Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 730
  • 729
  •   1
Отговори
# 360
  • York
До сега съм нямала проблеми, но вече имаме два отказа за къщи под наем, при положение, че отговаряме на всички техни изисквания  Rolling Eyes
Здраве да е. Все някой собственик ще ни хареса  Peace

# 361
В началото на Април пътуваме до трета страна за едноседмична ваканция. Започвам леко да се притеснявам как ще се върнем. Тук сме почти две години и за първи път имам сериозни притеснения относно пребиваването ни. Децата са в такава възраст, че всяка промяна би повлияла сериозно (катастрофално) на образованието им.

# 362
  • UK
Ние, също си пътуваме края на март и края на юни, наобратно newsm78 Нямам намерение нищо, да канселирам, най-много набързо, да ми сбъднат мечтата с проектите си  Joy

# 363
  • Истински се вижда само със сърцето.
Не обичам да съм в безтегловност и да не знам какво да правя .... Ние нямаме планове за пътуване, но ми се ще някой да излезне с ясна позиция относно хората, които са вече тук, но все още нямаме постоянен престой.

# 364
  • След завоя в дясно
Съчувствам Ви момичета, тази неяснота е много неприятна, но мислете позитивно в началото на 2000г още имахме и визи (докато ти изтече едната става време да подаваш за другата, а документите са ти в ХО пълна неизвестност дали ще можеш изобщо да се прибереш да си видиш близките) ,сумати пари се даваха по адвокати и т.н ако не-дай си боже се случи нещастие на някой близък шанса да се прибереш без да си загубиш правата клонеше към нулев. Един приятел не успя да изпрати баща си Cry, но въпреки всичко вратички се намираха и при вас ще се намерят тъй, че горе главата. Не вярвам да има големи промени за тези  с заварено положение.
Блу- при нас няма (ше) голям брой чужденци допреди 1год а в градчето сме от 9г, никога не съм чула лоша дума по въпроса, че сме емигранти. Голямото ми дете беше до У5 единственото двуезично дете в цялата година не само в класа, с ръка на сърцето ти казвам, че дума накриво нито той е споменал нито аз съм чула да му казват затова, че родителите му са емигранти. От тази година отиде да учи в друго училище в друг град и още първата седмица се върна с подобни коментари от страна на съучениците му.  Далеч съм от мисълта да идеализирам мястото, където живеем има си и недостатъци както навсякъде. От 1год Амазон отвориха голямо хале при нас и вече има много източно европейци ще видим дали ще се променят настроенията Laughing Също така бяха гласували мнозинството за out of EU.
Аз работя с различни клиенти всеки ден и забелязах клиенти да си позволяват открити коментари след като  UKIP набраха скорост, преди това никога не са си го позволявали. А след референдума получих един email от клиентка, която се извиняваше за решението на сънародниците си.. много мило ми стана.
Браво, на който успя да ме изчете, че много дълго стана Laughing

# 365
Момичета, може ли някой да ми каже каква е тази застраховка която трябва да имаме и ако работиш и си осигурен пак ли трябва, Става въпрос за това https://www.freemovement.org.uk/comprehensive-sickness-insurance … and-who-needs-it/

# 366
  • Оптимист по принуда
Аз пък в момента съм в Б-я и се прибираме на 20.03. към УК. Притеснено ми е леко.

# 367
Деми вие не взехте ли постоянен престой? Дано нямате проблеми  Hug

# 368
  • Оптимист по принуда
Деми вие не взехте ли постоянен престой? Дано нямате проблеми  Hug
Не сме пускали документи.  Confused

# 369
Ох дано се приберете нормално  Hug

Само притеснения си вкарваме с тези неясноти.

# 370
  • Оптимист по принуда
Ами не искам да се паникьосвам, просто да кажат ясно какво ще става.

# 371
  • London
Ами не искам да се паникьосвам, просто да кажат ясно какво ще става.
E, така де.
Аз имам и гражданство, но пак ми е ...напечено.Мъжа ми чак сега благоволява да подава за ПР.
Просто като чух, че се заяждат с хора със гражданство за подновяване на детски паспорти ми настръхна косата.
Значи тая Тереза ... ех, цялата 2011 ми мина да я благославям, сега май пак ще "благослвям" през цялата 2017 #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Направо бяс ме хваща.

# 372
Опасявам се, че и "казването" пак няма да внесе кой знае какво прояснение, дори напротив.

# 373
Момичета, може ли някой да ми каже каква е тази застраховка която трябва да имаме и ако работиш и си осигурен пак ли трябва, Става въпрос за това https://www.freemovement.org.uk/comprehensive-sickness-insurance … and-who-needs-it/
И аз ще помоля някой да пише. Става въпрос за студент. Къде можем да я направим спешно. Май сме изтървали този срок от 01.02.2017

# 374
  • Bristol
Мисля, че в цяла Европа го има това националистическо настроение. Това да си седя на бара на ски пистите на обед в ски курорт и да ми направят забележка, че в Австрия немски се говорело, за мен е шокиращо.
Фирмата ни има офис в Норвегия, имат недостиг на инженери и ще пращат от тук хора, които не са заети с конкретни проекти в момента. Норвежците веднага промениха изискванията си, трябвало инженерите норвежки да говорели... Всеки е застанал в защитна позиция в момента и си пази територията явно.
Ако имате необходимите години, не се чудите и не чакайте, подавайте за permanent residence. Аз бих си сменила и шофьорската книжка с местна, това също показва, че имате интерес за установяване.
Само мога да ви съчувствам  Rolling Eyes Ние също много треперихме докато вземем постоянно пребиваване, а после гражданство. Имайте в предвид, че постоянно пребиваване се губи, ако две години не сте били в страната. Мъжът ми като руски гражданин беше с work permit и много ограничения. Всяко съкращение във фирмата му, ако го засегнеше, означаваше, че до месец трябваше да сме се изнесли от страната  Confused

Общи условия

Активация на акаунт