Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 68 060
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
  • Bristol
Мда... оптимистите трябва да учат немски, реалистите китайски, а песимистите - ускорен курс по руски и Калашников...
Руският и немският имам добри основи, само опреснителен курс ми трябва или просто да поживея там  Laughing
В Австрия едни местни как ме нервираха тази година! Получи се недоразумение с поръчката ни в заведение, поръчах на английски, те явно не са ме разбрали. И едни други клиенти с насмешка ми викат, че като съм в Австрия трябвало да говоря немски, само където не знаеха, че и аз съм устата. Не знам дали е нещо типично за района, но с такова нетактично отношение от абсолютно непознати съм се сблъсквала само в Германия и Австрия и то като турист... Rolling Eyes

# 346
  • UK
Аз с руския се оправям, остава ми само да се и въоръжава  hahaha

# 347
  • София
...  с такова нетактично отношение от абсолютно непознати съм се сблъсквала само в Германия и Австрия и то като турист... Rolling Eyes
О, скоро в Испания придружавах една позната по институциите. В едната -  чакаме си реда,  аз блея оттегчена и в един момент позната скача от стола и ми вика: тръгвай да превеждаш. Видяла как едни хората ги могат и тя,  бореца за правда, ще помага. Случаят е,  че възрастно семейство,  немски пенсионери,  ги отрязват за това,  че не разбират езика. Моята позната на испански със служителя пита какво става   аз на тях на английски -  разбрахме се. Хората разбраха какви документи да си набавят.  Всички в залата ни гледаха,  а служителя им даде нов час,  просто защото се намесихме. И най-спокойно е казал,  че той не е длъжен да им превежда ( а знае техния език).
Аз... Нямах думи от потрес
Но пък с усмивка възрастната дама ми каза да я потърся в Германия,  ако ми е нужен превод.

П. П. Още с встъпването си на този пост беше ясно,  че Тереза Мей ме мисли нищо добро за чужденците.
Не ме изненадва реакцията й

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 20:37 от dmm

# 348
  • UK
Аз също не сэм изненадана от 'първата' дама Wink
По-скоро си мисля, че тя, по този начин, не прави услуга на своите граждани пребиваващи на територията на ЕС, а в България, те също, не са малко Peace
И защо дели гражадните на ЕС на румънци и българи  Crossing Arms Др граждани от евросъюза във Великобритания, няма ли?!? Crossing Arms Малка част, ли са тук и поляците ?!

# 349
  • някъде в орбита...
Изказването на Мей хич не ни бърка нас. Заварено положение. За това и не обръщам внимание на тези им спорове - да се оправят.

kokona20, ако си под наем не мисля и че можеш да сменяш стълби. То всъщност за каквото и да е, което не е консуматив (като крушките например), се търси наемодател, наемателите не пипат нищо Wink

# 350
  • UK
InaV да зная  Crazy
Мен, ме касае ставащото, тк сэм от новодошлите Wink

# 351
Притеснявам се да не измислят нещо със задна дата. ММ все казва, че не е възможно, но не съм убедена, че сам си вярва.
Ние живеем в силно имигрантски район, в който виждам колко са динамични промените за времето, откакто ние сме тук. И не мога да упреквам местните, че не ни се радват твърде много. Нима в България бихме се радвали на мигранти?
Интересува ме как е в по-малките градове и там, където няма висок % чужденци. Усещате ли някакви по-различни настроения и враждебност? Искам да се местим, но се страхувам да не се натресем на място, където хич не ни искат. Тук не съм усетила лошо отношение или поне не в степен да ме притесни. Харесвам захаросаните версии, но бих прочела и по-откровени мнения, вкл. и на ЛС, ако някой се притеснява.

# 352
  • UK
Блу
Ние сме от скоро знаеш Wink
 Градчето, ние малко, имигранти има чат-пат чувам полска реч, но са предимно англичани. Съседите ни са прекрасни.  Досега не сэм усетил враждебност никъде,  а не е, като да не ни личи, че не сме местни.  Девойките са доста палави и щури и където и да отидем вдигаме всичко на крак  Joy дори им се радват и ги закачат. Това радва и мен. Незнам как е по др места

# 353
Малко след вота се усети, може би бяха още афектирани от резултата. На нас нашия комшия дори ни пита дали няма да се прибираме, дори да знае че сме си купили къщата. На една наша колежка,румънка, също няколко дни след вота е имало разни коментари от клиенти да си ходи, но това беше някакъв период тогава. Сега всичко си е както преди, в моето обкръжение никой нищо вече не говори за Брекзита.
Ще ви разкажа една случка с една жена с която работя, тя е от Уелс и си има някакъв акцент. Имаше проблем с една клиентка в аптеката, оплаване срещу колежката и т.н. И накрая клиентката казала, че сигурно не се разбират,защото колежката е чужденка  Laughing В отговор на това и казах, че е трябвало аз да съм на работа този ден и да отида да говоря с нея, за да види разликата Joy Joy

# 354
Блу, има всякакви хора. Нашите съседи са много мили, една баба жевее под нас, и обожава мм, че все ѝ върши някаква работа, а аз и детето задължително сме нагушкани като се видим. Миналата година пък, си пазарувам аз в морисънс, с детето ( беше на 2-3м тогава), и една ме спира и ми казва " Ти се махай от тука, какво правиш в нашата държава? " мислех да ѝ кажа, че и плащтам бенефитите, но си замълчах. Мисля, че по-образованите хора, разбират колко важни са имигрантите за икономиката и се отнасят с уважение. Незнам, това е моето мнение. Тук сме от 6г.

# 355
Нашите съседи са много мили.......задължително сме нагушкани като се видим.
И ние си имаме такава баба-съседка, една огромна пълничка и като те сгащи за прегръдки, бягане няма  Mr. Green Дори ни предложи да гледа детето някоя вечер ние да излезем с ММ някъде.

За щастие, не съм попадала на агресори и не съм била свидетел на такова отношение към когото и да било. Само веднъж една клиентка ме пита по телефона с груб тон знам ли английски и дали съм щяла да я разбера като ми обяснява какво иска  hahaha

InaV, в заварено положение сме, но докато не кажат ясно какви са условията и какви документи ще се изискат от нас, статутът ни е под въпрос. Още повече, че не се знае какви договорки ще си направят с ЕС за бритнаците живеещи извън граница. И без това вече има едно предложение за изискуем доход от 35 000 годишно при среден доход за страната от 25 000. Та никога не се знае в каква ситуация ще осъмнем  ooooh!

# 356
  • Истински се вижда само със сърцето.
Блу и ние не сме имали проблеми след Брекзита, дори съседите дойдоха да ни питат как сме и имаме ли нужда от нещо Simple Smile И на новото място също съседите са мили.

Не съм усетила лошо отношение нито в магазина, нито на улицата, нито на плей групите на които водя детето.

Явно сме попаднали на добри хора около нас Simple Smile

# 357
  • London
Значи тоя вакуум който ни организираха с Брекзит ме довежда до истерия!
Помня Тереза Мей като отговаряше за Хоум Оффиса как тихомълкум спря за година и половина да издава сини и жълти карти и как ни седяха блокирани документите. Как спря даже телефоните за връзка та няма да се  да е голяма изненада ако наистина сътвори нещо на 15-ти март.
Най ме притесняваше това, че много се снишиха и мълчаха след 23-ти юни миналата година ...
Аз лошо директно отношение не съм срещала, но разни подмятания да, даже един го попитах дали иска да ми плати за обидата ако се опитва да ме обиди , а той се направи на глух  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Сега само едно не мога да разбера хората които са тук и като си отидат за лятото как ще докажат, че трябва да се върнат ...?! Че живота им е тук ... Адски ме дразнят с тези недоисказани подмятания.

# 358
Сега само едно не мога да разбера хората които са тук и като си отидат за лятото как ще докажат, че трябва да се върнат ...?! Че живота им е тук ... Адски ме дразнят с тези недоисказани подмятания.

Точно това се чудя и очаквам някакво гласно становище по въпроса. Дори ми минават мисли да канселирам пътуването.  И да измъдрят някой документ, то като се втурнат всички да го вадят ще отнеме доста време.

Последна редакция: вт, 28 фев 2017, 14:12 от Pampers

# 359
Цитат
Именно! Визи няма, изискване за паспорт няма; може би с договор за работа, извлечение от банкова сметка (британската), договор за наем? Най-кофти е тази безтегловност!

Общи условия

Активация на акаунт