Диамантени/елмазени гоблени

• 132 761
  • 794
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте,

Проблема на българските сайтове, за мен, е че незнайно защо са решили да продават само малки размери на гоблените, което доста размазва и пикселизира картината, пък и като качество мисля че е същото като на китайците Simple Smile, не съм чула някой да произвежда в БГ Simple Smile, да вярно е че не чакаш ама и избора ти е много ограничен.
Някой поръчвал ли е от някой Руски или Американски сайт, интересува ме дали миават на митниця всичките, защото с това не ми се занимава по никакъв начин Simple Smile

Хубав ден от мен!

Аз доколкото знам тези диамантени гоблени са си измислени в Китай и там ги произвеждат и всъщност всички от там ги купуват. Чувала съм че някои произвеждат самото платно в БГ, но така или иначе мънистата отново са китайски.
Аз съм купувала този и го редя сега от тук: . Честно да си кажа - 2 месеца го чаках, купих размера 50х60 см. Исках да видя какво ще получа и дали тези купуват от Китай - еми получих пак от Китай след 2 месеца. Тогава вече имах идеята за магазинчето си.
Като качество - със смесени чувства съм - получих абсолютно всичко в кутията, но пък много балончета има...не знам дали да ги срязвам, защото така пък ми се разместват камъчетата. Другото, което НЕ очаквах е, че ще бъде с хартия отгоре. Аз досега съм редила с прозрачно фолио и така ми харесва. Хартията ми покрива картината и не мога да добия ясна представа докъде съм стигнала.

Аааа забравих да си кажа - не мина митница - 60 лева ми излезе някъде но не мина митница.

Последна редакция: пн, 07 дек 2020, 12:11 от bubanka

# 586
  • Edinburgh-UK
Нещо скромно и от мене ,но много красиво Heart

# 587
Понеже от скоро се запалих по диамантените гоблени радгледах българските сайтове и алиекспрес. В алиекспрес цените са двойно, че и тройно по-ниски. Като пример - в бг сайт artivet гоблен с размер 60/40 см. струва почти 90 лв. Същия гоблен от алиекспрес и то от утвърден магазин, струва 35 лв. при размер 60/80 см. Кутийка за мъниста с 28 отделения в бг сайта е 14 лв., кутийка в али-то с 50 отделения е 7 лв.

# 588
  • Ст.Загора
Понеже от скоро се запалих по диамантените гоблени радгледах българските сайтове и алиекспрес. В алиекспрес цените са двойно, че и тройно по-ниски. Като пример - в бг сайт artivet гоблен с размер 60/40 см. струва почти 90 лв. Същия гоблен от алиекспрес и то от утвърден магазин, струва 35 лв. при размер 60/80 см. Кутийка за мъниста с 28 отделения в бг сайта е 14 лв., кутийка в али-то с 50 отделения е 7 лв.
Точно така си е Grinning , затова поръчваме от алиекспрес .

# 589
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря, МилаМира.
точно това се чудех - с колко ги "товарят".
нямам против да платя малко за да се занимава някой друг с мита, доставки и неуредици, но малко не е 4-5 пъти все пак.

# 590
Според мен правите калкулация на продукти с внос като не слагате реалните разходи и рискове, които поема вносител.
Гледате цена Х тук и цена У там и не включвате в уравнението 20% ДДС, 15% Мито, 10% корпоративен данък, 15% данък печалба, факта, че в Алиекспрес се продава стока 2 и 3 качество, а цената на първо качество е друга, персонал, счетоводство, телефон, наеми, режийни - ток, вода, отопление, и ВЕЛИКАТА РЕКЛАМА! После идват некоректните купувачи, които не си вземат пратките и са 10% загуби от куриерски фирми, брак, транспортен и складови брак и куп други неща от ценообразуването.
Първия си гоблен поръчах от Алиекспрес и бях много доволна. То бе и първото нещо, което поръчах от там и смятах, че съм открила "топлата вода". Сега съм с над 200 поръчки на различни неща напред и честно си казвам, че повечето са отявлени боклуци. По едно време се бях зарибила и към бижута, но след като се изринах нечовешки от едно колие реших да си го спестя и това удоволствие. Миналото лято поръчах и голям диамантен гоблен, който бе  като руска рулетка - тук лепне, там не лепне.  После поръчах руски диамантен гоблен, който бе доста грозен като краен резултат и го захвърлих.

# 591
Според мен правите калкулация на продукти с внос като не слагате реалните разходи и рискове, които поема вносител.
Гледате цена Х тук и цена У там и не включвате в уравнението 20% ДДС, 15% Мито, 10% корпоративен данък, 15% данък печалба, факта, че в Алиекспрес се продава стока 2 и 3 качество, а цената на първо качество е друга, персонал, счетоводство, телефон, наеми, режийни - ток, вода, отопление, и ВЕЛИКАТА РЕКЛАМА! После идват некоректните купувачи, които не си вземат пратките и са 10% загуби от куриерски фирми, брак, транспортен и складови брак и куп други неща от ценообразуването.
Първия си гоблен поръчах от Алиекспрес и бях много доволна. То бе и първото нещо, което поръчах от там и смятах, че съм открила "топлата вода". Сега съм с над 200 поръчки на различни неща напред и честно си казвам, че повечето са отявлени боклуци. По едно време се бях зарибила и към бижута, но след като се изринах нечовешки от едно колие реших да си го спестя и това удоволствие. Миналото лято поръчах и голям диамантен гоблен, който бе  като руска рулетка - тук лепне, там не лепне.  После поръчах руски диамантен гоблен, който бе доста грозен като краен резултат и го захвърлих.

Няма как да не се съглася! Е има и много ФБ групи и сайтове, които работят по метода на дропшипинг - публикуват обяви, ама всъщност ги нямат и след като им поръчваш те поръчват на китайците. Там риска за тях е малък, ама имат и постоянни разходи - все пак време и пари да се рекламират и т.н. А ако си легален - с фирма и всички останали данъци, сметките много трудно излизат за да продаваш с китайски цени и да си конкурентен на китайците от алиекспреса.

Но всеки има право да си избере от къде да пазарува, дали му се чака, намерил ли си е своя продавач Simple Smile Аз самата изобщо не съм търпелива, не обичам да чакам и това може да ме откаже.

# 592
И аз не обичам да чакам. Особено, когато ми хареса някой гоблен и искам да го започна веднага.
Но цената си е от значение и то огромно. Още повече, че дали ще го купиш от тук или от алиекспрес - все е китайско, само дето за удоволствието да е от тук ще платиш двойно, че и тройно отгоре. А може и да чакаш 30 дни, за да го поръча тукашния търговец от Китай.
За ДДС,  корпоративен данък и т.н моето мнение е, че всеки който иска да търгува трябва да си ги предвиди и да знае, че клиента може да не е готов да поеме И тези разходи плащайки 90 лв. /от примера в предния ми пост/ вместо 35 лв. и то за по-голям размер от Китай.
Не ми се иска да навлизам в другата тема - колко пъти ми се е случвало да си получа гоблена от тукашния търговец без касовия бон 😀

# 593
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз съм импулсивна, вземам веднага, каквото ми харесвана момента.
и нямам против, че търговеца е добавил нещо, но 300% ми се вижда прекалено.
а и цената за 1 бр. е една, за поръчка от примерно10 бр, ще е съвсем друга.

# 594
ДДС и корпоративен данък са данъци от държавата и никой не може да придвижда или не дали да ги плаща. Плащаш и това е. Всеки внос подлежи на ДДС, Мито, а корпоративния данък не е поизборен.
Занимавам се с внос именно от държави като Китай, Виетнам, Русия, Украйна и за това и реагирах на поста с цените. Особено за стоки с ниски цени никой не прави сериозни отстъпки дори и за големи количества - все пак продукта си има себестойност и никой не продава без печалба. И после следва най-скъпото перо - транспорта. Китай стимулира бизнеса си с контрол и субсидиране на дребните пощенски пратки и затова Алиекспрес може да праща с безплатен шипинг. За бизнеса това не важи. Няма как еднозначно да се сравнят цените.

Последна редакция: вт, 08 дек 2020, 11:25 от the Дорис

# 595
the Дорис, в какво се опитваш да ме убедиш? Ти гледаш от страната на търговеца, който гони печалба. Аз гледам като клиент, който дава парите. И не ми е все тая дали ще дам 40 или 90 лв. понеже търговеца имал разходи, ДДС, и не знам си какво. И все пак не разбрах 100 % надценка на кой точно данък се дължи?

# 596
Не е луд този,който яде баницата,нали знаете. 😄 Аз за това си поръчвам от Али,чакам си и всичко е ок. Сори,но най-евтиния гоблен тук е 20-25 лв,същия е 5-6 в Али. Това последно когато разглеждах,че не ми се чакаше,сега вече може да са други цените,аз говоря за преди година може би. Ми не,не е ок,но всеки е свободен да си купи каквото иска за колкото иска.
Сега ми се искаше да си взема,да лепя,но нямам карта. Ще питам един съсед да ми поръча и да му ги дам кеш.

# 597
Ами реално не се опитвам да те убедя в нищо, в крайна сметка имаш право да поръчваш от където искаш с всички + и -.
Ако си разбрала какво пиша с всички данъци и чуда то тогава ще разбереш, че сравнявайки цените е 100% отгоре, но реално вероятно говорим за печалба от 10-20 лв. и поемане на всички рискове и разходи. Честно казано за печалба от 20% при търговия си е чиста загуба на време и недоходоносен бзнес. Наистина изпаднах в повече подробности, но бе опит да обясня защо не може да се сравняват цени в Алиекспрес и сайт в България или Европа. Принципно обяснявах.

# 598
На финалната права съм. Остава ми съвсем малко и съм готова. Надявам се довечера да успея да го завърша.

Много съм доволна от факта, че диамантения гоблен се завършва толкова бързо. До сега съм шила с конци и отнема много повече време. Този го започнах миналата седмица в четвъртък 😀

# 599
На финалната права съм. Остава ми съвсем малко и съм готова. Надявам се довечера да успея да го завърша.

Много съм доволна от факта, че диамантения гоблен се завършва толкова бързо. До сега съм шила с конци и отнема много повече време. Този го започнах миналата седмица в четвъртък 😀

Красив е много, какъв размер е. Аз обикновенно все се целя към по-големи размери, за да се избегне момента с пикселирането

Общи условия

Активация на акаунт