Частни училища - информативна тема 16

• 112 258
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Още веднъж благодаря!  bouquet

# 436
Здравейте, синът ми е приет в БШ за предучилищна група и имаме срок за записване до 15 март. Това, което ме притеснява е че децата нямат голямо междучасие в което да потичат на двора, а само обедна почивка, в която хапват и обратно над тетрадките. Моето мнение е,че в предучилищната,а и не само е добре да има поне 15-20 мин свободна игра на открито, защото натоварването е доста сериозно - 3 чужди езика още от Пуп. Ще съм изключително благодарна ако има родители на деца  с опит от Пуп или първи клас в БШ които да споделят повече за програмата, начина на преподаване и организацията на чАсовете.

# 437
Здравейте, Marygi! Ние сме в първи клас в БШ и от опит мога да Ви кажа, че учителките винаги намират време да изведат децата навън в рамките на някой учебен час, стига да не е твърде студено или дъждовно - напр. когато имат по-лежерни часове, упражнения. Освен това, не съм забелязала двата допълнителни езика да затормозяват децата - дори напротив, на този етап те ги приемат като забавление и нещо любопитно. Така че, това не е повод за притеснение.
Много отдавна не бях влизала тук, едва изчетох темата. Споделям за мамите на бъдещи пук-чета и ученици, че ние си оставаме все така доволни от избора на училището ни след близо 2 години. Имаме страхотна класна, която обича децата, те нея също, но това не й пречи да е строга и да хваща превантивно назряващите проблеми. Набляга на междуличностните отношения, в училището пък се набляга на дисциплината и това е много добре, особено в светлината на последната трагична случка, която коментирате... и която чак не ми се споменава!...
Най-общо казано, не съм привърженик на "бутиковите" училища, където средата прилича на всичко друго, но не и на истинско училище. Училището трябва да е институция, да буди уважение и да предлага добра и защитена среда, която да развива уменията на детето по най-добрия начин.

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 02:31 от summmertime

# 438
Бих посъветвала marygi да потърси още мнения Peace

# 439
А аз бих я посъветвала да почете тема 10 отпреди година, ако има излишно време Wink Предходната потребителка също искаше да запише детето си в БШ миналата година, но нямаше обявен прием...  Peace

Скрит текст:
Тук не е мястото да получите обективна информация за училището. Аз опитах преди две години - но доста безуспешно.

# 440
summmertime не бъди толкова сигурна в намеците си. Най-добре marygi добре да помисли преди да запише детето си, където и да е било. Много да не вярва на напудрени мнения.

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 12:20 от PRIMADONNA Girl

# 441
  • в страната на чудесата
Напълно съм съгласна с Примадона и това се отнася за всяко училище, освен за БШ.

# 442
  • София
Още веднъж благодаря!  bouquet

Няма ли вариант детето да изкара по 1-2 пробни дни в двете училища /ОТ и Кл.Охридски/?
В Кл.Охридски храната доскоро беше зле, сега не знам как е. И не става след 4-ти клас.

# 443
  • София
В ОТ ще изкара пробен ден, да. В КО се обадих, ще отидем първо с мъжа ми на опознавателна среща и след това, ако се харесаме, ще я заведем и нея. Остана да уточним датите, че имаме да стиковаме графици, но тази и следващата седмица би трябвало да се случат нещата.
Ще споделя мнения, ако има и други родители, които се интересуват.

# 444
В ОТ ще изкара пробен ден, да. В КО се обадих, ще отидем първо с мъжа ми на опознавателна среща и след това, ако се харесаме, ще я заведем и нея. Остана да уточним датите, че имаме да стиковаме графици, но тази и следващата седмица би трябвало да се случат нещата.
Ще споделя мнения, ако има и други родители, които се интересуват.

сподели, моля Hug

# 445
Благодаря за мненията за БШ! Общо взето съм в чуденка между БШ и Азбуки...а има ли родители от Азбуки и те да споделят плюсове и минуси?

# 446
summmertime не бъди толкова сигурна в намеците си. Най-добре marygi добре да помисли преди да запише детето си, където и да е било. Много да не вярва на напудрени мнения.
Примадона, моето мнение ли наричаш напудрено?Интересно от каква позиция си позволяваш да го квалифицираш като такова?... И нищо не намеквам, каквото имам за казване, го казвам конкретно и в прав текст. И тема съм цитирала, от която много неща се изясняват.
Наистина нямам обяснение защо тук всяка позитивна дума за БШ се засипва с неприятни нападки (визирам мои общи наблюдения в темата). Значи - лошо или нищо. Ако пък си доволен от нещо - напудрено. Ами, това е едно от най-добрите училища, ЧУ. Нормално е да се пишат добри неща. Което не значи, че всичко му е перфектно, както навсякъде.  Ама и глупости като писанията преди година не ми се четат и не мога да ги отмина с мълчание, след като имам личен опит и наблюдения.
Marygi, само за информация, нашата чуденка точно преди две години беше между БШ и СС.

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 16:35 от summmertime

# 447
Нямам намерение да влизам в кокошкарски тон. Marygi внимателно направи своя избор Peace Да не си биеш главата после.

# 448
Примадона сподели своят практически опис с Българско школо. И за настоящето ви училище. Бърди питаше за него. Само да апострофираш не е честно поведение от твоя страна. Честно е да се обосновеш.

# 449
Кое е настоящото училище? Не апострофирам, насочвам вниманието на потребителката. Само мога да й кажа, че съм наясно с нещата. Има още време да разпитва, да оглежда, да избира. Успех й желая, дано вземе правилното решение, но тук в тази тема няма да го намери Peace

Общи условия

Активация на акаунт