Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 671
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
  • Оптимист по принуда
Кокона, тук единственото време, за което съседите биха се съобразили, е след 22.ч. Каквото и да правят, и гости да имат, след 22ч. шумът спира, рядко се и стои след 22ч в чужда къща. Тук няма такова нещо почивка между 2 и 4. Можеш съвсем човешки да отидеш при съседа и любезно да му обясниш, ча имаш малки деца, които спят по това време, има шанс да ти влезе в положението и да се съобрази, но не залагам много, защото просто не е длъжен.
Сгрешила си, че си дошла, без да разучиш поне малко нещата, пък и с дечицата. Затова сега всичко ти изглежда така. Ще се справите, само желание и търпение трябват. Дадохме ти съвет за детегледачка, това е шансът ти сега. Peace

# 196
  • UK
Demmy, да, Благодаря ви, за което  bouquet
Хубав ден!

# 197
  • Манчестър
Аз сериозно вече обмислям, прибиране. Ако ще действат с този Брекзит да почват  Crazy
Нямам нерви,  нито желание, да гледам двете 'Хуни' до абитуриентската им.
Повече от бясна съм!!!
Няма места, в никое от 5 те заведения в града ни.
Ако знаех, че е толкова, сложно да запишеш дете, тук в дг, нямаше да дойда,  изобщо  ooooh! Като ви чета и за училищата,  пък съвсем, не ми  Crossing Arms харесва картинката. Имах съвсем други впечатления, Съжалявам единствено, че по-рано не се осведомих по тези въпроси.
Не разбирам, присъствието в училището, толкова ли е по-важно от това,  какво учи, детето в него  newsm78

И какво е това, нещо. В 14.15 някакъв, решил, точно от 14.00-16.00 ч да си блъска по двора #2gunfire
Неговите деца, като не спят, ми има други, които си лягат наобяд. Що за култура!
Тъкмо заспаха кривотиите,  сега ми ги събуди. До вечерта, още повече, ще се изкривят,  само че вече и аз с тях.

Как е възможно да се оплакваш толкова от всичко, не знам. Говориш така, сякаш в Бг е истински рай - така би си помислил всеки чужденец, ако те слуша и не знае каква е картинката в Бг. Направо не знам защо човек решава да емигрира, ако през цялото време вижда всичко само в черни краски и не е доволен от нищо. В Бг никога никой не вдига шум от 2 до 4, а? Че даже и през нощта са били непрекъснати купони от съседи и ми се е налагало многократно да викам полиция. Наистина недей така - нещата не са толкова черни, колкото са в твоята глава. Да, трудно е, но борба трябва. Аз живея в супер скъп град, в който почти няма българи точно, защото е много скъп - всичко е ужасно скъпо - от храната до наема. Месечен наем за къща с две спални, каквато много скоро ще ни трябва, е около 1000-1200 паунда без сметките. Дали е лесно, как мислиш? Работя бременна на две-три места и се чудя как да ги вместявам. Заспивам в автобуси дори и едвам намирам сили да се добера до вкъщи. Но не се оплаквам. Искам да остана тук и ще го направя. Дори мъжът ми не е толкова борбен и категоричен. Много пъти ми говори за връщане в Бг, която дори не е негова родина. Но въпреки всички трудности не се отказваме и решихме да останем тук, защото образованието е на доста високо ниво, хората са съвсем други, а и градчето ни е малко, доста живописно и красиво, не толкова наблъскано и огромно като Лондон.

Образованието на високо ниво???????? Може, ама не е в Англия.

# 198
  • ENGLAND
Как е възможно да се оплакваш толкова от всичко, не знам. Говориш така, сякаш в Бг е истински рай - така би си помислил всеки чужденец, ако те слуша и не знае каква е картинката в Бг. Направо не знам защо човек решава да емигрира, ако през цялото време вижда всичко само в черни краски и не е доволен от нищо. В Бг никога никой не вдига шум от 2 до 4, а? Че даже и през нощта са били непрекъснати купони от съседи и ми се е налагало многократно да викам полиция. Наистина недей така - нещата не са толкова черни, колкото са в твоята глава. Да, трудно е, но борба трябва. Аз живея в супер скъп град, в който почти няма българи точно, защото е много скъп - всичко е ужасно скъпо - от храната до наема. Месечен наем за къща с две спални, каквато много скоро ще ни трябва, е около 1000-1200 паунда без сметките. Дали е лесно, как мислиш? Работя бременна на две-три места и се чудя как да ги вместявам. Заспивам в автобуси дори и едвам намирам сили да се добера до вкъщи. Но не се оплаквам. Искам да остана тук и ще го направя. Дори мъжът ми не е толкова борбен и категоричен. Много пъти ми говори за връщане в Бг, която дори не е негова родина. Но въпреки всички трудности не се отказваме и решихме да останем тук, защото образованието е на доста високо ниво, хората са съвсем други, а и градчето ни е малко, доста живописно и красиво, не толкова наблъскано и огромно като Лондон.

Образованието на високо ниво???????? Може, ама не е в Англия.

Явно някои не са се сблъсквали нито с образованието, нито с други неща, сложили са си розовите очила и не дават дума да се издума за нещо не добро тук.
Аз пък да се "похваля", от 23 януари ми дадоха час да ми вземат кръв на 14 февруари, и това в нашата практис. Я сметнете колко се чака! newsm78 Само да не ми разказват приказката за малкото красиво градче Оксфорд.

Кокона, не ги слушай тези дето те нападат, на тях нещо друго им куца.

# 199
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз пък не разбирам след като не ви харесва тук, защо живеете вече толкова години в тази страна. Не искам да ви засегна, но за мен двете крайности от розови очила до тотално оплюване на всичко е неразбираемо.

Всеки е направил личен и надявам се информиран избор преди да дойде тук, няма държава където всичко да е 100% супер, просто трябва да се нагодим според това което ни се предлага и ако не ни устройва - свят широк.

И да в БГ образованието в момента в голям % от училищата е и детските градини е под всякаква критика. За тукашните оценка не давам, защото не съм се сблъскала с тях все още. За здравеопазването също, навсякъде може да се каже добро и лошо според случая.

Пожелавам ви да сте здрави и щастливи и понякога не е толкова лошо да погледнеш с розови очила на живота поне за момент.

# 200
Стига де - всичко е в реда на нещата!
В крайна сметка много малко са доволните хора от всичко - дали в, или извън Бг.
Като се позачете човек из темите, дето само живеещи в Бг списват - пак е същото - оплакване от училища, ДГ, зъболекари, здравеопазване, времето, комшиите..... и как в "чужбината" е по-добре  hahaha В тази тема е същото, само дето в Бг е по-добре  Joy
Както се казва - нищо ново под слънцето.

# 201
Лейдибърд много точно Simple Smile

# 202
Не разбрах защо трябваше да се връщаме към мнение от 26.01.
Кокона, за мен не е проблем да прескачам или да не се ядосвам на мненията ти, но помисли за съпруга ти, който работи за вас. Той как се чувства, дали не го натоварваш още повече, ако си все недоволна? Разбирам те, че когато си с децата почти не можеш да мислиш за друго, освен за тях. Но не разбирам защо някои основни факти за живота тук са ти убягнали. Имам предположениа - четеш само темата. А тук ако някой дръзне да каже нещо лошо за системата, веднага бива отрязан. И за да не си неразбрала - до 15.01.2018 трябва да подадеш документи за reception в primary school на малките коконки. Има почти година, но пък пропуснеш ли срока, вероятността за хубаво училище разко намалява.

Не си помагаме само с положителни мнения. Вярвам на тези, за които всичко тук е прекрасно, както вярвам и на виждащите много минуси тук. Има различния между градовете, не само в нашите субективни очаквания и нагласи. Има значения на каква възраст човек идва тук, какво има зад гърба си в България...

Хранителните хипермаркети от една верига държат еднакви цени в цялата страна. Поне в сайтовете не съм виждала разлики. Веригите за хранене - също. Това по повод скъпа храна в скъп град.

Имам нещо да питам, което ме притеснява, но друг път.

При нас ваканцията започна.
Приятна ваканция на всички!
На пътуващите до България - много щастливи моменти с близките!
На бременните - лека бременност!

# 203
При нас ваканцията е след седмица....

# 204
И при нас е след седмица и плей групата на която водя детето ще почива в този период.

# 205
  • UK
Блу, много благодаря  bouquet
Дорет Hug

# 206
Днес всички говорят как вали сняг newsm78. То май само в наше село няма и помен от такова нещо  :crazyeye

# 207
Днес всички говорят как вали сняг newsm78. То май само в наше село няма и помен от такова нещо  :crazyeye

Споко! И у наше село така.Вчера имаше малко сугражица и до там.

# 208
При нас валя на парцали, но не личи вече  Grinning

# 209
  • някъде в орбита...
И при нас вали сняг. Много се надявам да попремине студа поне  Wink

Общи условия

Активация на акаунт