Препоръчано и изпробвано от магазини DM - тема 6

• 115 063
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
  • Шумен
А тук (Берлин) забелязвам, че ДМ е много посещаван магазин. То и аз много неща оттам взимам, особено препарати, от био стоките им, доста продукти от техните марки. Харесвам го. На децата закуската основно е от ДМ - каши, мюсли, сокове, мляко.

DM е магазин за под средна класа в Германия и Австрия. За България магазинът е по-скоро скъп, ама то и покупателната  ни способност е зле, така че...

# 466
Скъп е ДМ, но реално само за продукти, които не са тяхна марка. Стоките, които са си техни са по-евтини, отколкото други подобни. А качеството е добро. Аз от ДМ пазарувам изключително техни продукти и ако ми се наложи да взема и друго, знам че съм се прецакала винаги, ама ми е било наложително.

# 467
Собствените им марки са по-евтини от сравними други продукти, но пак са скъпи за собствени марки. Примерно водата за уста Dontodent е 4 лева (в Германия е 0,75 евро). В Лидл собствената им марка вода за уста е под 3 лева, а не е по-лоша, да не кажа, че е същата. Ако ще взимам вода за уста от собствена марка, ще взема от Лидл. Мога да продължавам до безкрайност с примерите. Харесвам собствените марки на DM, но сравнявам и не мога да не критикувам ценовата им политика.

Последна редакция: вт, 25 юли 2017, 10:46 от Guess Who

# 468
  • Варна
https://www.dm.de/das-gesunde-plus-cranberry-kapseln-mit-vitamin … 010355164209.html
Тези добавки с червена боровинка дали ги има в българските DM?

# 469
  • offshore & overseas
https://www.dm.de/das-gesunde-plus-cranberry-kapseln-mit-vitamin … 010355164209.html
Тези добавки с червена боровинка дали ги има в българските DM?
Аз съм почти сигурна, че съм ги виждала, но не мога да подскажа цена.

# 470
  • Сливен
Има ги,по спомен около 8лв

# 471
Точно така, 8 лева е.

# 472
Да, права си Guess Who, аз не съм сравнявала цените тук и в Германия, но то за всичко е така в България, цакат ни яко. Освен това има продукти, които другите вериги нямат, а в ДМ разнообразието на собствени марки е голямо, а и мен често ме привлича съдържанието (без това и онова). Та с две думи като тегля чертата съм доволна. Аз съм сравнявала само продукти на Алнатура, с тези в Германия, че имах желание да поръчам направо от там, но се оказа, че почти не си заслужава.

# 473
  • offshore & overseas
У нас всичко е по-скъпо, и то въпреки (а не знам дали не е и заради) ниската ни покупателна способност. Това се обяснява с факта, че сме по-малка държава, по-малък пазар, демек не може да се разчита на обем на продажбите. Отделно за стоките в ДМ, ако наистина се внасят от Немъчко, което силно се надявам да е така, то вносът оскъпява допълнително.

# 474
Собствените марки на DM каквито са в Германия, такива са и тук, т.е. от там се внасят. Наистина, транспортът и други разходи вдигат цената, но чак толкова ли? Една по една ли ги внасят тия стоки? Как от 75 цента става 4 лева? Това е почти три пъти по висока цена, ако не и повече, защото имайте предвид, че реалната цена на продукта е още по-ниска; на 75 цента се продава на клиента с надценката за печалба.
Но да, съгласна съм, че има много неща собствени марки, които ги няма тук по другите магазини и затова съм склонна да преглътна надутите им цени. Те това и използват.

# 475
Може ли линк с германската брошура, че хич не се ориентирах в сайта.

# 476
Не знам за коя брошура говориш, но ето ти списък с ДМ-ските продукти. От менюто в ляво може да селектираш по вид.
https://www.dm.de/dm-marken/dm-marken-produkte/

# 477
Мислех си, че имат като нашата брошура с промоциите. Имам удобен доставчик от Германия и искам да се възползвам ако има нещо изгодно.

Благодаря за линка Simple Smile

# 478
В ДМ има ли кристали за коса на тяхна марка?

# 479
Не открих брошура с моя никакъв немски език, но е възможно да има. Памперсите, които купувам са със 7 лева по-евтини 😱!

Общи условия

Активация на акаунт