Зяпат мънички устенца, Августинче хапва си пюренцa

• 32 178
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Имаме брак и сме на един адрес. Т.е общия бюджет с мъжо деля на 3, а не на 2?

# 616
Имаме брак и сме на един адрес. Т.е общия бюджет с мъжо деля на 3, а не на 2?
Точно така!

# 617
Купихме столче за хранене чиполино модесто и бънджи рок енд рол. Още силиконов биберон за плодове, на авент едно шише пингвин и един тон лигавници.Обявявам фалит. Днес Дамянчик ще е опитно мише.
Благодаря ви за отговорите за детските. Simple Smile Аз още и еднократната помощ не съм взела.

# 618
Мами, оглеждате ли се вече за столчета за кола. Аз съм хвърлила око на Чиполино Тракс 0-25 кг. В момента ползваме кошчето , но краката драстично стърчат навън.

# 619
Мами, оглеждате ли се вече за столчета за кола. Аз съм хвърлила око на Чиполино Тракс 0-25 кг. В момента ползваме кошчето , но краката драстично стърчат навън.

И аз това се бях сетила да ви питам Party
Това на Чиполино много добре изглежда, само искам и на жива да го видя, аз съм малко на принципа око да види, ръка за пипне...

# 620
Привет и от мен  Hug

Браво на Марти и Стаси за захранването Simple Smile
Постнах ви рецепти от книгата на Анабел във Фликър. Набързо изчетох въведението. Описано е как могат да се приготвят еднокомпонентни пюрета и за разнообразие може да се смесят няколко различни кубчета и така става комбинирано. Животните - част се приготвя и се замразява - другата част се готви за семейството Simple Smile
За инфо, преди да забравя, какво окончателно ме накара да се откажа от преходните чаши и шишета - блога на една канадска мама: https://onefitmom.ca/2012/02/14/skipping-the-sippy-cup/

Бях на т.нар. фермерски пазар днес, пълно разочарование - два картофа накръст. Не че е сезон, но все пак поне една тиква исках. Принципно гледам само да хваля, но откъм храна това място е под всякаква критика  ooooh!

Аз си избрах това столче за кола:
https://www.baby-walz.de/p/britax-roemer-evolva-1-2-3-sl-sict-ki … gn-2017-p1464062/

До 12 годишна възраст е, т.е. няма да ми се налага да купувам други.
В Сардиния са ни взели някакво друго, свеки доста го хвалеше, ще я питам какво е. Единствено в БГ още нищо не е пригодено за бебето  Sad

Aз взех да се замислям за комбиниран стол за хранене, нещо като това:
https://www.baby-walz.de/p/hauck-hochstuhl-sit-n-relax-p1463485/

Но не съм решила, ще си дам още две седмици.

Как ще ги къпете порасналите бебоци?
Аз гледам столчета за вана/душ, до 12 месеца са, но ми се струват удобни.

Линуша, май ти беше писала, че сте в режим "новородено" Simple Smile От два дни и ние сме. Снощи имах две-три пълноценни кърмения, при това тя ме дърпа да суче. Всички признаци на скока ги има, но засега не плаче въобще и дано ни се размине този път  Praynig

Да похваля приложението Baby Care. Струва няколко лева, но си заслужава. Лог и графики на всичко. Вече не мисля колко е спала, кога съм кърмила и пр. Ще го ползвам за захранването, въпреки че със ЗВБ и кърмене ще е интересно какво точно ще отбелязвам ... глътна две парченца, другите изплю... hahaha

Попарки аз не бях яла от 20 години някъде Simple Smile Ако захранвах педиатрично бих давала на по-късен етап.

Нещо занимателно и съвсем офф топик, като за уикенда Simple Smile
http://aura.newage.bg/%D0%B0%D1%83%D1%80%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82

# 621
Алистра, столчето е супер, но аз не бих го взела заради единичната табла. Според мен двойната се чисти много по-лесно, само сваляш горната и миеш на мивката. Особено със ЗВБ, мисля, че ще е доста по-удобно.
Янна, ако пробваш биберона преди мен да споделиш Simple Smile Че аз не знам нашия с какво по-точно да го пробвам Simple Smile
Столчета за  кола не съм гледала аз, но мисля да взема от 10-36кг. Ние сме още с коша за кола и е добре, дават го до 12кг. , та ще изкараме още с него.
Малкия вече се върти и на ляво и на дясно. Прави и опити за пълзене,вдига дупета,  придвижва се по малко с изтласкване, но до определена цел, някоя играчка например, иначе не  Laughing
Днес тиква + батат ... много се хареса. Изяде цяла порция. И аз доста харесах батата, до сега нямам спомен да съм яла.. страшна вкусотия, мисля да изненадам ММ с нещо  Grinning
Утре ще го пробвам с морков+батат+пащърнак Simple Smile

Алистра, на мен ми излезе, че имам повече от един доминантен цвят  Grinning Синя (грижовният) и зелено (учителя)  Grinning

Последна редакция: сб, 04 фев 2017, 17:31 от Monika08

# 622
Аз нарочно не искам стол до 36 кг, а този. Презумцията ми е следната:
1. Най - най- важното-  Чиполино тракс 0-25 има позициониране на гърба, другите до 36 кг нямат. Така детето,ако спи, може да се наклони.
2. Има допълнителни подложки и ограничители като за по- малки деца
3. Не мога да си представя синът ми да стои в такъв стол до 12 г. Да е жив и здрав, ама тогава мустаци трябва да му покарват, няма да го държа в бебешки стол Simple Smile . Продават ( аз им казвам легени)- като подложка, колкото коланът да не минава през врата на детето. Племенницата ми се вози в такава от 9 годишна, а и я беше срам от съуч да не й се подиграват, че се вози в бебешки стол. По закон столът е задължителен до 13 г мисля или до достигане на някакви сантиметри.

# 623
Оо не знаех, че нямат позиции на гърба, определено ще търся с позиции. Въобще не съм ги гледала кой какво и що  Embarassed

# 624
Мега, благодаря за уточненията, много полезно.
Бритакс Еволва има различни позиции за сън.  Възглавнички и прочие няма, но в тази категория отиваме на 300-400 евро цена, които не съм сигурна искам ли да дам. Не съм го виждала на живо, и аз гледам ориентировъчно, а като отидем на място може и да свършим със Cybex.

Искам да ви обърна внимание, че тази година се променят значително изискванията за бебешките столчета и почти всички, произведени по-рано, няма да отговарят на новите стандарти. Така че много внимавайте какво купувате. ММ е маниак на тема безопасност, освен това ние пътуваме много. В Германия всичко е вече съобразено.

Честно казано не съм запозната с измененията, на прима виста намерих това (че няма да са разрешени повече столчета без подкрепа за гръбчето):
 R129-02 will not allow booster car seats without backrest to be sold; all R129-02 booster-type car seats sold after the summer of 2017 must have a backrest.
В зависимост от законодателство ръстът на детето е между 135-150 см. Ние гледаме максимума, защото сменяме държави.

В една друга тема обширно се обсъждаха столчетата - не знам дали е вярно, но се коментираше, че е важно главичката да не излиза и какво е теглото, а не крачетата. Нашето е до 9 кг и става на количката, така че максимално дълго ще го ползвам. Гледайки мерките й, още два месеца ще изкараме.

Моника, права си за столчето за хранене, аз затова търся нещо подобно, но май ще се откажа Simple Smile Трябва ми хубаво класическо столче без много меки части. Кои столчета са с двойна табла?  newsm78

Искам да се похваля как ни промени живота постелката пъзел. Най-накрая след МЕСЕЦ моления от моя страна отидохме и я взехме. Е, от 15 минути съм я сложила и вече се е претъркаляла няколко пъти и стои по коремче без проблем. Просто е имала нужда от хубава, твърда повърхност. Ще ми се да облицовам целия под, защото в момента вече тръгна да излиза, но... Simple Smile Та препоръчвам и аз с две ръце. Нищо друго не върши същата работа. Все едно да почнете да тренирате йога на леглото...позата  куче, гледащо надолу  ще стане куче с муцуна в матрака... hahaha

# 625
Пускам отделен пост, защото е по друга тема.
Силно ви препоръчвам да потърсите публикациите на потребител Косе Босе за захранването.
Част от тях се съдържат в блога, който беше открила Моника (на първа страница съм го боднала).
Изключително полезни, много конкретни.
Ето тук е публикувана една много голяма част, другата е по темите за захранване (скролвате надолу след постовете с линковете, в самите публикации са постнати).

http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=790956.30

# 626
Само да оправя малкия и сядам да поразгледам .
Нашата табла например е двойна, после ще ти я снимам да ти я покажа. Принципно в описанията трябва да пише дали са с двойна или не.

# 627
Алистра, ето този гледам, че е с двойна табла
https://www.baby-walz.de/p/peg-perego-hochstuhl-siesta-noce-p125 … P1256599_32707924

# 628
  • София
Алистра, като спомена попари - аз по време на бременността много започнах да хапвам и до сега си правя, много обичам. Simple Smile

Гледам, че говорите за кухни - аз пък не съм им фен изобщо. По принцип готвя за нас разнообразно, така че със сигурност ще може и бебка да включим в менюто, като ѝ спестим подправките.

Относно пюретата: аз по два пъти на ден ѝ давах в началото, сега вече, когато успява да изяде цяло - по веднъж.

# 629
Привет и от мен.Аз не слагам мазнина в пюрето.Моето момче започна да го яде че даже на моменти се чудя "абе толкова ли е вкусно ".Днес правих тиква,тиквичка и картоф.Изяде всичко с голям апетит.Тези дни ще започна да правя картоф и спанак.Подариха ни и столче за хранене но на мен ми е по-удобно да го храня в количката или столчето за колата.Взех му лигавник изцяло найлон като мушама с джобче дилу.Открих че е мн удобно да не оера лигавник на всяко ядене след като може само да го бърша или и да го измия не се налага да съхне бавно.
За детските-аз подавах август 2016 и ми казаха да не вписвам бащата защото нямаме брак и сме на различни адреси.Въпреки че настоявах и бях подготвила декларацията с неговия доход,накараха ме да пиша нова.Оказа се че трябва ноември да подавам отново защото август било "за стар период".Т.е.малкия като се роди подадох за оървокласник,за еднократна след раждане и детски с всичките им там документи и два месеца по-късно отново подавах.Ужас,все нещо ми липсва или забравям от документацията.Сега съм имала право и на 38 кг хранителни продукти 10кг брашно,8 захар...от БЧК ги дават за взели помоща за 1 клас и за майки на соц майчинство и т.н.т.
Надя и аз ще взимам заешко и пилешко.А и попара обичам и по-нататъ ще му давам но ще подсирвам сирене и кисело мляко.Ама и кус кус обичам та и него ще яде.Имам домашни лимони и портокали,някъде бях чела че в Испания давали портокалов сок на бебетата ама аз май ще се въздържа.

Общи условия

Активация на акаунт