Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 733
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, знаете ли дали за да се регистрира човек като self-employed е необходимо да има регистрирана фирма на негово име? Или просто влиза в gov.uk и се регистрира като  self-employed? Извинявам се ако въпросът е обсъждан преди.

# 376
Единственото, което могат да направят в момента е да спрат да дават НИН. Нямат нито хора, нито ресурси да спират милиони пътници на летищата и да им правят обстойни проверки, кой какво прави тук от днес за утре и тн. Ако не дават НИН, просто новодошлите не могат да работят и се спира работния поток. Та не се шашкайте толкова с тези ваканции, няма как да спрат хората да се върнат по домовете си, а и едва ли го искат.

# 377

Да сме здрави, бели, румени, засмени!

# 378
  • Истински се вижда само със сърцето.
Честита Баба Марта и от нас Simple Smile Бъдете здрави и вие и семействата ви!

# 379
  • UK
Честита баба Марта, момичета. Да сте румени, засмени  bouquet

# 380
  • След завоя в дясно
Честита Баба Марта!Cheeky Monkey как точно се заяждат? Стана ми интересно.
Просто като чух, че се заяждат с хора със гражданство за подновяване на детски паспорти ми настръхна косата.
Merry- да не забравяме, че са отгледали Фюрера австрийците Grinning Шегата настрана и  на мен би ми кипнало на твое място.

# 381
Честита баба Марта! Да сте много здрави и засмяни!

Едната учителка в градината толкова харесва мартениците, че си пази нейната от миналата година и още вчера се закичи с новите, които занесох. Успокоих я,че някои хора носят мартеница на ръката през цялата година, нали е амулет 😁

По това,което четох, разбирам нещата така:
1. Тази застраховка е за студенти, неработещи съпрузи и Self sufficient persons. Изисква се, защото в страна от ЕС може да пребиваваш само 3 месеца без никакви изисквания. После или трябва да си плащаш здравни и други изискуеми застраховки, или да работиш в дадената страна.
2. За ЕС гражданите, ако са под 5г в ЮК - кандидатства се за Registration certificat. Ако си над 5г в ЮК, кандидатстваш за permanent residence.
Демек, изкарват малко пари от нас плащайки по £65 на парче и броят тези, които сме в заварено положение и кои сме законно пребиваващи в страната, защото въпреки свободното предвижване в ЕС си има правила за живеене.

# 382
Честита баба Марта!
Аз бях в голяма чуденка дали изобщо да носим мартеници, но дъщеря ми пожела. Колко ще ги върже, не знам. Grinning И да си призная, все ми е тая. За мен е по-важно ние да си запазим традициите, а не да ги споделяме ( или натрапваме Mr. Green) с други култури. Но при нас наистина има хора отвсякъде и е по-скоро банално, отколкото интересно да споделиш нещо от твоята култура.

Имаме здравно застраховане в АХА и смятам, че се брои за CSI, нали?

# 383
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз трябва да си направя защото не работя след майчинството, а то свърши дейември, но идея си нямах че ми трябва. ММ не е спирал да работи откакто е тук. Не знам на детето трябва ли обаче.

# 384
Не знам на детето трябва ли обаче.
И аз не мога да разбера. Но и аз, и детето сме включени към застраховката на ММ от неговата работа още от датата на пристигането на двете ни тук. Освен ако все пак не се окаже, че има разлика между CSI и частната медицинска застраховка. Mr. Green

# 385
  • UK
Аз не разбрах каква е тази застраховка, както и този registration certificate сега задължителен ли е?
Аз работя постоянна работа като наета, но много малко часове и нe плащам ни данък, ни нин, това къде ме поставя? И съм студентка.  Rolling Eyes

Честита Баба Марта! Много здраве на всички и семействата!

# 386
Има ли в темата жени, които не работят, не са в майчинство и са единствено и само на доходите на партньора си?
Аз разбирам, че ако не работиш, прегледи и лечения ти се поемат от тази застраховка, a не от NHS, изкл. A&E и още няколко категории. В което има резон, да. Но защо тогава изобщо имаш право да се регистрираш при jp?

# 387
Предвид, че са го кръстили на страницата на правителството  Prove your right to live in UK as an EU citizen, значи е задължително.

# 388
  • Манчестър
Честита баба Марта!
Аз бях в голяма чуденка дали изобщо да носим мартеници, но дъщеря ми пожела. Колко ще ги върже, не знам. Grinning И да си призная, все ми е тая. За мен е по-важно ние да си запазим традициите, а не да ги споделяме ( или натрапваме Mr. Green) с други култури. Но при нас наистина има хора отвсякъде и е по-скоро банално, отколкото интересно да споделиш нещо от твоята култура.

Имаме здравно застраховане в АХА и смятам, че се брои за CSI, нали?

тази АХА вие ли сте си я купили или работодателя я дава с family cover.

CSI e много широка зона и не е дали имаш такава застраховка, а какво и колко те покрива.

# 389
Family cover e.
И не намирам актуалните писма. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт