Тромбофилия - тема №2

• 87 711
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ако хомозигот 4G/4G не е за Фракси/Клексан, то не знам кое е ooooh! Няма какво да го мислиш, ами почвай с инжекциите преди да е станала белята, освен това ти имаш и повишени ТЛА, просто отвсякъде си за инжекции.

И мисля вече на челото да си татуирам, че единственият показател, който може да се изследва (даже и той не е необходим при профилактични дози, каквито за 0,3 и 0,4) е Анти кса. Нито тромбоцити, нито Артт Crazy

# 676
Buena е абсолютно права. 

Скрит текст:
Само че изследването анти-Ха се чете "анти десет(и) а", защото идва от фактор Х (десети) а  bouquet

# 677
Здравейте, тъй като и аз съм горд носител на 4G/4G чета разни неща и днес попаднах на интересна статия:

Скрит текст:
Elevated plasma levels of plasminogen activator inhibitor-1 (PAI-1) increase risk for type 2 diabetes. The PAI-1 4G/5G polymorphism is a major genetic determinant of plasma PAI-1 levels, with 4G/4G homozygotes having elevated PAI-1 levels relative to 5G allele carriers. These observations suggest the hypothesis that the PAI-1 4G/5G polymorphism could be a genetic risk factor for diabetes. We tested this hypothesis among 2169 participants of the Framingham Offspring Study followed for seven examinations over 26 years for 216 cases of type 2 diabetes. PAI-1 4G/4G homozygotes (genotype frequency, 27.4%) were not at significantly (p > 0.05) increased risk of incident diabetes compared with 5G allele carriers and did not have elevated levels of diabetes-related quantitative traits including BMI, fasting plasma glucose, or fasting insulin. In proportional hazards regression models accounting for correlation among siblings, with the 5G/5G genotype as the referent, the hazard ratio for incident diabetes for 4G/5G carriers was 0.93 (95% confidence interval, 0.68 to 1.28) and for 4G/4G carriers was 1.20 (95% confidence interval, 0.83 to 1.92). Results were not altered by further adjustment for sex or levels of BMI, triglycerides, or PAI-1. We conclude that the PAI-1 4G/5G polymorphism is not an important genetic risk factor for type 2 diabetes in this community-based sample. Elevated PAI-1 levels may be associated with an increased risk for diabetes as a marker for underlying endothelial dysfunction rather than by a direct effect of genetically mediated elevated levels.

Правилно ли разбирам, че повишен риск от развитие на диабет тип 2 има при мутация 4G/5G, повече отколкото при 4G/4G?

# 678
  • София
Buena е абсолютно права. 

Скрит текст:
Само че изследването анти-Ха се чете "анти десет(и) а", защото идва от фактор Х (десети) а  bouquet

Знам Mr. Green Но изпозлвам популярното название, че и без това доста терминология вкарваме тук. Апропо, и доста лекари така го казват ooooh!

# 679
Извинявай в такъв случай  bouquet
За д-рите, които му казват така, извинение няма  Mr. Green

Dai4eto, не, пише, че мутацията не води до ЗНАЧИТЕЛНО увеличаване на риска от диабет.

# 680
bubata07 , Аз също, като останалите бих те посъветвала да послушаш доц. Русев, защото аз съм с твоите мутации и имам две неуспешни бременности, миседи в 6г.с. Сега отново съм бременна и на терапия с Фракси 0,4 от +тест и съм в 4 месец. А и тази профилактична доза няма да ти навреди, а само ще помогне. Успех и леко бременеене.   Hug

# 681
Здравейте. Имам нужда от съвет, че се разтревожих от днешната препоръка на д-ра ми.
Днес бях на преглед, всичко е наред, бебето си отговаря абсолютно точно на седмиците и дните - 16 г.с. + 2 дни.
От преди трансфера слагам фраксипарин 0.4 всяка вечер, пия и АП всеки ден. Днес обаче д-рът ми каза да започна фраксито през ден и като отида на преглед след 2 седмици, ако не са добре нещата, пак ще го започна всеки ден. АП си остава всяка вечер.
Нещо обаче тая гимнастика не ми вдъхва доверие, притесних се да не стане някоя беля с това поставяне през ден и то без изследване, просто ей така.
Ето ми и изследването да го видите, за да се ориентирате по-лесно :
Скрит текст:

# 682
Жана, според мен не се съгласявай на тази гимнастика! Фракси/ Клексан действието им е 24 часа, АП не може да е достатъчен , особено когато плода расте. Съветвам те за контрол и следене на дозировката да се обърнеш към хематолог, а не да слушаш гинеколога! Боцкай се всеки ден и без гимнастики и без това през толкова трудности минаваме, за да се стигне до бременност. Отиди при читав хематолог да ти коригира дозата, ако това е необходимо, но само защото е всичко наред в 16 седмица да се правят проби е не само рисковано, но и ненормално. Heart Eyes Hug
И както са писали момичетата в по-предни страници на темата, корекция може да има, ако качваш килограми и то в увеличаване на дозировката, а не в разреждането й. Не знам кой е този лекар, но е за бой. И не на последно място - на лекар вяра имам само на 70%. Flutter

# 683
  • София
Жана, аз мисля, че е рисковано да се намаля дозата ти с висок риск. Предполагам че Сигридов те следи, той знам че гледа кръвотока и преценява. Ноо аз имам едно наум и не се доверявам на 100%.

# 684
  • София
Жана, абсурд!!! Хомозигот на фактор 5 и инжекции през ден е малоумие!!!

# 685
Ивка, не ходя при Сигридов, следи ме д-ра, който ми прави инвитрото.
Дънди, Буена, на абсолютно същото мнение съм и много се очудих от тази му препоръка  Rolling Eyes, за това реших да се допитам и до вас.
Смятам на своя глава да си ги слагам всеки ден, никак не ми трябва аборт в тези седмици. Tired
Ще запиша час за хематолог, някакви препоръки за такъв в Пловдив ?

# 686
И в София,pls Simple Smile

# 687
Момичета, малко извън тромбофилията - някой имал ли е ниски стойности на йод по време на бременност ? Какво е разрешено за пиене ?

# 688
Жана, при хомозиготен ф. V такава препоръка граничи с престъпление! От сърце те моля да намериш друг специалист!!! Това е високорискова мутация! Какво ще прецени след 2 седмици - че към момент е ОК и няма намален кръвоток. А дали може да предрече на другия ден няма ли да се запуши кръвоснабдяващ съд? И дали ти след седмица няма да получиш тромбоза?!То дори си го пише - 80 пъти по-висок риск от венозни тромбози, и това е точно така. А бременността сама по себе си, и без мутации за тромбофилия, носи такъв риск! При тази мутация е редно с напредване на бременността дори да се увеличи дозата... Но да се разрежда през ден, което само по себе си е идиотия... Извинявам се за категоричния изказ; когато става дума за нискорискови мутации, как да е, но тук...
И още нещо - предполагам, че си чела по-нагоре, но ЕДИНСТВЕНОТО изследване, показващо действието на НМХ (фраксипарина) е Анти-Ха и нищо друго! Не допускай по разни АРТТ и пр. да ти намаляват дозата!

# 689
Изи, благодаря  bouquet
Знам, че сте прави, аз просто не очаквах такова изказване от д-рът, на който имам такова доверие  Tired
Това Анти-Ха във всяка лаборатория ли се прави ?

Общи условия

Активация на акаунт