Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 638
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
  • Истински се вижда само със сърцето.
Тя написа резидентс карта, което е за перманент резидентс, затова това отговорих Simple Smile

За сертификат не знам има ли смисъл...

Последна редакция: пт, 10 фев 2017, 15:33 от Илейн :)

# 181
  • York
her, и аз така се надявам за времето, но каквото такова, не може да го променим  Wink

Памперс, май се поуспокоиха нещата с астмата, но ме метнаха да ходя по доктори и изследвания след месец. Харесах една къща, кандидатствах днес, и вече ще чакам решението на ландлорда. Не е по - голяма като площ от апартамента и не е кой знае какво, но е на сносен наем, с гараж и градина, а най - важното е че е на съседната улица. Та честно да си кажа се надявам да стане  Mr. Green

# 182
Понякога гаража е хубаво нещо Simple Smile прибира доста багаж   Mr. Green стискам палци да стане, че аз бременна и с местене на 1 час път с кола ми дойде изморяващо Simple Smile

# 183
  • UK
Кокона перманент резидентс може след 5 години престой, който се доказва с документи.

Според мен има предвид registration certificate to confirm the right to live in the UK as a qualified person, за което не се изискват 5г.

Да, същият визирах ; )

Съншайн Hug не съм наясно и аз. Съжалявам,  че не мога да помогна .

# 184
  • York
Понякога гаража е хубаво нещо Simple Smile прибира доста багаж   Mr. Green стискам палци да стане, че аз бременна и с местене на 1 час път с кола ми дойде изморяващо Simple Smile

Таванското помещение също си е хубава екстра Laughing

# 185
Аха  Mr. Green знам Simple Smile ние и тавана можем да ползваме, ама още не съм качвала нищо там.

# 186
  • York
Аха  Mr. Green знам Simple Smile ние и тавана можем да ползваме, ама още не съм качвала нищо там.

Не си напълнила гаража още, явно хахахаха

# 187
Не съм, но ако напълня и тавана ще ми трябва ТИР следващият път  Joy

# 188
Харесах една къща, кандидатствах днес, и вече ще чакам решението на ландлорда. Не е по - голяма като площ от апартамента и не е кой знае какво, но е на сносен наем, с гараж и градина, а най - важното е че е на съседната улица. Та честно да си кажа се надявам да стане  Mr. Green

Стискам палци и с краката!!!!

# 189
Здравейте, някой може ли да ми помогне интересува ме как стоя нещата с регистрацията на фрее лансъри или свободни професии в Великобритания? Интересува ме, къде се подават документи ако е възможно и някакъв сайт с информация ще съм благодарна? Благодаря предварително Peace bouquet
Аз съм freelancer. Трябва да се регистрираш като self employee. Издаваш фактура за всяко плащане и това е.

# 190
Здравейте,Мами! От скоро ви чета! За пътви път се включвам! Имам един въпрос ,на който не намирам отговор.Малкото ми дете ще навърши 3  август месец и съответно трябва септември да тръгне да градина в Юк. Проблема е че още няма третата ваксина - Пентаксим .Вярно ли е че без нея не може да я приемат и е задължително за прием да са бити и трите Пентаксима ?

# 191
Здравейте,Мами! От скоро ви чета! За пътви път се включвам! Имам един въпрос ,на който не намирам отговор.Малкото ми дете ще навърши 3  август месец и съответно трябва септември да тръгне да градина в Юк. Проблема е че още няма третата ваксина - Пентаксим .Вярно ли е че без нея не може да я приемат и е задължително за прием да са бити и трите Пентаксима ?

В нито една от двете забавачки не е имало въпрос за ваксините в приемните документи. Те не са задължителни както в България.(синът ми от януари е на 15те безплатни часа)

# 192
Здравейте,Мами! От скоро ви чета! За пътви път се включвам! Имам един въпрос ,на който не намирам отговор.Малкото ми дете ще навърши 3  август месец и съответно трябва септември да тръгне да градина в Юк. Проблема е че още няма третата ваксина - Пентаксим .Вярно ли е че без нея не може да я приемат и е задължително за прием да са бити и трите Пентаксима ?

В нито една от двете забавачки не е имало въпрос за ваксините в приемните документи. Те не са задължителни както в България.(синът ми от януари е на 15те безплатни часа)

Много ви  благодаря за бързия отговор,бях се притеснила доста!

# 193
Аз сериозно вече обмислям, прибиране. Ако ще действат с този Брекзит да почват  Crazy
Нямам нерви,  нито желание, да гледам двете 'Хуни' до абитуриентската им.
Повече от бясна съм!!!
Няма места, в никое от 5 те заведения в града ни.
Ако знаех, че е толкова, сложно да запишеш дете, тук в дг, нямаше да дойда,  изобщо  ooooh! Като ви чета и за училищата,  пък съвсем, не ми  Crossing Arms харесва картинката. Имах съвсем други впечатления, Съжалявам единствено, че по-рано не се осведомих по тези въпроси.
Не разбирам, присъствието в училището, толкова ли е по-важно от това,  какво учи, детето в него  newsm78

И какво е това, нещо. В 14.15 някакъв, решил, точно от 14.00-16.00 ч да си блъска по двора #2gunfire
Неговите деца, като не спят, ми има други, които си лягат наобяд. Що за култура!
Тъкмо заспаха кривотиите,  сега ми ги събуди. До вечерта, още повече, ще се изкривят,  само че вече и аз с тях.

Как е възможно да се оплакваш толкова от всичко, не знам. Говориш така, сякаш в Бг е истински рай - така би си помислил всеки чужденец, ако те слуша и не знае каква е картинката в Бг. Направо не знам защо човек решава да емигрира, ако през цялото време вижда всичко само в черни краски и не е доволен от нищо. В Бг никога никой не вдига шум от 2 до 4, а? Че даже и през нощта са били непрекъснати купони от съседи и ми се е налагало многократно да викам полиция. Наистина недей така - нещата не са толкова черни, колкото са в твоята глава. Да, трудно е, но борба трябва. Аз живея в супер скъп град, в който почти няма българи точно, защото е много скъп - всичко е ужасно скъпо - от храната до наема. Месечен наем за къща с две спални, каквато много скоро ще ни трябва, е около 1000-1200 паунда без сметките. Дали е лесно, как мислиш? Работя бременна на две-три места и се чудя как да ги вместявам. Заспивам в автобуси дори и едвам намирам сили да се добера до вкъщи. Но не се оплаквам. Искам да остана тук и ще го направя. Дори мъжът ми не е толкова борбен и категоричен. Много пъти ми говори за връщане в Бг, която дори не е негова родина. Но въпреки всички трудности не се отказваме и решихме да останем тук, защото образованието е на доста високо ниво, хората са съвсем други, а и градчето ни е малко, доста живописно и красиво, не толкова наблъскано и огромно като Лондон.

# 194
  • UK
Аз сериозно вече обмислям, прибиране. Ако ще действат с този Брекзит да почват  Crazy
Нямам нерви,  нито желание, да гледам двете 'Хуни' до абитуриентската им.
Повече от бясна съм!!!
Няма места, в никое от 5 те заведения в града ни.
Ако знаех, че е толкова, сложно да запишеш дете, тук в дг, нямаше да дойда,  изобщо  ooooh! Като ви чета и за училищата,  пък съвсем, не ми  Crossing Arms харесва картинката. Имах съвсем други впечатления, Съжалявам единствено, че по-рано не се осведомих по тези въпроси.
Не разбирам, присъствието в училището, толкова ли е по-важно от това,  какво учи, детето в него  newsm78

И какво е това, нещо. В 14.15 някакъв, решил, точно от 14.00-16.00 ч да си блъска по двора #2gunfire
Неговите деца, като не спят, ми има други, които си лягат наобяд. Що за култура!
Тъкмо заспаха кривотиите,  сега ми ги събуди. До вечерта, още повече, ще се изкривят,  само че вече и аз с тях.

Как е възможно да се оплакваш толкова от всичко, не знам. Говориш така, сякаш в Бг е истински рай - така би си помислил всеки чужденец, ако те слуша и не знае каква е картинката в Бг. Направо не знам защо човек решава да емигрира, ако през цялото време вижда всичко само в черни краски и не е доволен от нищо. В Бг никога никой не вдига шум от 2 до 4, а? Че даже и през нощта са били непрекъснати купони от съседи и ми се е налагало многократно да викам полиция. Наистина недей така - нещата не са толкова черни, колкото са в твоята глава. Да, трудно е, но борба трябва. Аз живея в супер скъп град, в който почти няма българи точно, защото е много скъп - всичко е ужасно скъпо - от храната до наема. Месечен наем за къща с две спални, каквато много скоро ще ни трябва, е около 1000-1200 паунда без сметките. Дали е лесно, как мислиш? Работя бременна на две-три места и се чудя как да ги вместявам. Заспивам в автобуси дори и едвам намирам сили да се добера до вкъщи. Но не се оплаквам. Искам да остана тук и ще го направя. Дори мъжът ми не е толкова борбен и категоричен. Много пъти ми говори за връщане в Бг, която дори не е негова родина. Но въпреки всички трудности не се отказваме и решихме да останем тук, защото образованието е на доста високо ниво, хората са съвсем други, а и градчето ни е малко, доста живописно и красиво, не толкова наблъскано и огромно като Лондон.

nelkata26,
Щом ви харесва тук, ами останете си. Никой не казва обратното Peace
И да, в бг, имах по-голям стандарт, да кажем. Тук липсват, липсват, много неща.  И аз, не съм в Лондон.  Наема, за който споменаваш, ми е познат Wink в малък и скъп град сме и ние и какво от това?
Темата, не е само да се 'прехласваме', колко, ние хубаво в UK, а и да споделяме битието и неволите си.
Щом те дразни, нечий пост, ами, не го чети.
Различни хора сме и имаме различни виждания и приоритети, съответно.

Общи условия

Активация на акаунт