Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 727
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
  • UK
Аз, още не съм в час , за какви нещо говорите  Whistling
Този сертификат и ние, му се чудим, да подаваме ли или не. Към момента е чисто събиране на такси от тяхна страна.

# 406
При предишните правила имаше срок от 90 дни годишно, в които имаш право само да не си в страната за да имаш право да кандидатстваш за гражданство след 5те години легален престой.

Много добре си проучете новите заселници колко да са ви дълги ваканциите през всяка година, защото това автоматично отнемаше правото за гражданство.

Както и имаше навремето изисквания за доходите и да не си бил на никакви помощи в последните 7 години за да имаш право за кандидатстване за гражданство. Не знам как е сега, но си прочетете много внимателно кое и как и се консултирайте за промените постоянно за да не си загубите правата от недоглеждане.  Peace

# 407
  • UK
https://www.budilnik.com/vazhni-promeni-v-imigratsionnite-pravil … -1-fevruari-2017/

За каква застраховка става въпрос?
Лаишки ми е сигурно въпроса,  но все пак,  да го задам?
Така като чета, май аз, ще съм от засегнатите и застрашени от депортация лица. Нищо, че съпруга ми, е на трудов договор и с висок доход newsm78

Контеса ,да, така си е. Благодаря  bouquet

# 408
  • London
https://www.budilnik.com/vazhni-promeni-v-imigratsionnite-pravil … -1-fevruari-2017/

За каква застраховка става въпрос?
Лаишки ми е сигурно въпроса,  но все пак,  да го задам?
Така като чета, май аз, ще съм от засегнатите и застрашени от депортация лица. Нищо, че съпруга ми, е на трудов договор и с висок доход newsm78

Taka казват, ако не работиш трябва да имаш тази застраховка (тогава си self sufficient, demek милионер (което ти пожелавам). Също важи за баби, дядовци и хора който гледат на работещи децата. Важи и за студентите, но това е било изискване отдавна.
Днес прочетох, че може би ... наблягам на може би, ако имаш европейска здравна карта от Бг ще свърши работа, но пък бг.картите са за една година.

# 409
Днес прочетох, че може би ... наблягам на може би, ако имаш европейска здравна карта от Бг ще свърши работа, но пък бг.картите са за една година.
Вършат работа, единствено ако
'Note:
You can only rely on an EHIC if you have not come to live permanently in the UK. As well as
submitting your EHIC, you must also submit a ‘statement of intent’ confirming that you do not
intend to live permanently in the UK.

От формата за сертификата https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_ … EEA_QP_-02-17.pdf, стр. 20 и 21

# 410
  • UK
Аз, имам такава карта. Изкарах, преди да дойдем, тук на всички и да, тя важи 1 година. Ще си направя и такава застраховка,както и за този прословутите сертификат, ще подам документи,макар много да ми прилича на поредния начин за пълнене на касичката  Laughing

# 411
Аз, имам такава карта. Изкарах, преди да дойдем, тук на всички и да, тя важи 1 година. Ще си направя и такава застраховка,както и за този прословутите сертификат, ще подам документи,макар много да ми прилича на поредния начин за пълнене на касичката  Laughing

Добре, че английските здравни карти важат 5г да не се разправям всяка година да си вадя.

На официалния документ на Home office от 1 февруари 2017 пише, че тези документи не са за дължителни, но препоръчителни. А на самият сертификат за qualified person пише, че документът "prove you have a right to live in the UK"
Хубаво са обяснили какви са ни правата според Immigration(EEA) Regulation 2016 и въведените промени от есента насам.

Набляга се, че още с идването е хубаво да си извадиш такъв сертифкат и да си облекчиш живота занапред. Идвайки в ЮК имаме право на 3 месеца свободно пребиваване. Ако търсим работа ни отпускат още 91 дни за целта (задължително доказване с регистрация в Jobcenter или с писма за покана/отказ за интервю). След което нямаме право да стоим и можем да се върнем отново след 12 месеца.

Ако някой е работил под 6 месеца, няма право да стои повече и незабавно трябва да излезе от страната за 12 месеца. Ако е работил 6 месеца му дават право на още 6 да си търси работа. За работилите над 1г ограничения няма(и на мига да се запишат в Jobcener), но работниците в майчинство са с неустановени права към момента. За работещ се признава този, който има поне Primary Earnings Threshold, към момента е около £155 седмичен доход.

Пише и че във всеки един момент Home Office има право да те извика и изиска незабавно да му бъдат представени доказателства за легално пребиваване в страната.

Лично за себе си сме решили, че ще ги извадим възможно най-скоро и колкото повече чета официални документи и разяснения, толкова повече се убеждавам в нуждата им.

# 412
  • London
E, тези значи така ми омръзнаха! Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms
Вчера Лордовете отхвърлили да се активира член 50, сега днес Мей не я интересувало, че е променено становището и няма да чака пак Мп-та, а ще активира.
Само правят някакъв водовъртеж и на  финала ще се измъкнат хем с техните "тропаници с крак", хем ще излязат и жертви!
А, още по-интересно е , че са се навъдили едни такива смешни сайтчета и само пускат кьорфишеци.
аз докато не видя ББС да пише, говори или споменава не вярвам. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Ако ще излизат да излизат, че вече не се търпи тая игра на пинг-понг.
Мрън-мрън

# 413
Има ли конкретни изисквания в суми към неработещи, които са изцяло зависими от партньора си и не получават никакви бенефити? Не съм видяла още нищо за това.

# 414
  • Bristol
Има за тези, които идват от страни извън ЕС. Скоро по новините вдигнаха шум за това:
https://www.google.co.uk/amp/www.bbc.co.uk/news/amp/39050664

Не ми се смеите, но каква точно е функцията на House of Lords, при положение, че не са избрани от народа, а на принципа кой кого познава. Освен да изразят мнение и да препоръчат друг подход/решение имат ли въобще правомощия някакви?!

# 415
Блу, не видях такова нещо.

Маймунке, никъде не съм видяла, че са оспорвали излизането. Нали даже го подкрепиха с мнозинство. Доколкото видях вчера са изискали от Мей ясно да гарантира правата на европейските граждани в страната.

# 416
  • York
Ние за сега само книжките ще сменим, че на съпруга ми му искат задължително английска, защото кара и служебен ван.
За другите карти ще пуснем като намерим ново жилище. Да се надяваме, че ще е скоро  Rolling Eyes

# 417
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз ще правя застраховката и пуснах да се регистрирам в джоб център. Ще търся вариант да почвам работа и да г=съвместя с гледането на детето.Книжките ни отдавна са сменени, за сертификата ще изчакаме за сега,

# 418
  • London

Маймунке, никъде не съм видяла, че са оспорвали излизането. Нали даже го подкрепиха с мнозинство. Доколкото видях вчера са изискали от Мей ясно да гарантира правата на европейските граждани в страната.

Нееееее ... Laughing , Лордовете искат да се гарантират правата НИ, а това значи, че не ѝ дадоха зелена светлина за активиране. Трябва пак да минава през камарата на общините ...А,  Мей каза, че ще активира без значение, че е било с променено мнение от Лордовете. Гадно бабе ! 2010-211 ни спря документите в Хоум Оффиса за година и половина, мъжа ми му изтече паспорта , а Л.К. беше "там" и заради тая  ***** #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out не беше виждал детето ни за този период.Такава кислеа подла гадина е, че като нищо ще измисли някоя гадория.

Ох, така съм се изнервила и да ме питаш , защоооооо ?!
Чакам края на месеца да си отидем до БГ с хлапето! Искам марули!

http://www.mirror.co.uk/news/politics/theresa-may-brexit-article-50-9946368

# 419
  • Bristol
Аз затова попитах, каква е ролята на House of Lords в управлението на страната, но никой не ми отговори. Мисля, че правителството не е длъжно да се съобрази с тяхното мнение и да приеме препоръката им. Дано се включи някой да разясни.
Аз бих се ядосалвала на българските политици. Защото ако те защитаваха интереса на българите така, както британските политици на британците, много от нас щяха да са сега в Родината си при семействата и нямаше да им пука дали имат право на пребиваване и работа тук. Но тъй като са гъзолизци, ей това е резултата. Ако бяха направили първата крачка и казали, че гарантират правата на британците в България, примерно, дали Тереза Мей, нямаше да гарантира тези на българите? Но ги е страх от санкции от ЕС и чакат някой друг да защити интересите на българските граждани. Кой ли ще е той?!

Общи условия

Активация на акаунт