Отговори
На колко възлиза издръжката за обучение на медицинска сестра в София? Приблизително. Благодаря ви предварително!

# 1
Издръжка за обучение какво е-такса за семестър ли?На страницата на университета,където ще кандидатстваш не пише ли колко е таксата(ако това е въпроса)?

# 2
Издръжка за обучение какво е-такса за семестър ли?На страницата на университета,където ще кандидатстваш не пише ли колко е таксата(ако това е въпроса)?
Не, имах предвид на месец за разходи не за таксите. 😃 Таксата за семестър е ясно

# 3
т.е.наем и разходи за живот?Хм,че това какво общо има със специалноста,която следваш?

# 4
т.е.наем и разходи за живот?Хм,че това какво общо има със специалноста,която следваш?
Добре, да попитам по друг начин. Редовното обучение колко ви струва на месец? Тъй като за мед сестри се учи редовно и няма задочно.

# 5
  • дълбоката провинция
500 лв на месец без наема. В СУ общежитията са евтини, така че там може и с наема да се побереш в 500 - е, малко трудно, но не е невъзможно.

# 6
500 лв на месец без наема. В СУ общежитията са евтини, така че там може и с наема да се побереш в 500 - е, малко трудно, но не е невъзможно.
Благодаря за информацията 😃 аз учих до скоро, но задочно. Там нещата са други . Освен това тогава и работех. Сега имам едно детенце и чакам близнаци, това са много разходи. За това питам. И все пак човек трябва да следва мечтите си! Ако успея да си позволя да запиша ще съм много щастлква

# 7
  • дълбоката провинция
Щом не те плаши ученето с три деца, ще се справиш, парите са по-малката трудност Wink

# 8
Аз не разбрах в София ли живееш или ще се преместиш тук(с децата?).Това ми звучи като научна фантастика,честно-с 3 деца,2 от които неродени да се за записваш да учиш.Аз с 1 дете не знам кога спях,кога-не,а с близнаци последното,за което се сещам е да ходиш да учиш РЕДОВНО в друг град ConfusedУспех все пак!

# 9
Аз не разбрах в София ли живееш или ще се преместиш тук(с децата?).Това ми звучи като научна фантастика,честно-с 3 деца,2 от които неродени да се за записваш да учиш.Аз с 1 дете не знам кога спях,кога-не,а с близнаци последното,за което се сещам е да ходиш да учиш РЕДОВНО в друг град ConfusedУспех все пак!
Ами аз миналата година се дипломирах специалност " биотехнологии" Тогава бях с дете на година и половина.Майка ми много ми помага за него, съпругът ми също. Освен това също миналата пролет бях записала да уча за "дентален асистент" и го завърших. Знам , че това, което мисля е твърде смело, но човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!

# 10
Трябва да си сметнеш собствените разходи.
Градски транспорт-карта за студенти редовно-20 лева/ или кола ,ако имаш-гориво, винетки, данъци и пр.
Храна-аз в момента харча по поне 15 лева дневно за храна, обядът ми е само 7-8 лева, но обядвам в ресторант, защото столовете вече не са ми близо, в стола е между 1.5 и 2 лв тристепенното меню
Битови сметки-в СУ общежитието е по 17-18 лева на месец , сметките около 10 лева, тоест около 30 лева месечно
Телефон-20-30 лева
Интернет-25 лева беше без договор в общежитието
Учебници-зависи, но онзи ден дадох 20 лева за книга по специалността ми , да ми я преснимат и подвържат, и все пак в моята специалност нямаме учебници
Тетрадки, химикалки
Дрехи, обувки, бельо
Цигари (ако пушиш)
Излизания (ако излизаш)
Домакински принадлежности, тип тоалетна хартия, препарати, салфетки и пр.

Аз лично в Студентски град съм изкарвала и с 200 лева месечно, и с 1200 лева месечно, въпросът е на колко широко искаш да се простираш Simple Smile
Вече не живея там, така че не мога да дам актуални подробности, но надали са се променили много нещата
И все пак с 3 деца в Студентски си е мисия невъзможна. Камо ли на общак..

Общи условия

Активация на акаунт