MЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - ТЕМА 10

• 67 876
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Е, що така ?
Трябваше да оперирате- вдига се мирфологията поне с 3% ! Н е емалко. То и като цяло всички показатели ще се подобрят.

# 586
Защото го обсъдихме и с лекаря му и решихме да не оперираме. Надявам се, до есента да пооправим пак нещата и да направим опита без интервенции.

# 587
Шанса за подобрение след операция на варикоцеле е 50/50. при нас нямаше никакъв ефект, но при познати на познати нещата значително се подобриха и сега си имат детенце по естествен път...
Все преценява за себе си, но при положение че минаваме през иглени уши: стимулации, всякакви -скопии и пункции, да не се премахне нещо толкова "леко" като варикоцелето...
Пак казвам всеки преценява за себе си! ММ като чу че го има и хич не се зарадва, но сам настоя да го махнем, макара че според лекарите не беше нещо голямо и не се знаело колко пречи....

# 588
Точно, защото е 50/50, а мъжът ми е над 40 години, преценихме че на този етап няма смисъл да се оперира. По принцип след 35 год.при мъжете, шансът за подобрение намалява драстично.

# 589
  • София
ММ също е над 40 и не е правил операция. Естествено след консултации - имаше препоръки и в двете посоки решихме, че нямаме време да рискуваме. Имахме притеснения, че след операция може да се влошат първоначално нещата за неопределено време. Нямаше никакъв шанс да се очаква някакво кой знае какво подобрение в морфологията/1%/след тези години, а другите показатели при него бяха приемливи. А ни казаха, че най-добре за опит след операцията да мислим чак след около 6 месеца.
Но при такаво решение трябва да се търси добър ембриолог и клиника, която има успеваемост с мъжкия фактор.

# 590
Момичета, имате ли наблюдение коя добавка повлиява най-много морфологията? Знам, че тя е най-трудна за повлияване, но ми се иска да положим някакви допълнителни усилия след моя мисед. Подозирам, че е използван сперматозоид с видим дефект на главата /надявам се да греша/, а ние сме с 3% нормална морфология и 97% с главични дефекти.

# 591
Момичета, имате ли наблюдение коя добавка повлиява най-много морфологията? Знам, че тя е най-трудна за повлияване, но ми се иска да положим някакви допълнителни усилия след моя мисед. Подозирам, че е използван сперматозоид с видим дефект на главата /надявам се да греша/, а ние сме с 3% нормална морфология и 97% с главични дефекти.
От разговор с андролога на мъжа ми разбрах, че дефектните сперматозоиди не значат на 100% лошо днк, както и онратното- няма гаранция, че сперматозоид с нормална морфология обезателно е с добра днк. Не е лошо да се пият добавки, но не си мисли, че не може да ви се роди дете и с тази морфология. Мои приятели чакат дете, заченато по естествен път с морфология под 2% и проблеми при жената. Всичко е възможно в този живот  Simple Smile.

# 592
Да, сигурно е така, но за съжаление естественото забременяване съм го отписала, защото АМХ ми е на дъното и като и при двама ни нещата не са розови шанса е много малък. Затова искам в 3-те месеца почивка поне да направим максималното. За себе си разбрах, че пиенето на добавки беше ключа към това да извадим хубава яйцеклетка след две неуспешни пункции. Ще ми се този път и ММ да пие нещо, дори и да има малък шанс за подобрение на показателите.

# 593
Мъжът ми пие Ортамол+още добавки. Пробвай, ако искаш с Ортамол, доста е добър.

# 594
Моят пие бърканицата с мед на др Кацаров, фертилейд за мъже и фертилейд мотилити бууст. За 1 месец прием имахме значително покачване на скорост и брой, за морфологията не мога да кажа.

# 595
Да, бърканицата също подобрява нещата, макар че ММ никога не я пие редовно.

# 596
Боби,

Както вече писаха това , че сперматозоида има перфектна форма , не значи , че вътре му наред ДНК.

За съжаление е голяма лотария дори с ИКСИ-ИМСИ.
Пийте добавки като "Ортомол Фертил" или "Фертил Ейд".

# 597
То че е лотария, лотария е. И аз изтеглих непечелившия билет.  Tired Иначе Ортомола май е с по-добри съставки, освен с него да се пробваме. Доколкото знам моя доктор него изписва, но аз забравих да го питам, пък ще се видим чак след месец. Ще направим и бърканицата и дано помогнат. Благодаря ви, момичета.  bouquet

# 598
Да, Ортамолът е с много добри съставки, пробвайте с него.

# 599
  • София
ММ в продължение на година и половина редува скъпите добавки, които ни препоръчваха докторите, до момента до който тук някой не беше споделил научна статистика от мисля беше английски институт, който разследва един вид абортите. Та в тази извадка беше описано при различните мъжки проблеми определените медикаменти, които ги подобряват и дните, за които се случва това. Това беше преди може би 4-5 теми. Специално за морфологията, която е нашето слабо място беше посочено вит. С в доза 2000мг, вит Е - 400 един., Пикногенол - доста голямо количество, но ние се задоволявахме с това , което намирах на промоция и вит. Д - това след изледване. Тогава осъзнахме, че количествата които са в общите витамини са нищожни за нашия проблем и започнахме да купуваме отделно витамини и да ги съчетаваме - като тези дози ги приемаше около два месеца приди опит, а през другото време ги понамалявахме и правише почивка. Задължително  пиеше омега 3 всеки ден, а от време на време  вземаше и спимен, адрозитол...
Вски за себе си е нужно да събере инфо и да прецени според ситуацията и случая кое е най-добро за него. Аз не см много съгласна с това как напоследък се изписва една и съща обща  добавка на всички мъже. Naughty
 Boby_pl ти вземаше ли аспирин протект, фраксипарин, имаше ли вливка интралипид - извинявай ако си го писала някъде, но нямам спомен. А морфология 3% на мен лично ми се вижда добра. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт