. Ако се въведат точки за 1-во желание, както е за градините, шансът на тези деца ще е по-голям.

# 1 166
  • София
А освен в Оборище, има ли други училища с припокриващи се карти, т.е. адреси, които ще получат 43 т. в повече от едно училище?

# 1 167
  • Sofia
Картите на кои у-ща се припокриват?

# 1 168
Извинете, ако вече е питано, но не намирам информация. Ако настоящият ми адрес съвпада с този по лична карта, трябва ли да си вадя удостоверение или копие от личнат акарта е достатъчно ?

За да не е спам поста ми - в 7 СОУ са обявили допълнителни критерии - месторабота в административния район на училището и деца и внуци на служители в системата на образованието.

# 1 169
  • Sofia
Според Решението 83 на СОС ще Ви искат и удостоверение за настоящ адрес, за да докажете, че двата адреса съвпадат.

Общи условия

Активация на акаунт