Зяпат мънички устенца, Августинче хапва си пюренцa

• 32 602
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Ох , знам. Но като е нервна  постоянно се чудя , да не би аз да бъркам. Ще напиша довечера днешния ден как е бил от към ядене и спане..р

# 211
Ще изчакам до утре с тиквата, още не му е наред акото. Днес вечерта ще си я разфасовам и утре сутринта ще я сваря. Ние сме с еднократни подложки на повивалника от втория месец, много по-удобни са. Дамян се напишква на него само ако искам да му сменя памперса по-малко от 30мин. след ядене. Ако изчакам вече е свършил всичко и няма проблеми. Като че ли наистина първите зъби са light edition по отношение на изникването, ние имаме набъбнали горни резци и долни кучешки, гризе си биберона, вади го от устата и го обръща, за да си хапе дръжката. Вече успява да го налапа и по правилния начин. През деня както пише ansy81 всичко е супер, дойде ли вечерта и се почва едно мънкане, извиване, рев...

Allistra, по принцип всякакви горски плодове със семчици не трябва да се ядат, това го знам от сестра ми. Обаче аз си помислих, че вече е пораснал достатъчно и си хапнах доволно пържени филии с боровинки.  Снощи значително по-спокоен беше.

Избистриха ли ви се очите?

Като бяхме на Пампорово имахме възможността да пробваме столче за хранене на Lorelli, ми... не бих взела такова. Една мама там ми каза, че било хубаво столчето да може да поляга назад, явно за да можеш да си спестиш един шезлонг и хем да е изправено когато яде, хем да си поляга... Ще видим. Ако я караме с пюретата може и без стол да мине.

# 212
Allistra, моля!Радвам се да съм полезна с каквато информация имам,както и да научавам от вас.Какво ли става с Geri85? От Антоновден се изгуби ,беше много активна.Дано всичко е наред.

# 213
Янна, ние взехме Лорели, но има 3 степени на гръбчето и може да е полу седнал. Наскоро го сглобихме, харесва ми, че и височината на седалката се регулира и може както да е на нивото на масата, така и по-надолу.
Днес опитахме тиква+морков.. нямаше такава вкусотия, до сега не беше ял никога с такъв апетит Simple Smile Едва сварвах да му давам да яде  Grinning Само дето и блузата поизцапахме малко и се надявам да се изпере Simple Smile

# 214
Здравейте.Чета ви да не изпуснс нещо

# 215
Здравейте, в Кауфланд има Памперс на промоция - 90 бр за 29 лв.
Аз днес имах изпит и го взех 😁

# 216
Надя, браво на теб !  smile3501     Как успяваш да четеш с беба??  smile3529
Аз откога съм си набелязала една книжка да чета и само се каня.

# 217
Здравейте, по повод поста на Надя - носенето на ръце, аз смятам, че всяка близост с детето трябва да се използва. Та те са толкова малки, имат нужда от топлина и спокойствие, кому е нужно да ги отвикване от носене. Моята девойка сега с тия болки от зъбките само с това се успокоява. Не мисля и да я оставам да плаче. Има време децата ни да стоят сами. Колкото има нужда малката от гушкане, толкова време ще и дам. Толкова съм я чакала. Бях ви писала, че бебчето ни е инвитро.... Мисля, но само мисля, че сама след време ще отвикне, просто не е дошъл моментът.  Hug

# 218
Момичета, на какви общи прегледи сте водили бебчетата си до момента?

# 219
Не разбирам въпроса... освен детските консултации всеки месец ли? Аз съм водила Дамян само на ортопед към края на 2 месец.

# 220
Точно за това питам. Аз също само на ортопед, но чувам от други майки, че са водили децата си например на преглед на сърце, дробчета, бъбреци, а аз все още не съм и не зная кога да го направя.

# 221
Аз четох в другите темички и разбрах, че на бебетата се полагат няколко задължителни прегледа по ЗК при навършен шести месец. Повечето педиатри си правят оглушки, така че си търсете правата или който има финансова възможност си отидете на частна консултация. Доколкото четох са изследвания на кръв, урина, преглед на бъбреците на ехограф, офталмолог и преглед на слуха. Особено на кръвта са важни, за да се види нивото на хемоглобина и да се прецени как да бъде захранването.
Повече инфо тук: http://dox.abv.bg/files/dw?a=1f977e0c86

Тук още при раждането минаха много прегледи, а след това сме ходили задължително на ортопед два пъти, след няколко дни сме пак на преглед. Момиченцетата са по-предразположени към дисплазия и силно съветвам да отидете. При нас констатираха лека дисплазия при раждането.

Днес Виолета ме побърка от сукане, 100% заради зъбите, които още никакви ги няма. Събуди се със сополки и слюнки и се почна на всеки час и даже половин час мляскане. След всички стачки съм толкова щастлива, че така се привърза, откарахме почти цял ден скачени, хапва много добре и доста си поспа, но искаше да все е гушната в мен и/или с личице опряно на гърдата...Няколко пъти се събужда с много отчаян плач, стиска ми ръката и пак заспива.

Странните пози да чета от телефона отдавна ги научих, но до лаптопа се добрах малко пъти, няма как.

Приключих книгата за ЗВБ и ми се обърнаха представите за захранването...вече ще хвърлям ези-тура какво да правя, а ако успея ще съм най-лудата от всички в групата. И за столчетата съм в чудене...Ще изчакам и ще видя. Prima Pappa на Peg Perego, за което бях писала, също има степени.

Янна, то и ягоди не трябва да се ядат, киви също, цитруси...при нас и от домати има лека реакция..ама първите три месеца ми се губят. Дамян ще се окаже скоро с повече зъбчета, както изглежда Simple Smile Трябва да се връщате на Пампорово Simple Smile

Браво за изпита, Наде. Помня като завършвахме и как една девойка взе последните четири изпита, докато кърмеше двумесечно бебе Simple Smile Няма нищо невъзможно, ще се справиш.

На нова фаза на събуване на чорапите сме, вече хвана цаката и на по-дългите, и почна и панталони да сваля. Ританките вече ги изритваме и в спалния чувал. Пробвах аз час след ядене да я държа без памперс - пак два пъти ми се изпишка  ooooh! Трябва да си взема и аз подложка от Икеа. В момента стои в йога поза - държи си палчетата на краката изправени във въздуха с победна усмивка, след като се предадох да я обличам...а баща й пее песничка за Тарзан и се кани той да я облича...като го оставя вечер да й слага супер лесната пижамка десет минути по-късно е още на първия ръкав... Rolling Eyes

ansy, вие ходите ли още на плуване? Тук намерих и все не мога да се наканя.

# 222
Ортопеда полага ли се по ЗК? На последната консултация педиатърката ми каза 6тия месец да занеса урина, и че ще вземе и кръв, не е споменавала за други изследвания.
Аз също се сдобих с домашна тиква за захранването. Даже с два вида, едната е бяла, а другата цигулка. Ще започна с бялата, мисля да я обеля и нарежа и както е сурова да я замразя. Като дойде време ще си вадя количество за деня. Мислите ли, че замразените зеленчуци запазват полезните си съставки?
Май стана време и да свалим нивото на кошарата. Крис започва да се движи все повече, не се изправя, но за всеки случай.

# 223
Дамян се обърна от гръб по корем самичък и после обратно  Mr. Green Много бързо напредват мъниците. Обаче вече проявява друг характер, отглеждам си щурак, ядосва се, крещи по играчките, мръщи се, краката са постоянно горе. Цял ден не е спал,но поне акото взе да добива нормалния си вид - тикво - дръж се.  feeding

Добре, че тук повдигнахте темата, че аз не знаех за направлението за ехограф. Ще се направя на 3 и половина пред док да я видя дали ще ми ги даде доброволно. Ако си затрае сериозно ще се замисля...
Вчера имахме много сериозна караница с ММ и сега сме нацупени вкъщи. Но пък гледа Дамян, сега си говорят в другата стая. Ми не е прав... аз буквално нямам сили вече, емоционално съм аут, ръцете ме болят от влачене, не съм спала като хората от месеци и той да вземе да ми каже "омръзна ми от твоите работи!", визирайки няколко кратното ми напомняне да минем през магазина да купим нещо за следващия ден, защото вкъщи няма нищо за ядене (бидейки 5 дни извън града). И после ми се обясни, че другите майки си пазарували сами, при положение, че ние имаме магазин за хранителни стоки, който не ми е близо, а той ходи всеки ден и двете коли е окупирал, на 4 -ти етаж сме без асансьор... оффф  Sad Banghead no Имам чувството, че се депресирам. Не е ли късно за следродилна депресия? Много се нервирам напоследък.

ПП: Не се полага, поне аз за прегледа във 2 месец платих (това за ортопеда). И аз така ще направя с мойта тиква.

# 224
А какво - ехограф ли се полага?
И ние с ММ сме В някаква криза, при нас караниците са заради неговите родители..фикс идея му е да съм в прекрасни отношения с тях, според него все не правя достатъчно ooooh! Та Яна исках да ти кажа, че напрежението след появата на детенце е голямо и явно при някои двойки отношенията се изострят..дано и при вас да е период и бързо да отмине.

Общи условия

Активация на акаунт