УМБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 20

• 101 814
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
В моя пост ставаше въпрос само за часа на свиждането - само тогава да ги взимат. Пък разискване на това дали е бащата е повече или по-малко родител нямаше общо тук.  Ами когато майки пишат, че новороденото им хванало инфекция в болницата и едва ли не някой лекар или акушерка са виновни. Много по-добре е за тези, които могат да си позволят самостоятелна стая или ВИП стая. Аз за съжаление не мога да си го позволя като цена и ще се съобразявам с нещата каквито са. Просто писах мнение как повече би ми допаднало, нормално е да има и несъгласни. Това е форум за обсъждане.
А че после вкъщи, освен семейството го виждат и други роднини или приятели,  си е лично решение и отговорност на родителите и всеки сам да си реши кога да го среща с чужди хора.

# 61
Ами взимат ги - щом родилката пожелае.
Намесих бащата, защото в предния си пост каза, че нищо няма да му станело 5 дни без детето. С моят мъж изживявахве всяка емоция по време и след раждането заедно, смятам че това са много ценни дни и за таткото, абсурд е да го лиша от тях.
Лекари, санитарки, лаборанти, сестри и персонал от кафето дори - в стаята постоянно има движение, всички тези хора имат достъп и до външния свят, за каква стерилност изобщо говорим... Нито те, нито някой от родата ще се навира зорлян в бебето, ако майката не позволи.

# 62
  • Бургас
това със стерилната среда е само в главите ви.....лекарите и всички останали не са стерилни, стерилност няма и в болницата. Дали от първият или 3тият ден ще го запознаете с бащата е все тая. На моето изписване се изсипаха 20 човека буквално. Детето оцеля  Crazy

В цял свят родилното е почти със свободен достъп за най-близките роднини, само ние стерилизираме и търкаме и ограничаваме до припадък и вманиаченост. Бебетата имат имунитет и то силен, предаден от майката, антитела, които са най-много в периода около раждането, така че хич не е проблем да си види бащата, бабата, дядото, стринката, лелята.....

# 63
В родилно нали е доста    топло ? ( съдейки по коридорите , където си е  топло , предполагам в отделението е още по -горещо ) - питането  ми е има ли нужда от по-дебели  дрехи за майката  ?
Даже се чудя с къс ръкав  нощници  дали да не нося , ще взема и с дълъг  , и един халат  ,ако ми е хладно -дали   става .   

# 64
  • Пловдив
В родилно нали е доста    топло ? ( съдейки по коридорите , където си е  топло , предполагам в отделението е още по -горещо ) - питането  ми е има ли нужда от по-дебели  дрехи за майката  ?
Даже се чудя с къс ръкав  нощници  дали да не нося , ще взема и с дълъг  , и един халат  ,ако ми е хладно -дали   става .   

Достатъчно топло е, може да си вземеш горна дреха да се намяташ като почнеш да ставаш и излизаш, няма нужда от друго.

# 65
Здравейте!
Искам да питам раждалите с планово секцио в Дева Мария кое що;) Правиха ли ви клизма или ви позволиха от предния ден да пиете слабително вкъщи? Катетърът преди или след поставянето на спинална упойка ли го сложиха/ Кой го сваля и боли ли? 

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 21:54 от ana hinova

# 66
  • Пловдив
Здравейте!
Искам да питам раждалите с планово секцио в Дева Мария кое що;) Правиха ли ви клизма или ви позволиха от предния ден да пиете слабително вкъщи? Катетъра преди или след поставянето на спинална упойка ли го сложиха/ Кой го сваля и боли ли? 

Не се прави клизма, никакви слабителни не съм пила предния ден.Аз бях с пълна упойка, катетъра ми го сложиха преди това.Сваля го акушерка, не боли.

# 67
  • Бургас
А при нормално раждане как се процедира ? Прави ли се клизма?

# 68
А при нормално раждане как се процедира ? Прави ли се клизма?
Не Simple Smile

# 69
Здравейте!
Искам да питам раждалите с планово секцио в Дева Мария кое що;) Правиха ли ви клизма или ви позволиха от предния ден да пиете слабително вкъщи? Катетърът преди или след поставянето на спинална упойка ли го сложиха/ Кой го сваля и боли ли? 
Не се прави клизма, нито слабително. Катетърът е след спинална, свали го рехабилитаторката, която ме раздвижи на втория ден. Не е приятно, но мен ме беше много страх и се стягам. Не бих казала, че боли.

# 70
А наистина ли не пускат деца на свиждане ? Не правят ли компромис,няма да влиза в стаята,но поне отвън на пейките -не мога да си представя големия да не се видим

# 71
  • Пловдив
Това за децата май беше само по време на грипната епидемия. Аз съм ходила на свиждане на приятелка със сина ми.

# 72
Уточнихме -категорично не пускат деца   да влизат в РО , евентуално майката да слезе долу в кафето или фоайето .
Малко не ми е ясна логиката -защо те да са по -големи вирусоносители от възрастните ,а след няколко дни нали същото дете ще бъде у дома с  бебето .

# 73
  • Бургас
Уточнихме -категорично не пускат деца   да влизат в РО , евентуално майката да слезе долу в кафето или фоайето .
Малко не ми е ясна логиката -защо те да са по -големи вирусоносители от възрастните ,а след няколко дни нали същото дете ще бъде у дома с  бебето .
Но няма да е у дома с бебето на пациентката от съседното легло. Иначе съм съгласна, че всеки би могъл да бъде заразопреносител и често дори без да знае.

# 74
  • Бургас
Не ги пускат защото не сте настоявали. Няма такъв вариант да ограничат майка да бъде с детето си и още повече детето с майката.

Като има кажеш ето ви 3 годишната фурйия да я погледате докато на рецепция, докато се качи бащата, друга песен ще запеят. Щото реално при нас както е случая, ние няма къде да оставин другото дете, то не е куче.

Общи условия

Активация на акаунт