"До живот" - нов сериал по ATV с Фахрие Евджен и Енгин Акюрек - тема 3

• 83 070
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
И да внимавате! Simple Smile))

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 10:54 от marytza

# 121

Зад кадър...

ПП. Затънала съм в работа. Не мога да вдигна глава...Благодаря ви, че пишете, чета ви с удоволствие...
Приятно гледане довечера...
Маричке, а ти не забравяй да смажеш с машинно масло мишката и клавиатурата - така по-бързо ще "твиткаш"!

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 14:31 от loveofmine

# 122
Скрит текст:

Здравейте момичета. Вече си мислех,че до края на сериала няма да мога да вляза в темата. Изживявам  една ледена епоха, която ми създаде много проблеми (замръзнали  чешми, спукани тръби,наводнение, ядове). Слава Богу, студът ли намаля или аз започнах да се сприятелявам с него, но успях да изгледам двете серии наведнъж и ето ме на линия. Наистина многообещаващ сериал (и аз не знам,ухото ли да си дърпам, да си плюя в пазвата ли или да викам дано,дано,дано)., но това е сериал за хора,които гледат в дълбочина.  Впечатляващи моменти, прекрасно изпълнени – дрогирания Даахан; произнасянето на присъдата с тази дълбока въздишка на изтерзаната му от болка и безсилие душа  и отронената самотна сълза, като искряща перла,която инстинктивно си пожелаваме да уловим ; скования от шока Даахан при влизането в килията; срещите с адвокатката; трескавото очакване  в безсънната нощ  преди делото,смазания от безнадеждност Даахан, който не може да повярва,че вече е на свобода; сбогуването с килията,където е прекарал 11години от живота си , изпълнени с болка, обида, разочарование; първата глътка въздух извън затвора;  завръщането в къщи ; отмиването на наслоената с годините горчилка и отново една въздишка, като ехо;  вечерята – обзет от смесени чувства , изгубен в собствения си дом, присъства като ням наблюдател. Във втората серия  отново силни моменти –  колко е трудно да се впишеш отново в живота, и особено добре пресъздадени емоции при  втория арест – кошмарите от миналото ,които го връхлитат на приливи,безпощадно и силно; момента в бараката, когато се погледнаха и сякаш докоснаха душите си. 
Не разбрах как свършиха сериите .  Още в   първата е заложен конфликтът, колелото на събитията вече е в ход,  с леки поскърцвания, даден е тласък на действието. Започна запознаването с героите. Постепенно им дават плът и кръв, емоционален заряд. Тепърва вероятно ще ги видим в различни ситуации.  Ще погледнем отблизо.през очите им  и ще стигнем до най-скритите ъгълчета на душата им.
Както в повечето турски сериали кастът е безупречен. За Енгин, каквото и да кажа е недостатъчно. Тръгна от  щастливата усмивка на влюбения младеж и последваха изумлението от несправедливата плесница на съдбата, недоумението от факта,е някой отнася живота му и го обрича на безрадостно съществуване, изпълнено само от мъчителни делници. После отново проблясва надежда. Събужда се справедлив,  гняв и желание за раздаване на справедливост. Тази емоционална градация ми показаха очите му. Фахрие достойна партньорка – лъчезарна и изразителна,чаровница. Интересното в този сериал е, че  персонажите от противниковия лагер са достойни, равностойни опоненти,както по визия, така и с играта си.

И цялата тази човешка трагедия, този изкривен  живот от демона на злото е поднесена  чрез едни изчистени тонове, които навяват едновременно студенина , меланхолия, тъга, но и създават усещане , че въздухът вибрира от емоции. Елементите на пъзела са налице (затвор,гробище, ще има и други), но умело разместени в сценария.  Всичко беше поднесено в щрихи, с плавни скокове във времето и създава чувство за динамика.
Музиката дискретна и успокояваща, според мен за да тушира напрежението, което постепенно нараства,както на екрана така и у нас.
Ако всичко върви в тази посока съм сигурна,че ще гледаме нещо по-различно.

# 123
Скрит текст:

Здравейте момичета. Вече си мислех,че до края на сериала няма да мога да вляза в темата. Изживявам  една ледена епоха, която ми създаде много проблеми (замръзнали  чешми, спукани тръби,наводнение, ядове). Слава Богу, студът ли намаля или аз започнах да се сприятелявам с него, но успях да изгледам двете серии наведнъж и ето ме на линия. Наистина многообещаващ сериал (и аз не знам,ухото ли да си дърпам, да си плюя в пазвата ли или да викам дано,дано,дано)., но това е сериал за хора,които гледат в дълбочина.  Впечатляващи моменти, прекрасно изпълнени – дрогирания Даахан; произнасянето на присъдата с тази дълбока въздишка на изтерзаната му от болка и безсилие душа  и отронената самотна сълза, като искряща перла,която инстинктивно си пожелаваме да уловим ; скования от шока Даахан при влизането в килията; срещите с адвокатката; трескавото очакване  в безсънната нощ  преди делото,смазания от безнадеждност Даахан, който не може да повярва,че вече е на свобода; сбогуването с килията,където е прекарал 11години от живота си , изпълнени с болка, обида, разочарование; първата глътка въздух извън затвора;  завръщането в къщи ; отмиването на наслоената с годините горчилка и отново една въздишка, като ехо;  вечерята – обзет от смесени чувства , изгубен в собствения си дом, присъства като ням наблюдател. Във втората серия  отново силни моменти –  колко е трудно да се впишеш отново в живота, и особено добре пресъздадени емоции при  втория арест – кошмарите от миналото ,които го връхлитат на приливи,безпощадно и силно; момента в бараката, когато се погледнаха и сякаш докоснаха душите си.  
Не разбрах как свършиха сериите .  Още в   първата е заложен конфликтът, колелото на събитията вече е в ход,  с леки поскърцвания, даден е тласък на действието. Започна запознаването с героите. Постепенно им дават плът и кръв, емоционален заряд. Тепърва вероятно ще ги видим в различни ситуации.  Ще погледнем отблизо.през очите им  и ще стигнем до най-скритите ъгълчета на душата им.
Както в повечето турски сериали кастът е безупречен. За Енгин, каквото и да кажа е недостатъчно. Тръгна от  щастливата усмивка на влюбения младеж и последваха изумлението от несправедливата плесница на съдбата, недоумението от факта,е някой отнася живота му и го обрича на безрадостно съществуване, изпълнено само от мъчителни делници. После отново проблясва надежда. Събужда се справедлив,  гняв и желание за раздаване на справедливост. Тази емоционална градация ми показаха очите му. Фахрие достойна партньорка – лъчезарна и изразителна,чаровница. Интересното в този сериал е, че  персонажите от противниковия лагер са достойни, равностойни опоненти,както по визия, така и с играта си.

И цялата тази човешка трагедия, този изкривен  живот от демона на злото е поднесена  чрез едни изчистени тонове, които навяват едновременно студенина , меланхолия, тъга, но и създават усещане , че въздухът вибрира от емоции. Елементите на пъзела са налице (затвор,гробище, ще има и други), но умело разместени в сценария.  Всичко беше поднесено в щрихи, с плавни скокове във времето и създава чувство за динамика.
Музиката дискретна и успокояваща, според мен за да тушира напрежението, което постепенно нараства,както на екрана така и у нас.
Ако всичко върви в тази посока съм сигурна,че ще гледаме нещо по-различно.
Миле!  newsm51
Каква радост! Благодаря за прекрасния пост! Чудех се къде изчезна? Хубаво е, че ледът около теб се е поразмразил и най-сетне с удоволствие си седнала да изгледаш епизодите на новия сериал на Енгин. Какво удоволствие, а? Ето че дочакахме отново да влезе в душата на героя си и бавно, умопомрачително  внимателно да изследва болката му, да разлиства пласт след пласт – за да стигне до корена, до края на мрака и да се оттласне нагоре…
Много ми харесват всички образи в сериала. Обичам такива герои  – белязани, увередени, актьорите са прекрасни, подбрани са много добре, обосновават всяка секунда от присъствието си,  всички са дълбоко чувствителни индивидуалности, разпънати между осъзнаването на кошмара и възможността да се спасят от него. Всеки си има своята бездна и гледа в нея… тъй да се каже...Браво на сценаристката!
Ще има какво да гледаме тепърва…Аз съм затънала до гуша в работа, но все ще намеря време...за Енгин...

Много го харесвам тук...

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 15:51 от loveofmine

# 124
И аз ,Лав, взети от истинския живот. защото всички хора са черно-бели, зависи кой цвят преобладава. Всички се раждаме бели и невинни, но животът си прави лоши шеги с някои и когато след време се погледнат отстрани се виждат като в криво огледало.
Нашият прекрасен рошльо.

# 125
  • София
Здравейте  Hug
Днес няма да има повторение, и епизода общо с озета и рекламите е 3 часа и 20 минути ooooh!

Себи  Heart Eyes
Скрит текст:
Разбира се, че се сещам. Лале Мансур, игра майка на Берен в СЛ.
Миле newsm51

# 126

Здравейте Hug Hug Hug

Шатци Heart Eyes Марице Heart EyesЛюбов :loveДоче Heart Eyes Мика Heart Eyes:

Някой  знае ли какво можем да направим за  да подкрепим нашите любимци newsm78

ДЕВОЧКИ, ВНИМАТЕЛЬНО ПРОЧИТАЙТЕ ИНФОРМАЦИЮ.🔥🔥🔥🔥🔥
Под этим постом будут заготовки для твиттинга.

💥ВНИМАНИЕ💥
💥 ОЧЕНЬ ВАЖНО 💥

И много   добри думи за играта на Сарп. Заслужава!

# 127

newsm51
Да, интересно се изказва, Себи, и аз го четох при рускините, хубав актьор...

Сарп Левендоолу, играещ ролята на Ендер в сериала „До Живот” , който заради любимата жена е готов да извърши каква ли не подлост:
„Да играя негодник е много приятно. Когато показвам нещо, което не бих извършил в нормалния живот, ми е много весело.”

ПП. Себи, питай Марица за туитите...

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 17:45 от loveofmine

# 128
  • София
Линка за он-лайн превода на руски.
https://vk.com/olenekadar
И това  Heart Eyes

# 129
Линка за он-лайн превода на руски.
https://vk.com/olenekadar
И това  Heart Eyes

Боже, красота...Почнаха да ходят вече по ресторанти...
Благодаря, Шатци...

# 130

Шатци Heart Eyes bouquet за линка .
Започнах да изпадам в паника, че няма да успея  да си го инсталирам и гледам онлайн #Crazy #Crazy #Crazy

А.......   в клипчето на Шатци Дахан гледа Селви като обречен на любов!

Вече съм на нокти и чакам, но какво ще видя и разбера ще се разбере след 3 часа и 20 мин.

# 131
Успях! waveyМомичета Hugбезпроблемен нет и приятно гледане bouquet

# 132
Репликите от онлайн превода:

ВАША СЕСТРА ЛЖЕСВИДЕТЕЛЬНИЦА

Скрит текст:
ЭТО ВСЕ КЛЕВЕТА

ОНА РЕБЕНОК

КОТОРУЮ ИСПОЛЬЗОВАЛИ

Я ВСЕГО ЛИШЬ ОТВЕТОВ

ИШЕШЬ НЕ ВТОМ МЕСТЕ

ОН УМЕРЛА

-----------------

ХОРОШО ЗЛИШЬСЯ

ЧТО ЯСКРЫЛА ОТ ТЕНБЯ

РАССКАЗАЛА БЫ МНЕ?

ТЫ СОЛГАГАЛА

КТО ЭТО БЫЛ

КОТОРЫЙ ЗВОНИЛ

ЖЕНЩИНА МУЖЧИНА?

ТЫ МНЕ ВРЕШЬ НИКТО НЕ ЗВОНИЛ ТЕБЕ

ТЕБЕ ПРИШЛО ТАКОЕ ЖЕ ПИСЬМО
ТЫ ВИДЕЛ КТО ЭТО СОТАВИЛ

НЕТ

МЫ НЕ ЗНАЕМ КТО ЭТО

ЭТО МУЖЧИНВА ЧТО ТО ЗНАЕТ

ОН ВРЕТ

ПОЧЕМУ ОН ВСЕ ПОМНИТЬ В ПОДРОБНАСТЯХ
ОН ЗНАЕТ ЧТО ТО

ХОРОШО

ДАЙ МНЕ ВРЕМЯ Я УЗНАЮ
------------------------

КАК ТЫ СМЕЕШЬ

У МЕНЯ ЕСТЬ ВОПРОСЫ

ВЫЙДИ ВОН

Я ЗНАЮ КТО СВИДЕТЕЛЬ

МАХМУД ВЫЙДИ И ЗАКРОЙ ДВЕРЬ

ЧТО ТЫ ГОВОРИШЬ?

ВАШ СВИДЕТЕЛЬ ВИЛЬДАН САНЕР

У НЕЕ ЕСТЬ БРАТ ЙЫЛМАЗ САНЕР

ВЫ ЗАСТАВИЛИ ЕЕ СОЛГАТЬ

КТО ТАКОЙ

СЛЕДИ ЗА СОБОЙ

ТЫ БЫ НЕ ВЫШЕЛ ИЗ ТЮРЬМЫ

НО ТЫ МОЖЕШЬ ТАМ ОКАЗАТЬСЯОБРАТНО

В ЭТОЙ СТРАНЕ ВСЕ ВОЗМОЖНО
---------------------------------

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 20:10 от marytza

# 133
  • София
Такаааа, сестрата на Ендер е дошла защото са пуснали Дахан.
Пък Йълмаз махнал страниците от архива в полицията.

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 20:14 от Shatzi

# 134
Превод:

Скрит текст:
Я ПРИШЕЛ ПОГОВОРИТЬ

ТЫ ЗНАЕНШЬ ЙЫЛМАЗА САНЕРА

КТО ЭТО

Я НЕ ЗНАЮ

ОН БРАТ СВИДЕТЕЛЯ

ОН МОЖЕТ БЫТЬ ВРАГОМ ТВОЕГО ОТЦА

У ОТЦА ВКАБИНЕТЕ МОЖЕТ БЫТЬ

Я ПОСМОТРЮ

Е, можем да въздъхнем ))))))))) Целувката беше само в представите на Берил ))))))))))))

Общи условия

Активация на акаунт