MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 10

• 67 876
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Алиска, в клиниката на Димитрова ще правят ли СГ от самото начало след отварянето, имаш ли идея? Мерси!
Не знам Usmivka87. Мъжът ми си се уговаря с нея.
Само знам, че той ще повтори изследването на биологична преживяемост при нея около 10.05.

# 571
  • София
Мерси, ще я чуем и ние значи.  Flutter

# 572
Алиска,

Понеже и аз съм имала абразио след задържан аборт и имах ужасни сраствания по лигавицата , които не позволяват имплантация.
 Съветвам те преди инвитро да си направиш и хистероскопия за оглеждане на матката за сраствания и полипи- или поне питай дали ти препоръчват?
Абразиото е тежка интервенция и води до такива неща.

Иначе и нашия сценарий е същия , но ние сме с 2% морфология, така че сме доста по-зле.
Пуснете си и SDI test.  

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 02:17 от Maya Bee

# 573
Maya Bee  Hug
На обикновен преглед с ехограф всичко изглежда наред. При моя близка, която също се преглежда при д-р Димитрова, се виждат едни черни петна на снимката на матката , които при мен ги няма.Другия месец ще направя хистеросалпингосонография или поне цветна снимка. Предполагам, че и при тях би се видяло, ако има сраствания по тръбите.
Ако има сраствания по лигавицата, то тогава тя не би ли трябвало да е по-дебела?
Не знам защо докторката не се притеснява от морфологията, а от тази биологична преживяемост.
При последния преглед каза, че едва ли проблемът е в лигавицата.
Може би вероятно най-добре за нас ще е да пристъпим към инвитро или ИКСИ.
Така ще може и на моята лигавица да се повлияе с естрогени.
Решихме лятото да си продължаваме да се надяваме на чудо и наесен с песен към клиниката.
Не съм се интересувала, какво представлява този СДИ тест? Сега ще потърся информация в нета.
Направо не ми се вярва първия път колко лесно се случиха нещата, а сега е така трудно.  Cry

Последна редакция: чт, 04 май 2017, 08:00 от Алиска

# 574
Срастванията по лигавицата са като ципа , пелена ( паяжина) по повърхността и се махат.
Тоест ако ги има и трансферирате ембрион, той няма достъп до самата лигавица и просто загива. Не може да се имплантира в срастванията.
Има и снимки в Гугъл.
Аз имах много и затова го споменах. Ама да не те шашкам излишно.

Иначе морфологиятя ви е добра - щом и естествено си забременяла. С такава морфолофия не е проблем ИКСИто. За преживяемост не знам - ние не сме я изследвали.

# 575
Здравейте аз съм на 34г а съпруга ми на 46 правим опити за бебе засега неуспешни и двамата имаме дете от първите си бракове дали възрастта си оказва влияние вече или лекарствата които пие за хипертония

# 576
Утре отиваме на контролна СГ, за да видим какво е положението и дали ще имаме шанс за втори опит. Стискайте ни палци!  Praynig

# 577
  • София
Утре отиваме на контролна СГ, за да видим какво е положението и дали ще имаме шанс за втори опит. Стискайте ни палци!  Praynig
Стиснати палци от мен, Аризона  Hug Много успех по пътя към номер 2 bouquet

# 578
Успех, Аризона  Hug

# 579
Силно стиснати палци и от мен!

# 580

Много силно стискам палци за вас! И нас ни чака скоро същата контролна спермограма, от която да се разбере ще пристъпим ли към второ ИКСИ  Simple Smile

# 581
  • София
Arizona_85, как са показателите?

# 582
По-зле от преди, но уж имаме шанс. След 3 месеца пак контрола, а аз края на месеца ще обсъдя с доктора ми кога ще почваме опита.

# 583
По-зле от преди, но уж имаме шанс. След 3 месеца пак контрола, а аз края на месеца ще обсъдя с доктора ми кога ще почваме опита.

Аризона,

Жалко!  Sad
Но ако показателите са мръднали само лекинко надолу , не е точно "влошаване". Те си плават...  Peace
Аз се нашашках на понижена подвижност с 5% ( или нещо в хиляди като бройка беше) спрямо предната СГ и док. каза, че това не е съществено.
А какви добавки взимате ?

И ние ще пускаме контролна преди втория опит ( надявам се Юни). Дано се е запазило положението, че за подобрение въобще не мисля.

# 584
Мая, ние мислехме, че ще е по-зле. Той е с варикоцеле, което обаче не искаме да оперираме, така че резултатът е очакван за нас.
Взима Ортамол+отделно Б12, селен, вит. Ц, Аргинин.

Общи условия

Активация на акаунт