Зяпат мънички устенца, Августинче хапва си пюренцa

• 32 182
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Пробвах биберона за плодове с ябълка. Само това имах под ръка, а той се беше размрънкал  и експериментирах ... хи-хи, няма такъв кеф, налапа го целия и си кротуваше смучейки го. Накрая повърна сокчето, но не съм изненадана, давала съм му да смуче цяло парче ябълка няколко пъти, но не така смело и толкова много не беше поемал. Днес изяде около 80 гр. пюре тиква и морков с много мъничко гхи. Преди него ако два пъти, след него още един и в ако то имаше малко зелено и се чудя защо. Да е алергия, ама няма слуз, не е разстройство, а и беше спокоен днес. Ще видим. Сложихме го в бънджито за няколко минути и нямаше такава радост. От стола съм много доволна, има си три степени на облегалката, три на таблата, височина на самия стол също в три степени, двойна табла, колелца, сгъваем... И аз мислех първо дървен, комбиниран с маса... ама в крайна сметка това е някакво столче, няма да му се вталясвам. Simple Smile

# 631
  • София
ЯННА, а удобно ли му е в столчето? Ние имаме, но още не съм го извадила от кутията. Питам, понеже и вие сте като нас по-мънички и ми е любопитно дали е стабилно детето? Нашата госпожица я слагаме да седи, но в нас или в шезлонга, иначе не съм сигурна дали ще бъде съвсем стабилна на столче.

# 632
Супер, ЯННА, много добре звучи всичко Simple Smile Февруарска Коледа за Дамянчик  Party
И ние сме фини Simple Smile Тя се движи все повече, хабят се калориите.)
Моника, благодаря ти  bouquet Аз гледам и в още един сайт, където има повече избор, ще попрочета още. Има много интересни блогове за ЗВБ с полезна информация. Ех...да имаше денят 56 часа Simple Smile
Много цветен пъзел й взех и направо се превъзбужда, ограничавам времето.
Голяма игра пада при вас, Моника  hahaha
Толкова теми съм прочела за захранването, че не знам вече. Тук кухни не бих пробвала, и без бънджи смятам да я караме. Като почне да седи ще й взема конструктори, пиано и прочие, вече съм ги набелязала  Heart Eyes
Март месец чакам още една мама тук, но с двегодишно момченце Simple Smile Ще пада голяма веселба  Crazy

# 633
Поизчетох набързо какво сте писали. Инфото от Косе босе съм го срещала, но е хубаво, че пак се подсетих за него. Там наистина има обстойна информация.
Понякога съветите от дебелите книги се разминават с действителността.

За столче за кола все още не съм избирала. В това море от продукти луд може да станеш. Сега сме със столчето за кола което е от 0 до 13 кг та ще има още време.

Алистра и аз не мисля, че столчето от линка ще ти е удобно при ЗВБ. Голямо цапане ще падне, а то сякаш е от плат. Моето дете мнооого се цапа. Въобще с малко лигавниче е абсурд. Дори с найлоновия, който купих пак се омазва. Постоянно го дърпа, за да го тъпче в устата си, а днес дори и краката си мацаше. Наскоро ги откри.

За столчето за кола Мега е направила много точни коментари. Особено този последния за възрастта и столчето. Даде ми насоки в които да мисля.

# 634
Хехе, ЯннА, много готин наш Дамян  Mr. Green
Нашия биберон е същия,но друг цвят. А ябълката сурова ли я сложи? Аз се въздаржах май само, защото вчера дадох батат за пръв път, въпреки, че не очаквам реакция от него. Дори и гхи не съм сложила още. То между другото как се отрази? Лятото ще е хубаво да слагаме дини в биберона. Simple Smile
Алистра, да май се превъзбуждат в началото на килимчетата. Симеон постоянно опитваше да хване животните от нашето  Laughing
Той се събуди преди малко, омаха една гърда, пък другата да прелива  Confused Да не казвам голяма дума, ама в последно време не стига, че си спи в неговото легло, ами и се буди само по веднъж Simple Smile

# 635
Shaw7y, стабилен е. Имах и аз подозрения дали няма да клюмне напред, но не. Като му сложа и таблата се набира на нея. Мога да го отпусна и назад и е като в кошчето за кола все едно.
Monika, аз чак вкъщи се усетих, че съм грабнала розов/лилав биберон, толкова се бях въодушевила. А, ябълката я сложих сурова. Нарязах на парченца големи колкото лешник примерно и натъпках вътре. Той после с венците си го намачка.
За ги не знам още как му се отразява, не виждам нещо притеснително, но ще видим. Утре ще сложа малко повече. Малка Коледа през февруари наистина, тая нощ заспа в 23:00. За първи път от доста време без писъци. А, да се похваля, че пюренцето този път го даде тати и се смя много.

# 636
Моника, чудесно е че не се събужда толкова често вече. Сигурно и ти успяваш да се наспиш по-добре.

Янна, това е много добър подход. Таткото да нахрани детето. Чудя се и аз кога да пробутам това задължение на нашия татко. Той все още не е осъзнал, че може да го храни и той с пюретата.

Столчето ни за храна няма да ви го предлагам като вариант, защото е старичко и като гледам има по-функционални като такива с двойна табла.

Последна редакция: нд, 05 фев 2017, 08:20 от Linusha

# 637
Да, определено е по-добре, само дето след като го нахраня и приспя аз бодувам още час  Laughing Поне и сутрин си спим до към 9 часа Simple Smile
Нашия татко пък едва го накарах да му даде 1 лъжичка, а какво остава за цяло ядене. Направо не знам какво ще го правя. Или се притеснява от всичко или не иска да поема отговорност  Laughing Май са и двете заедно, имам чувството, че ако го оставя да го гледа цял ден положението ще е катастрофално  Laughing

# 638
Прекрасен Дамян, има вид на много здраво и добре гледано бебе  Peace Не трябва да се тревожиш толкова Simple Smile
Много майки са захранили благодарение само на Косе Босе Simple Smile
Бебето няма нужда от луксозни неща, даже напротив. Те са за наше улеснение и самочувствие... Например, най-добре се храни от скута на мама. Гледам кошарки, но най-хубаво за бебето е близо до родителите.
И аз преливам от мляко, Виолета суче много и поне заспива моментално. В момента пак ви пиша с една ръка, докато ни правят aмерикански палачинки Simple Smile хубав уикенд  Hug

# 639
Тъкмо допрочетох съветите за захранването, има много полезни неща  Peace Хареса ми, че се разглеждат по-обстойно отделните храни  Simple Smile

# 640
Да, много обстойна и полезна статия.
Днес преживяхме 2 две задавяния. След второто реших да прекратя опитите за хранене. Хем с удоволствие грабеше лъжичката. Тръсках, тупах и така.... От няколко часа правим опити да се домогнем до баба и дядо. Нещо много бавно се случват нещата чак се изнервям и дишам, дишам дълбоооко.

# 641
Аз днес дадох тиквата, заедно с картоф, защото два дена само на тиква и резултат: яде я доста лакомо, нооо голямо напъване да се изака и не може. Милото се разплаква чак, че не може и само пръцка от време на време и изкарва съвсем малко. Чак дупето му снощи беше подсечено от напъни. Държах го половин час гол и после обилно с крем и сега е по-добре. Спинка си и още нямаме ако, ще видим по-късно.
Аз докато се чудя за столчето за хранене какво да е, го бях сложила в кошчето, но се смъква. Затова си папка гушнат в мама засега и си му е добре Blush
Ще му взема и аз биберончето. Много ми харесва

# 642
stassie,ако имате проблем с изхождането,опитай да направиш масаж на коремчето.Действа безотказно.Мажеш коремчето с масажно олио или каквото имаш под ръка и с 2 пръста действаш по посока на часовниковата стрелка.Правиш кръгови движения в радиус около 2см от пъпчето.Не е сложно ,но много полезно.Успех.

# 643
temesta, благодаря за съвета! Още спи и като стане ако още се мъчи, ще му го направя

# 644
  • Пловдив
Здравейте и от мен. Аз отдавна не съм писала, а и доста по диагонал ви чета, че напоследък не ми остава време, но не пропуснах да забележа препратката за захранването на Косе Босе, която Алистра публикува  bouquet Много сте ми полезни всички с информацията, която намирате, а и тази, която споделяте от опит.
За съжаление аз още не мога да започна със захранването, въпреки че беба направи вече 6 месеца. Бях ви споделила, че правихме кожен тест и излезе алергия към яйца, но мен все ме глождеше съмнение за АБКМ, а и гастрото натам се насочи въпреки отрицателния кожен тест. Пуснах и един кръвен и много се надявах да е отрицателен, но за съжаление отчете АБКМ.
Мисля през новата седмица да започвам захранването, пък дано се получи и да нямаме проблеми  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт