Тромбофилия - тема №2

• 87 714
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря.  bouquet
Ще си запазя записаното и след бременността ще го приложа.

# 661
Момичета, хвърлихте ме в тъч с тия херпеси .....
Какво е това нещо бре ??? На мен понякога ми излиза едно като малки сърбящи пъпчици с връхчета - минават за 3-4 дни от само себе си. Но аз си мисля, че е от спарване, от кофти материи ....
Понякога са ми на крака отвън към дупето, понякога отпред на венериния хълм ...

# 662
Момичета не съм изследвала Фактор 13, АСЕ, 1298А>C (MTHFR),  66A>G(MTRR),  I/I (ACE), Val34Leu (F13), M1/M2 (ANXA5), +505 А/G(TAFI), антитромбин III, протеини  C и S.
Имам само основните 4 мутации от които съм
За PAI 4G/5G хетерозиготен носител
За MTHFR C677T-хетерозиготен носител.
Имам изписана терапия по време на бременост астирин протект през ден и клексан през ден.
Искам да питам дали е добре да направя и някои от изследванията, които нямам. Така или иначе ще съм на терапия, има ли смисъл да ги правя и кои да са те?

# 663
Профолактиката пред ден, както вече писах, според мен е недоразумение. Но да допуснем, че са ти изписали такава, защото си с много нискорискови мутации. Добре, ама не се знае няма ли и други мутации, които увеличават риска. Разбирам да приемеш/д-рът да приеме, че все тая има ли и други мутации, защото бездруго си на достатъчна профилактика (всеки ден). Ама ти не си.

# 664
Момичета,не е генитален херпес защото излиза все на едно и също място ,отзад на крака 2-3 пръста над коляното,с мехурчета,които впоследствие хващат коричка.Излизал ми е 4 или 5 пъти досега.Та вече търся под вола теле,знам ли,мисля си да не би този херпес да има някаква роля в миседите ми,чувал ли е някой за подобна връзка,все пак е херпес?Имам час при кардиолог,после Сигридов та сега и на кожен ли да отида ooooh!
Понеже още ми цапа не е спряло напълно кървенето доцент Русев ми каза да спра аспирина и да бия клексана от днес през два дни./информативно/

# 665
  • София
Профолактиката пред ден, както вече писах, според мен е недоразумение. Но да допуснем, че са ти изписали такава, защото си с много нискорискови мутации. Добре, ама не се знае няма ли и други мутации, които увеличават риска. Разбирам да приемеш/д-рът да приеме, че все тая има ли и други мутации, защото бездруго си на достатъчна профилактика (всеки ден). Ама ти не си.
С три ръце подкрепям. Тоя казус малко ми звучи като все едно да имам бактериална инфекция, ма понеже не е толкова силно изразена, да пия антибиотик през ден ooooh!

# 666
И аз искам да съм всеки ден ,ама малко ме е страх да си самоназначавам терапия, особено по време на бременност.

# 667
  • София
Момичета, и при мен се появяват херпеси, тъкмо бяха попрестанали миналата година.
След последната вливка интралипид просто няма спиране.
Сега ще спра малко вливките, че да си позасиля имунитета.

И аз знам, че могат да се кръстосват, и могат и да излизат на необичайни места - коляно, рамо и др.
Скрит текст:
При мен се провокират от силно слънце + вятър - като ми се напука устата, в комбинация с нисък имунитет.
Или при спарване / менструация по венериния хълм.

Сигма, благодаря че сподели рецептата.
Аз в момента пия пробиотик, но мисля да включа и Л-лизин.

# 668
И аз искам да съм всеки ден ,ама малко ме е страх да си самоназначавам терапия, особено по време на бременност.

Абсолютно подкрепям. Обаче като знаеш на теория как е редно, може да потърсиш и някой д-р, който да ти го предпише на практика Simple Smile
Пък и ако това ще те успокои, фраксипарин по 0,3 или 0,4 всеки ден (пък и 0,6, ако е въпросът) е профилактична, а не терапевтична доза Simple Smile

# 669

Абсолютно подкрепям. Обаче като знаеш на теория как е редно, може да потърсиш и някой д-р, който да ти го предпише на практика Simple Smile
Пък и ако това ще те успокои, фраксипарин по 0,3 или 0,4 всеки ден (пък и 0,6, ако е въпросът) е профилактична, а не терапевтична доза Simple Smile
Силно се надявам, че лекарят ми знае какво прави, смятам да се доверя.

# 670
Здравейте момичета,
Ще ви питам и вас да ми предложите добър хематолог, зашото имам разминаване в препоръките за лекарства доц. русев ми каза да пия аспирин протект и Клексан през ден и двете, а репродуктивните ми специалист казват че няма нужда, сега не знам какво да правя бременна съм и за в момента само Аспирин протект пия през ден въпроса е дали да не включа и Клексан през ден. Копирам ви изследванията и назначението от Русев:
Повишени популации на НК клетките. Повишена НК активност. Повишени ТЛА. Хомозигот по мутантен алел на PAI.. Хетерозигот по мутантни алели на MTHFR (C677T и 1298C).
За вливане на 10 мл Интралипид 2-4 дни преди ЕТ и повторно 2-4 дни след положителен тест за бременност. Последно вливане в края на 8-ма – 9-та г. седмица.  Аспирин протект х1тбл през ден преди и по време на бременност. След ембрио трансфера да се включи Фраксипарин (или Клексан) 0.4 всеки ден при динамично следене на антикоагулантната терапия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити и АРТТ). Фолиевтата к-на да бъде –МЕТА форма х1 тбл на ден.
Фактор II и IV са ми ок. Аз си пуснах APTT и брой тромбоцити и са в граници, това означава ли че на сегашната терапия съм ок или да не си вадя такива изводи, не знам да не объркаме нешо и ми се искаше да чуя поне оше едно мнение. Вид как мислите?

# 671
bubata07, ами то ти е написано в терапията "След ембрио трансфера да се включи Фраксипарин (или Клексан) 0.4 всеки ден при динамично следене на антикоагулантната терапия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити и АРТТ)"

# 672
Да, написано ми е обаче, и ако репродуктивните ми специалисти бяха казали ок, щях да започна, а те ми казаха че няма нужда , че фактор II и IV са ок и те са определящи, и сега не знам кой да послушам, имунолога или тях? За това ми се искаше още едно мнение да чуя

# 673
Аз бих послушала доц. Русев  Peace
Фраксито може само да ти помогне,не и да ти навреди...а си и Хомозигот 4G/4G PAI....

# 674
Аз бих послушала доц. Русев  Peace
Фраксито може само да ти помогне,не и да ти навреди...а си и Хомозигот 4G/4G PAI....
Peace

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 10:21 от !Diva!

Общи условия

Активация на акаунт