Имат ли 10-годишните ви деца домашни задължения и какви са те?

• 32 224
  • 245
  •   1
Отговори
# 60
Пак ще повторя специално за теб.
Няма нужда във всяка тема да се изживяваш като полиция кой на какво се учудва и какво избягва.
А, и никъде не съм се репчила. Интересен е начинът, по който интерпретираш някакви дреболии  Crazy
А сега може да спазваш собствения си призив и да се придържаш към темата.

# 61
red soul, децата ли ви сменят чаршафите на семейното ложе?
Мислех, че говорим за техните чаршафи. Иначе си права, не е задължително, може и да продължи практиката, дори да я засили, има едно предаване "Маниаци чистофайници", в които се показват такива крайности, наистина редът вкъщи е лично право, но все пак там обясняват на база проби и изследвания кое е необходимо и кое болестно състояние, за да добие човек представа от реалната нужда.

Скрит текст:
В друга тема обсъждахме т.нар. любовен чаршаф  Laughing вадиш, ползваш, переш. Защото все пак може да се случи и не баш в брачното ложе, ами примерно в хола. Няма да переш дивана всеки път, нали  Simple Smile

# 62

вчера го помолих да забърше огледалото в коридора, че е оставил не пръсти, а цяла ръка.
забърса го.
за около половин час, използвайки един пакет мокри кърпи от лидл  Crazy (май са по 50 броя, но пакета беше започнат все пак)  Blush

перфекционист ще излезе.  Laughing
Изпрати го този перфекционист у нас, моля! Моята девойка много обича да чисти огледалото в коридора и си е самоделегирала това задължение. Обаче така го замазва, че се налага да я дебна и да го оправя, когато я няма.

# 63
 LaughingМоята също маже огледалата с мокри кърпички.Предупредих я за прахосмукачката и показа голям ентусиазъм,дано я държи до събота.Докато бяхме в БГ гледа една реклама "По Коледа стават чудеса" и сега всеки път,когато се учудя как самоинициативно си подрежда кутиите с играчки и бюроти ми казва,че е Новогодишно чудо. Планирам да и оставя да храни котарака.
Човече,говорихме генерално за великите чаршафи
Скрит текст:
това за любовните чаршафи е чудесна идея,не съм попадала на темата.Може да се случи навсякъде,но ако се познаваш и знаеш какво да очакваш,ама не ми се влиза в подробности Laughing/имаше една такава тема,ама я трийнаха/,ще гледаш да избягваш места,които не се перат лесно/

# 64
Аз ползвам силни препарати за всичко - за баните специален за ваната (дъщеря ми пълни ваната с бомби за вана и оставят цветни остатъци. Пяна, която обира всичко и не се налага да търкам - не съм търсила еко, тези вършат работа и не ги сменям. За тоалетната е отделен препарат, за да не се образува мръсотия, за мрамор, кварц и т.н. - за всичко имам различни препарати - май предпочитам сама да си го направя, отколкото да губя време и да ги обучавам.

Относно спалните комплекти - чаршафите (калъфи) минават под матраците, които са доста тежки - мм го прави, аз не мога да ги вдигна, какво остава децата. Иначе и ние 1х седмично сменяме чаршафите - калъфките също ги пера когато имам подходящо пране. Няма време през седмицата за целите комплекти.

Хубаво е да ти мирише всичко на омекотител - но и това е допълнителен алерген и химикал добавен към всичко.

# 65
Моят почти 11-годишен батко много ми помага с по-малките братчета. Много съм доволна.
Има проблем с подреждането на стаята си, и на кабинета, където му е бюрото. Ако не е под заплаха от 5-лева санкция, кочината е пълна.
Боклук изхвърля само като му се каже няколко пъти.
Основният ни проблем, обаче, е къпането. Напоследък го е хванал някакъв срам, и дет се вика - гол в банята не влиза. Луда работа ви казвам. А преди обичаше да се къпи постоянно - и под душа, и във ваната се забавляваха много децата. Сега имам чувството, че ако го оставя на мира, ще си ходи некъпан. Моля се да е някакво временно състояние  Praynig

# 66
Боклук изхвърля само като му се каже няколко пъти...
Като видя, че е на вратата да излиза й качвам плика на пръста. Така няма как да отложи  Whistling

# 67
  • Down south
А възнаграждавате ли под някаква форма добре свършената работа?
Тук е много разпространено да се заплаща на децата, аз, лично съм против и никога не съм правила.
Награди под формата на кино и пр. да, това, когато беше по-малка.

# 68
  • Sofia
Аз не награждавам. Смятам, че е задължение на всеки, който живее в една къща да помага с каквото може. И след като е задължение това според мен не предполага награда. Мен никой не ме награждава, че готвя и пера. Виж ако по собствена инициатива свършат нещо извън задълженията си и го свършат добре, тогава  благодаря и ги хваля. Не съм привърженик на материалните награди.

# 69
  • Бургас
Категорично съм против. На мен някой плаща ли ми, за да готвя и пера?
Това са полезни навици, не труд, подлежащ на заплащане.

# 70
За плащане съм, когато излиза извън техните задачи. Например ако има по-малко братче/сестричка, тогава намирам за задължително ролята на детегледачка да се заплаща. Но затова, че си прибира собствените дрехи и оправя собствената стая - не.

# 71
НЕ плащам за свършена работа. Глобявам за СИСТЕМНО несвършена работа с намаляване на джобните.

# 72
  • София
Не плащам и аз. Струва ми се нередно. Все пак и той цапа, разхвърля и произвежда боклук  Peace.

# 73
И аз не плащам, ама глобявам. Обаче от време на време давам награди.

# 74
На 10 и половина е, преди сякаш с по- голямо желание вършеше домакински неща- подерждане, поливане на цветя, бърсане на прах, простиране.
Парични или други материални награди не предлагам и не давам.
Сега се налага да повтарям и да моля.

Общи условия

Активация на акаунт