Пазаруване от George(Asda) - Тема 9

• 114 864
  • 808
  •   1
Отговори
# 585
Никои дрехи не са умалени..
Това ми е цялостното наблюдение от последните 6 години.
Ако вече детето е за друг ръст или конкретен модел е с различна кройка- това е по-скоро специфично и субективно Simple Smile

# 586
Бодитата определено са умалени. Моите близнаци сега тежат съответно 8,5 кг и 9,5 кг и 75-77 см, а в момента носят бодита от Джордж размер 18-24 м. Поръчвала съм всякакви - потници, с къс/дълъг ръкав - все тая. Неведнъж съм го писала. Хубаво е да се знае. Другите им дрехи, които поръчвам са размер 9-12 м и дори са им малко големи. В момента носят цели пижами 9-12 м, но ръкавите им са къси и едвам се закопчават на чатала. Затова питам за пижамите от 2 части, ако някой има конкретни впечатления. Ето кои смятам да поръчам: https://direct.asda.com/george/baby/sleepsuits-pyjamas/3-pack-as … 5,default,pd.html

# 587
  • София
и за мен бебешките им са си точно за размера.
ама съм ги купувала преди 4г.
може да има промяна.

сега с детските е малко странно.
имаме две якета размер 2-3г, който и сега му стават, на 4 и половина е.
в същото време си му купувам близки и всякакви горни дрехи размер 4-5.

подобни на показаните пижами съм купувала 12-18 и 18-24, носи си ги точно в тази възраст, че и малко отгоре.
из олх продават такива, може да поразгледаш дали някой не им е измерил размерите.  Rolling Eyes

# 588
За бодитата Simple Smile Simple Smile Много зависи какви памперси ползвате и как ги закопчвате Simple Smile Simple Smile
Дъщеря ми носеше бодита 6-9 до и след годинката дори...

18/24 никога не съм купувала - огромни са - предполагам ще й стават и сега на 5 е почти Simple Smile (то на 1 г. махнах памперса та не съм ползвала след това).
Ама всеки си знае какво значи "да стават" - така че точно няма как и да се отговори - дали са умалени или не ...

Аз не обичам да висят дрехите - имам познати купуват огромности, навиват ръкави, крачоли - иначе казват ето става Simple Smile Еми нищо не става... То плува хайванчето...

Така че все тая - само си правим вятър на устата за размерите Simple Smile

# 589
Само веднъж съм купувала бодита, за щерката размер 9-12. Носи ги точно в този период. Беше 10 кг. и 75 см. на 1 г.
Потници бях ѝ купила размер 2-3 г. когато още нямаше 2 г., но леко ѝ идваха малки, може би защото имаше коремче. Носеше ги по- скоро като горен потник през летните дни из двора.
Синът ми пък носеше потници размер 2-3 г. когато беше на 3 г. и половина, но той е с по- къс торс. И сега носи блузи размер 2-3 и 3-4 г., а долнища и панталони 4-5 и 5-6 г. (дългокрак). 105-106 см. и 16 кг. е на 5 г. и 10 м.

# 590
Последно поръчах ето тези потници 18-24 м. https://direct.asda.com/george/baby/shop-all-unisex/5-pack-sleev … 3,default,pd.html

В момента са им точно и ползваме памперси на Памперс - от най-тънките. Гледам бодитата им от миналата зима 12-18 м с дълъг ръкав, които освен, че едвам закопчавам на чатала, ръкавите са им късички вече. За сравнение - H&M 9-12 м са им добре, даже леко широчки. Не знам на какво се дължи, но всеки път бодитата, които взимам от Джордж са умалени. Да са се свили от едно пране и сушилня - не вярвам. Все пак, имаме и други дрехи на Джордж, които перем с тях. Малката носи дънки 6-9 на Мадъркеър и Лидл, а бодитата 18-24 м на Джордж са й идеални. Даже мога да ви пратя снимка. И на мен ми е странно - доста се чудих дали такъв голям размер да поръчам потници и сега се радвам, че съм го направила.

Бамба, добра идея ми даваш за ОЛХ. Ще проверя.

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 21:26 от KittyCatty

# 591
И за мен бодитата всякакъв формат са умалени. Пижамите, които си показала, си отговарят, даже долниците идват леко дълги. Поръчах подобни за мен и Пънчето.

# 592
Поръчах на моето дете 1,5г - 2г. такива пижамки в друга разцветка. Според мен този размер отговаря на 92 см. На него са му тъкмо.
Мисля, че 18-24 са по-скоро размер 86см. Може би за вас би бил размер 12-18 от пижамите.

# 593
 Cristi, благодаря! Точно от такъв отзив имах нужда.
Пролет, ще поръчам 9-12, защото този размер ползваме на Джордж в момента. Притеснявам се, че долнищата 12-18 може да са им прекалено широки и дълги, а трябва сега да ги носят.

# 594
Възможно е да са им големи, освен това дъното е съвсем леко паднало /не са тип клин/, така че да поеме памперса. Моделът е такъв, че ако са им големи, ще са много неудобни - крачолите не могат да се навиват заради ластиците долу, и също ластикът на кръста ще им пада. Затова и аз бих поръчала по-малките. Мисълта ми беше, че за мен лично си отговарят на номерата на дрешките.

# 595
Долнищата на Мушмул са му огромни, а той, както знаем, хич не е малък Mr. Green

# 596
Долнищата на Мушмул са му огромни, а той, както знаем, хич не е малък Mr. Green

Ти какъв размер му купи ? Grinning

# 597
# 598
А детето колко см. и колко кг. е? Аз по см. се ориентирам. Синът ми е 106 см. и му поръчвам размер 5 или 4-5 г. (до 110 см.).

# 599
Моят син е може би вече поне 88см /днес ще го премеря и ще ви кажа колко е точно/, на кг е около 12кг  и долничките 1,5-2г са му тъкмо - нито дълги, нито къси. Малчо е на 1г. и 4 месеца.
Затова казвам, че според мен 1,5-2г са по-скоро към 92см. Ако детето е между 88-90 см ще са му добре, после вече сигурно леко ще му умалеят. Ако търсите нещо в долната граница 85-86см по-добре вземете размер 18-24 те клонят към 85-86 см.

Общи условия

Активация на акаунт