MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 10

• 69 134
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
И при мъжът ми е "олигоастенотератозооспермия" - най-дългата дума, която помня, защото няма как да я забравя още от момента, в който я прочетох.
Ние "скочихме" направо на ИКСИ. Успешно е  Heart Eyes Grinning
Сега, живот и здраве, ще минем по същия път. Всичко се преживява, момичета. Ето ни нас, навихме се на второ ИКСИ само 6 месеца след като родих Simple Smile
На нас още преди първото ИКСИ никой не ни е предлагал друг вариант, от вас разбирам, че може да се пробват други процедури.  newsm78 Ние сме в Щерев.

# 241
И ние сме с тази диагноза, директно към ИКСИ ни насочиха. Peace

# 242
http://prikachi.com/images.php?images/456/9056456x.jpg
Здравейте отново,, малко се позабавих с отговора, но прикачвам снимка на СГ.
Това според вас само за ИКСИ ли е?

# 243
  • София
Според мен могат да се повишат показателите с добавки.
Много бързо изпращат за икси  Rolling Eyes

# 244
бамбарадамбара , ембриолога каза, че не е добре положението и изписа Профертил. Не спомена ИКСИ, може би ще изчака да види как ще повлияят добавките.
Прочетох постовете на Mi6u-to и Жана , диагнозата е същата и директно са се насочили към ИКСИ, затова исках мнение.

# 245
  • София
Тя тая диагноза е за показатели в много големи граници.
Според мен вашите хич не са много трагични.

# 246
Ахаа, тоест диагнозата е една, а стойностите вътре може да са различни? Надявам се правилно да съм разбрала. Много ви благодаря за бързия отговор Simple Smile пращам ММ до аптеката и ще го следя изкъсо дали следва графика.

# 247
  • София
Точно така, това означава намалено количество и подвижни, но едно е количество два милиона, друго е 15.
Същото и с подвижните, може да да два процента, тогава е трагично, 32 % вече е съвсем различно.
Но и в двата случая заключението е еднакво.

# 248
Ние също сме с олигоастенозооспермия, също категорично ни насочиха за ИКСИ. Все пак андролога назначи добавки и инжекции за 3 месеца. Вчера му беше последната. Сега чакаме 40 дни и правим Сг. Ние сме в Щерев.

# 249
  • Пловдив
Варианта с тази диагноза е ИКСИ. Beloved Summer, определено вашите показатели не са толкова лоши.

# 250
Момичета, стискам палци на всички скоро да се сдобием с така желаното бебче.
Надежда за щастие, дано има ефект от добавките и да не се стигне до ИКСИ.
Още веднъж ви благодаря за съветите Simple Smile

# 251
Да ти кажа не съм оптимист. Освен това според докторката докато трае стимулацията, няма никакъв шанс от спонтанно забременяване, а и нашите показатели са доста по- лоши от вашите. Все пак благодаря, надеждата умира последна  Hug

# 252
Момичета, стискам палци на всички скоро да се сдобием с така желаното бебче.
Надежда за щастие, дано има ефект от добавките и да не се стигне до ИКСИ.
Още веднъж ви благодаря за съветите Simple Smile

Подвижните са ви 2 пъти под нормата ( втори ред) и имате намалена концентрация ( първи ред.

Морфологията и тя на ръба, но е добра 11% !
Според мен може да пробвате инсеминация или поне питайте док.- там концентрират материала и има шанс. Обаче и там от раз не става.
Аз бих направила инвитро. Ама аз все бързам Simple Smile
Ако си на 25 може да си пробвате естествено- от много неща зависи.  Wink

# 253
Момичета помагайте, много съм притеснена  Confused

Малко по-надолу ще приложа линк за да видите за какво става въпрос. Всичко започна с тази спермограма и оттогава се въртим в някакъв порочен кръг, откриха му диабет тип 2, излязаха и проблеми с определен хормон. Говорих с пет лекаря, днес бяхме и на уролог който уби всяка надежда от раз  Cry

Останалите 4-ма лекари ми казаха че всичко би могло да оказва влияние - от наднорменото тегло, начина на живот/хранене до болестите. И поне дадоха някаква надежда, а аз честно казано не мисля че нещата са чак толкова зле (все пак имаме живо и здраво детенце на 6г почти, нормално заченато).

Пуснахме изследвания на микоплазма, уреаплазма, хламидия - всичко е отрицателно! Изследваха ги уж по някакъв днк метод.

Днес уролога потвъди че няма варикоцеле със сигурност! Остана само да пуснем една банална флора да видим там кво ще излезе.

Последна редакция: нд, 05 мар 2017, 23:07 от bubanka

# 254
  • София
Защо ви убиват надеждата  newsm78
Малко понижена морфология.
По-притеснителна е левконещото си. Намерете кое я причинява.

Общи условия

Активация на акаунт