Анемията лекува ли се??

• 12 881
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
Има случаи, в които анемията се явява симптом.

# 16
Симптом на....??

# 17
  • Sofia
Скрито кървене, хемороиди, гастрит, рак, хормонални нарушения и още много неща.

# 18
# 19
В случай на анемиия по никакъв начин не бива самолечение.

Трябва хематолог и то добър хематолог, защото има анемия като последица, и анемия като причина, опитният лекар трябва да направи разликата и как да се лекува.

Много е важен видът анемия. Аз имам анемия, ако те интересува нещо повече пиши.
На теб какви са ти симптомите??

# 20
Искам също и да попитам какви са симптомите на тази анемия където не е опасна??

# 21

Прави ли консултация с хематолог?
Твоите оплаквания какви са?

# 22
Не,не съм в понеделник ще ходя.Оплакванията са ми отпадналост,слабост.

# 23
Ще ти пуснат кръвни изследвания да видят как си.
Умората може да е от анемия, а може и да е от проблем с щитовидна жлеза.
 Пиши как си след прегледа.

# 24
  • Sofia
На всички анемии симптомите са еднакви, независимо от вида. Уморяемост, отпадналост, чувство на студ (неадекватно на околната температура), задух при минимално усилие, световъртеж.

# 25
Здравейте направих си изследвания и желязото в кръвта е в норма.Мнение моля??

# 26
  • Sofia
А жск изследва ли?

# 27
Здравейте направих си изследвания и желязото в кръвта е в норма.Мнение моля??
Причините да се чувстваш отпаднал може да са най-различни. Ти посети ли личния си лекар? Може би трябва да се направят пълни кръвни изследвания. Може да се чувстваш отпаднал, ако наскоро си прекарал грип. Друга възможна причина е депресия. Възможно е да е проблем със сърцето. И куп други причини.
Няма как да дадем мнения, това може да прецени лекар.

# 28
   Миналата година ми откриха анемия. Не ми беше назначено лечение, тъй като е лека форма на анемия, но е факт, че имам анемия. Личният лекар каза да консумирам месо, риба, повече зеленчуци, съдържащи желязо.

Изследвайте си и феритина. Не се поема от НЗОК. Мисля че струваше към 30.00 лв. Той дава най-точни показатели за анемия.

# 29
И аз съм с тежка анемия,следствие сериозна кръвозагуба.Получих кръвоизлив от медикаментозен аборт.Когато ме приеха в болница в хематология,Хемоглобинът ми беше 80,Еритроцити 2,70,Хематокрит 0,25.Приеха ме за кръвопреливане,но хематолога се отказа и започна лечение с желязо,като за 3 дни ми наля 5 ампули венозно.След това Хемоглобинът се вдигна рязко на 120,еритроцитите 3,70,а хематокритът 0,35.След като ме изписаха от болницата се почувствах още по зле,сякаш изобщо не ми достига кислород в мозъка.Дори в момента се чувствам така на моменти.Много трудна концентрация,много трудно мисля,лесно се изморявам,постоянно ми е отпаднало.Питах хематолога и той каза,че нямам никаква причина да се чувствам така....Не знам дали от рязкото покачване на показателите,но сега ми е по зле отколкото с хемоглобин 80.Минах на всякакви изследвания,рентген на бели дробове,сърце,шийни прешлени,кардиограма,всичко е наред освен че имам синусува тахикардия следствие анемията.Моля ако някой има подобен опит или е запознат да ми пише.Особено ако може да опише симптоми за недостиг на кислород в мозъка,за да сравня с моите симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт