Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 597
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Ponqkoga,оправяй се бързо HugИ аз съм с астма и аз съм с инхалатор.Ние сме в малък град и не ми се коментира системата,ама хич Crossing Arms
Вчера имах разговор с майката,която потъна в земята от срам.Каза ,че ще говори с детето си и т.н.Днес 5 мин. преди да пуснат децата от училище,се засичаме пред вратата.Какво ми казва майката(с която сме мнооого добри приятелки)Говорила с детето и нищо от това ,което аз съм й казала не било вярно.Не била казала нищо такова,ама нито дума. ShockedПитам я,за другите неща за които говорихме,извън моето дете,засягащи само нейното.И това не било вярно.Аз я питам,защо ние и двете да си измисляме тези неща?И защо ти й вярваш безрезервно,като сама си ми казвала друго за нея.Опули очите и ми казва-казваш ,че дъщеря ми е лъжкиня?Казах й да не ми слага думи в устата и че тя има проблем с нейното дете,не аз.Двете вече няма да играят заедно и повече не са приятелки.И детето й е свободно вече от моето дете.Както й повече да не ме търси от тук нататък.Не мога да повярвам как си излъга това дете,след като аз лично съм била там за много неща. #Cussing out #Cussing out #Cussing outПланирам да се съберем 4-те на едно място и да видим кой лъже и кой шикалкави. Twisted EvilСтрува ми се ,че развръзката предстои.

# 106
  • някъде в орбита...
Планирам да се съберем 4-те на едно място и да видим кой лъже и кой шикалкави. Twisted EvilСтрува ми се ,че развръзката предстои.
Стрива ли си? Ще поставиш дъщеря си под кръстосан огън, за едното нищо. Нито ще промениш ситуацията, нито ще получиш извинение, само ще налееш масло в огъня  Rolling Eyes

Ponqkoga, оправяй се бързо  Hug

# 107
  • Манчестър
Планирам да се съберем 4-те на едно място и да видим кой лъже и кой шикалкави. Twisted EvilСтрува ми се ,че развръзката предстои.
Стрива ли си? Ще поставиш дъщеря си под кръстосан огън, за едното нищо. Нито ще промениш ситуацията, нито ще получиш извинение, само ще налееш масло в огъня  Rolling Eyes

Ponqkoga, оправяй се бързо  Hug

И аз така мисля.....пак да кажа, аз нямам приятелки англичанки и никога няма да имам.

# 108
Ава, не знам за каква предстояща развръзка говориш, но според мен, атакувайки ти първа другото дете, сегашния развой е съвсем очакван. Затова и писах да говориш с учителката. Тук звучиш съвсем с рогата напред, но вярвам, че на живо с майката тона ти е бил съвсем деликатен и необвиняващ. Peace

# 109
  • Bristol
Рядкост е майка да си признае, че детето й е сгрешило. Нали знаете народната приказка за моето гадже Wink  Кауза пердута е това. И моето мнение беше да говориш с учителката. А националността няма значение, даже българските майки реагираме по-емиционслно от местните.
Веднъж едно детенце ни беше на гости без родителите си и ползваше неприлични думи в къщи. Казах му, че в моята къща такива думи не се ползват. Въобще не мислех да се оплаквам пред майката за това, но тя като дойде да си го вземе, пита как се е държало. Отвърнах, че супер е било, само където някои думи, който ползва не са подходящи и се е наложило да му направя забележка. Майката супер изненадано, ау, от къде е научил тези думи, ние в къщи не ги ползваме! Баш в тяхната къща ги бях чувала да ги ползват пред децата си  Wink Не можел да ги превъзпиташ, а децата им се учат от тях. Избягвай контактите с такива  Peace

# 110
  • На село (близо до Лондон)
Ava явно имаш повече свободно време и нерви за хабене.
Никоя майка, ако ще най-голямата ти приятелка няма да повярва на теб и дъщеря ти повече отколкото на своето дете. Само цирк ще правиш, нищо няма да постигнеш. Просто се дръпни от нея и дъщеря ти също.
Ако е проблем, които става в училище директно на учителката тя да ги оправи.

# 111
Благодаря ви,момичета HugПрави сте за всичко.Разговора тръгна нормално,но след като майката опули очи...да,съвсем с рогата си продължи.Ядосвам се,за несправедливостта.И да!Всяка майка вярва на детето си и го прикрива за такива неща.Наистина освен да  се джавкаме като махленски клюкарки,нищо няма да постигна.Просто тегля чертата и напред. Stop

# 112
  • постоянно
Добър съвет са ти дали момичетата.  Peace
Понякога,
Да се оправяш бързо и инхалатора винаги в джоба  Hug

# 113
Daria, в случаи като вашия е по-важно прогреса на детето, от колкото нивото на което работи в момента. Съответно учителите наблягат на това и го поощряват с награди за отличен прогрес.
Като се прехвърля в гимназия, обикновено началното училище описва специфични особености, примерно английският не му е първи език и все още компенсира това. Във формата на нашата гимназия също си имаше поле, където може родителят да опише съществуващ проблем, при който ученикът евентуално ще има нужда от допълнителна помощ. Те после си ги тестват на място в новото училище и взимат решение, как да подходят. Аз бях описала съществуващ проблем и че дъщерята е ходила на counselling sessions и моята я тествана за всичко. Английски, математика, индивидуален разговор със специалист имаше дори. Тя чак ми се разсърди, че въобще съм го била споменала Crazy
Вие нали сте подали вече документи за гимназия, ако в момента е Y6?
Ами, той в момента учи в middle school. Там би трябвало да е още 2 години. Във въпроснотото училище учат само 5, 6, 7 и 8 year.  Тъй като ние пристигнахме малко преди началото на учебната година, според възрастта му го приеха в year 6. Не са го тествали, директно започна.
Аз бях и на родителска среща, казаха ми да не се притеснявам. Има прогрес определено, но трябва да наблегнем на езика, който се явява препятствие при усвояването и представянето на изучавания материал.

# 114
  • Bristol
Даже не съм знаела, че съществуват middle schools тук  Shocked Сега гугълнах, да видя що е то. Винаги има какво да научи човек  Laughing

# 115
  • След завоя в дясно
Merry има ги още и то в изобилие, поне в нашия район. В нашето градче даже половината училища са two а другата половина three tier schools Crazy

# 116
  • постоянно
Merry има ги още и то в изобилие, поне в нашия район. В нашето градче даже половината училища са two а другата половина three tier schools Crazy

Елл ,
 може ли да попитам в кое каунти си ?
Ние сме в Worcestershire и при нас също е с 3 тиер система - примари до у5, миддъл у6-у8, хай- афтер у8.
Двойна хамалогия по избиране на училища и стрес за децата ако питате мен.
Сега чакаме алокация за мидъл скуул , но ще се пробваме и за 11+

Ще е много дъждовно следващата седмица  ooooh!

# 117
  • постоянно
Daria, в случаи като вашия е по-важно прогреса на детето, от колкото нивото на което работи в момента. Съответно учителите наблягат на това и го поощряват с награди за отличен прогрес.
Като се прехвърля в гимназия, обикновено началното училище описва специфични особености, примерно английският не му е първи език и все още компенсира това. Във формата на нашата гимназия също си имаше поле, където може родителят да опише съществуващ проблем, при който ученикът евентуално ще има нужда от допълнителна помощ. Те после си ги тестват на място в новото училище и взимат решение, как да подходят. Аз бях описала съществуващ проблем и че дъщерята е ходила на counselling sessions и моята я тествана за всичко. Английски, математика, индивидуален разговор със специалист имаше дори. Тя чак ми се разсърди, че въобще съм го била споменала Crazy
Вие нали сте подали вече документи за гимназия, ако в момента е Y6?
Ами, той в момента учи в middle school. Там би трябвало да е още 2 години. Във въпроснотото училище учат само 5, 6, 7 и 8 year.  Тъй като ние пристигнахме малко преди началото на учебната година, според възрастта му го приеха в year 6. Не са го тествали, директно започна.
Аз бях и на родителска среща, казаха ми да не се притеснявам. Има прогрес определено, но трябва да наблегнем на езика, който се явява препятствие при усвояването и представянето на изучавания материал.

Дария23,
не се протеснявай . Преди  време помогнах на едни колеги  с дъщеря им. Тя дойде на почти , без да знае грам английски. Трябваше да започне в У5 за половин година. От училището назначиха допълнителен ТА -  която училено се занимаваше с детето и с това да  се научи да пише и чете. След това у6 започна в мидъл скуул. Първият и репорт не беше удовлетворяващ за родителите , но ако се замислиш реално това дете за 6 месеца не може да научи това , което другите са учили 5 години. Сега е в у7 и е най-добра в цялото училище по математика и се справя  много добре по всичко останало.  bouquet

# 118
Може ли някой да ми каже дали мога да си купя контактни лещи без рецепта? Загубих си едната леща и ако трябва да ходя при GP ще мине доста време.

# 119
  • Bristol
Не можеш, Мони. Не знам онлайн ако купуваш как е. Запиши си час в кварталната оптика, GP не може да ти помогне в случая.

Не забравяйте после колеж или Sixth form също има избиране  Crazy
При нас отвориха едно училище от Y10 приемат и ми беше много странно, защото всички останали в общината са до 6ти клас и после от 7ми  Laughing Сега вече разбрах защо.

Общи условия

Активация на акаунт