MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 10

• 67 865
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,момичета.
Преди време бях писала,че спермограмата на ММ не е добра,но беше обикновенна. Сега направихме по Крюгер и доктора каза ,че е доста лоша. Изписа му хапчета да пие 3 месеца и след това пак сме на преглед да решим какво да правим - инсеминация или ин витро.
Аз вчера преминах през проходимост на тръбите - перфектни са. Имам ИР и ПКЯ. Пия инофолик и от днес метфогамма за инсулина.
От рецептата в аптеката  не могат да разчетат 3-тото лекарство. Вие имате ли на идея какво е?
Също така с тези показатели не можеше ли веднага да започнем някаква процедура,или са прекалено лоши?

Благодаря

Madlen,

С 2% морфология не сте за инсеминация !  Peace
За ИКСИ сте. Ние сме с толкова и даже иксито не сработи.

# 556
Благодаря,Мая. След 3 месеца сме на преглед и ще настоявам направо за ИКСИ в такъв случай. Благодаря  bouquet

# 557
Момичета, ММ взима Трибулус терестрис. Дали може да започне да взема и  Профертил или Спермотренд? Или трябва да направим индивидуална консултация с лекар?

# 558
  • София
Момичета, в БГ дали се намираше Ортомол за 3 месеца или продават само единичните опаковки за по 1 месец, до сега само такива сме купували?
Благодаря ви!

# 559
Момичета, в БГ дали се намираше Ортомол за 3 месеца или продават само единичните опаковки за по 1 месец, до сега само такива сме купували?
Благодаря ви!
Usmivka87, виждала съм само тези , които са за един месец, никъде по бг сайтове или бг аптеки не съм успяла да намеря за три месеца, затова и ние взимаме само тези за 30 дни.

# 560
  • София
Да, предполагам, че наще аптеки предпочитат да ни събарят по 100 лева за всяка кутия, вместо да внесат тия за 3 месеца за по-ниска цена, ама викам да питам все пак Grinning

# 561
  • София
Аз го намерих за 87 лв от някаква он лайн аптека. Купих само една опаковка, после минахме на now foods.

# 562
В аптеки Ремедиум е 88 лв, а понякога го пускат на промоция за 82 лв. Веднъж го видях и в един сайт за фитнес добавки, беше промоционален за седмица на 72 лв.

# 563
  • София
Да, и ние от там го купуваме - Ремедиум. Thinking

# 564
Ето и нашата спермограма.
Скрит текст:
Притеснява ни тестът за биологична преживяемост.
Препоръчват ни инвитро или ИКСИ.
Може ли и ако може - с какво, да се повлияе на тази виталност на сперматозоидите?
Мислите ли, че имаме шанс при таймиране на овулация, инсеминация и реинсеминация в два поредни дни?
При мен този месец имаше шест антрални и един доминантел фоликул в единия яйчник, а в другия имаше 11 антрални фоликула /без да съм била стимулирана/  Лигавица на 6 ден от цикъла- 4мм, а на 13 ден /денят след овулацията/ лигавицата беше нарастнала до 8мм.
Миналата година забременях естествено след проследяване на овулацията още в първия месец, в който я следих. За съжаление бременността приключи с мисед и абразио в 10 седмица без да се установи сърдечен ритъм на ембриона.
Сега трябва да решим как ще продължаваме- чакаме нещата да се случат естествено или да се насочим към АРТ процедури.

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 10:02 от Алиска

# 565
Здравей. Вече веднъж е имало бременност, така че всичко е възможно. Може би ще бъде удачно, ако посетите андролог, който да предпише медикаменти, ако има подходящи. Защо резултатите от спермограмата са написани на ръка? Явно тръбите са проходими, яйчниковият резерв е наред, предполагам сте изследвали хормони, уреаплазма, миколплазма, трихомони, а за теб конкретно тробофилия (след аборта)? Притиска ли ви възрастта, често след определена възраст на жената някои специалисти директно препоръчват инвитро. Второ мнение едва ли ще е излишно, все пак, за да бъдете спокойни, че взимате правилно решение.

# 566
  • София
Мен повече от спермограмата би ме притеснил размера на лигавицата, малко е 8мм в деня на овулацията.

# 567
  • София
Алиска Къде е правена спермограмата? Съжалявам за преживяното, но с 6% морфологично добри сперматозоиди, има голяма вероятност за подобни случки. SDI тест, хормони правили ли сте?

# 568
Алиска Къде е правена спермограмата? Съжалявам за преживяното, но с 6% морфологично добри сперматозоиди, има голяма вероятност за подобни случки. SDI тест, хормони правили ли сте?
В Димитров е правена тази.
Другата седмица ще повтаря тестът за биологична преживяемост в новата клиника на д-р Лилия Димитрова.
И с доц. Конова искаме да се видим, но сега не искахме да я притесняваме, тъй като имаше важно събитие в Плевен и вероятно другата седмица ще се срещнем и с нея.
Всичко друго са му казали, че е ок.
Аз съм си правила хормони и са ок. Той не е. Плазми отрицателни, МБ чиста.
Лигавицата я борим и нея. Пия добавки и чайчета беше нарастнала с 4мм за 6 дни.

# 569
  • София
Алиска, в клиниката на Димитрова ще правят ли СГ от самото начало след отварянето, имаш ли идея? Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт