Отговори
Здравейте на всички, тук съм за да се оплача от закупен продукт от Дъглъс и ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем моля да ми помогне става въпрос за серума на the ordinary niacinamide и zinc вечерта го сложих на влажно лице за да попие по-добре и преди съм го правила и не съм имала проблем, но тази сутрин се събудих цялата червена като домат явно партидата в Дъглъс е по-различна от тази в Сефора от която попринцип взимам и моля за вашата помощ, тъй като съм червена като след стоене на слънце кожата ми НЕ е суха само зачервена с леко щипкане, явно някоя от съставките изобщо не ми е понесла. Притеснявам се, че след няколко дни почвам училище и не мога да се появя така. Напръсках се с термална вода на авен колкото да успокои кожата ми и се чудя дали да не си сложа и хидратиращото им кремче при раздразнения, но пък да не взема да влоша положението, тъй като то се нанася при суха и раздразнена кожа. Допитах се и до приятелки които ми казаха да не си пипам кожата и, че щяло да отшуми други ми казват да си сложа кисело мляко, обръщам се и към вас ако знаете някакви продукти или начини от които кожата ми по-бързо да се възстанови от нанесените поражения с този серум.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 17:12 от andreiche

# 1
Най-добре отиди на дерматолог.
А относно Дъглас, те не са виновни по никакъв начин, ако продуктът е в срок на годност.

# 2
Сигурно ли е, че няма промяна във формулата на серума?
Продуктите за суха и чувствителна кожа обикновено са разработени да щадят кожата, не мисля, че биха навредили при раздразнение.
Съставки като пантенол и алантоин успокояват. Вода от лайка, от роза също помагат, само да са чисти, без добавени консерванти.

# 3
Не знам обаче и аз ползвам уж един измивен гел за чувствителна кожа с ниацин амид, забелязах че като се измия с по-голямо количество лицето ми направо пламва и така няколко часа. Мислех да го пратя в боклука, но му дадох последен шанс и слагам по мъничко, сега нямам проблем.

# 4
Ниацинамидът е съставка, която причинява раздразнение при някои хора. Дори дълго време да се използва един продукт, пак може да се появи раздразнение в последствие. Аз използвам този продукт точно от Дъглас и не съм имала проблем. Нежелана реакция може да се появи и ако в рутината има и други продукти, които съдържат ниацинамид, освен въпросния серум. Аз също мисля, че раздразнението ще мине бързо, след като употребата е преустановена. Иначе на мен за кожни раздразнения много ми помага крем на Avene cicalfate+ възстановяващ защитен крем.

# 5
The Ordinary имат много китайски ментета, по-безопасно е да се поръчва директно от официалния им сайт. За съжаление така е при доста популярни марки, например разликата в резултатите с Kerastase от Нотино и такъв от официалния сайт е огромна, поне при мен. Занимавка е да поръчваш неща отделно, но пък официалните сайтове също имат програми за лоялност, намаления и като че ли са по-щедри с мострите и подаръците.

# 6
Здравейте на всички, тук съм за да се оплача от закупен продукт от Дъглъс и ако някоя от вас се е сблъсквала с подобен проблем моля да ми помогне става въпрос за серума на the ordinary niacinamide и zinc вечерта го сложих на влажно лице за да попие по-добре и преди съм го правила и не съм имала проблем, но тази сутрин се събудих цялата червена като домат явно партидата в Дъглъс е по-различна от тази в Сефора от която попринцип взимам и моля за вашата помощ, тъй като съм червена като след стоене на слънце кожата ми НЕ е суха само зачервена с леко щипкане, явно някоя от съставките изобщо не ми е понесла. Притеснявам се, че след няколко дни почвам училище и не мога да се появя така. Напръсках се с термална вода на авен колкото да успокои кожата ми и се чудя дали да не си сложа и хидратиращото им кремче при раздразнения, но пък да не взема да влоша положението, тъй като то се нанася при суха и раздразнена кожа. Допитах се и до приятелки които ми казаха да не си пипам кожата и, че щяло да отшуми други ми казват да си сложа кисело мляко, обръщам се и към вас ако знаете някакви продукти или начини от които кожата ми по-бързо да се възстанови от нанесените поражения с този серум.

Здравей, според мен състоянието на кожата ни в даден момент може да е причината за реакция.

На мен ми се е случвало кожата ми да понася добре серум с ретинол, а след време от същия серум да пламне цялата в червени пента, като от леко изгаряне. Възможно е причината да не е в конкретния продукт, а твоето лице да е станало по-чувствително, например след излагане на слънце, както и заради хормони.

Може да попиташ в аптека за успокояващ крем, аз съм със суха и чувствителна кожа и понякога слагам емолиент на A-Derma. Има и доста прилични бюджетни алтернативи, ползвала съм доста покрай сина ми (Той е с атопичен дерматит).

Общи условия

Активация на акаунт