Дискова херния - 15

• 166 071
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Някой писа назад, че е доволен от индивидуална програма от терапевт в София, може да бъркам името.
Изпукването на прешлените не е желателно и е опасно при херния и други проблеми с гръбнака.

# 586
В момента има ваучери за масажи в този център:
http://www.shikozno.com/offer.php?id=12202

Една близка ходи, каза, че масажа е с изпукване на врата, дърпане на краката и др. Мен лично това ме притеснява и не бих отишла.

# 587
Не ходете при такива "магьосници" , аз в началото на кризите  отидох при един такъв , той ми издърпа краката  и после съвсем се скапах .
Може би той  от протрузия  ми направи  и хернията  newsm78 .

# 588
Напълно възможно е при "правене" буквално да ти направят хернията. Мен в болницата лекарите ме питаха дали съм ходила на такива масажи, които да са усложнили състоянието ми.

# 589
Аз кръста не давам да го пипат, но преди няколко месеца ми опъваха краката. Още не ми се е оправил единия. Тези дни ще започвам физиотерапия. От кои процедури сте доволни при ишияс? То ясно, че каквото ми изпишат, но ако ми дават да избирам.

# 590
Ох, кофти, мен за това ме е страх от такива процедури. Моята близка е доволна обаче, няколко пъти ходи, и на екстензии също  Confused

Лъки, на мен ми правят ток, магнит и ултразвук, доволна бях. Преди това ходих в един друг център, там ми правиха само ток и магнит, ами не бях доволна.

Последна редакция: нд, 11 юни 2017, 11:52 от Lemy

# 591
  • София
Здравейте! А от кой център за физиотерапия сте доволни при дискова херния? Аз в София съм правила само веднъж, преди 2 години, оттогава само отлагам  Confused, но съм решила да си взема направление и да отида вече, че за съжаление положението бавничко си се влошава.

# 592
  • София
В момента има ваучери за масажи в този център:
http://www.shikozno.com/offer.php?id=12202

Една близка ходи, каза, че масажа е с изпукване на врата, дърпане на краката и др. Мен лично това ме притеснява и не бих отишла.
Aз ходих при човека, знае ги нещата, но вече имам опит ...но мисля да ходя само на класически масажи, без намествания и усуквания на гръбнака.

# 593
Знае, знае, колко да ги знае нещата.... всичко е на късмет, може да ти помогне, а може и да ти влоши положението. За мен това си е риск, и всеки преценява ще го поеме или не.  
Peace. Както и доста други процедури и тн.

# 594
  • тук, на мястото си
Всички тези усуквания, дърпания, изпуквания и т.н. са много вредни. Човек се лъже когато не си прави сметка какво могат да му докарат. Аз бях с обикновено прищипване на нерв, от ходене по такива неща явно съм получила хернии, но "смело" продължих и хоп - листеза. Сега вече преценявам всяка една процедура дори и при физиотерапия, но за съжаление е много късно.  Cry
Лъки, на мене ми действа само бипулсатор и електромасаж,  но съм забелязала че много зависи от самия терапефт, особено масажа.

# 595
  • София
A според вас какъв е начина?

# 596
Много внимателна съм с това кой и как ми пипа кръста. Само доктор или физиотерапевт - пък дори и тогава, не всеки физиотерапевт го бива. Случвало ми се е уж леко, уж внимателно и след няколко часа да се влоша. В началото бях по-склонна да им вярвам, но сега правилото, което спазвам е - ако физиотерапевта при първата ни среща успее да ми раздразни неприятно кръста, просто не повтарям. И си казвам предварително, че ми е много чувствителен кръста.

Ходя понякога на масаж за релаксация, но си казвам - областта от средата на дупето, до към средата на гърба да не я пипат. Не ми се рискува.

# 597
Ходя на масаж 1 път седмично от 8 години при един и същи масажист. Проблемната ми част в лумбален дял не давам да се пипа, откакто 2004 ме натисна супер силно уж опитния масажист на Спартак и ми коства две години с болки и обикаляне по доктори. От тогава много внимавам, не давам дърпане, изпукване, силен натиск.
На проблемното място само физиотерапия /ток, ултразвук, магнит/

# 598
Здравейте! А от кой център за физиотерапия сте доволни при дискова херния? Аз в София съм правила само веднъж, преди 2 години, оттогава само отлагам  Confused, но съм решила да си взема направление и да отида вече, че за съжаление положението бавничко си се влошава.
С направление не съм попаднала на добра физиотерапия в София. Чувала съм добри неща за Токуда и ВМА.
Платено /от моя опит /- Царско село, Света София на Мазнейков

# 599
  • Няма такава държава!
С направление съм ходила и съм доволна - в нашата си поликлиника 24 ДКЦ, в "Свети Иван Рилски" и "Свети Наум" - но от там ме пратиха в един център в Люлин, забравих името, но там си знаят, същите лекари работят и там. Процедурите бяха по препоръка на лекуващия доктор - магнит, ултразвук и още нещо, което обаче не помня. Реално аз  не виждам разлика между платените процедури и тези с направление.

Общи условия

Активация на акаунт