Великобритания - Тема 68 Зимно Пролетно Зелена

• 67 762
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
  • Bristol
Да, гредореди са къщите. Островът не е земетръсна зона, както България примерно и изискванията при строене са различни. При блоковете вече леят плочи. Новото строителство го топло изолират много добре, стени, дограма, но старото не е било и доста пари трябва да се вложат, за да се постигне желания стандарт.
Евтините къщи ги пускат на аукцион. Там ходят хора, чиито бизнес е да ремонтират и преподават къщи или мекраклии, които по някакви причини искат сами да си спретнат къщичката. Наше познато семейство, местни и с три деца, вече трета къща сменят така. Купуват стари cottage къщи и живеят в тях известен период. Предната е имала дупка в покрива, буквално в едната спалня се спяло под звездите. Спретната я продадоха за около 700к. Сега пак ремонтират една такава. Но те запазват старинните елементи в къщата и дори добавят нови. Много хубаво им се получава. Мъжът работи на пълно работно време, менаджер в телеком бизнеса, жената работи почасово и си гледаше децата. Не знам как сколасват  Crazy

# 331
Здравейте отново:)
Бих искала да Ви попитам има ли възможност да накараш съседа да си оправи оградата? Имам в предвид , че оградата между 2 та двора падна напълно след бурята миналата седмица и според мен те няма да я оправят. Мисля така, защото през Юни миналата година, деца в техният двор играха футбол и счупиха доста голяма дъска и въпреки обещанията им, вече 8 месеца нищо не е оправено. Те не са ни добри съседи, в смисъл - не харевсват имигрантите и им личи. Просто не ми се навлиза в подробности.
Въпросът ми е дали имаме легални права да ги накараме да си я оправят, защото в момента двата двора са едно и също.
Много ще съм Ви благодарна за мнения и съвети.

Последна редакция: нд, 26 фев 2017, 19:50 от future74

# 332
Future74 - това може би дава някаква представа в каква посока да действате. Ваша ли е къщата или сте под наем - това също има значение.

# 333
Мерси Lynda, къщата е наша:) с кофти съседи. Не сме имали някакво преки конфронтации, но се опитват да се заяждат. Напр. когато имаме гости и те само се разправят как не можело да се спира пред и около тях и тн дребнавости, въпреки че е обеществено място за спиране.

# 334
  • някъде в орбита...
Lynda, интересно четиво  Peace

kokona20, всички са гредоред до колкото знам. Ние този уикенд сменихме стълбището, защото мъжа го побъркваха стъпалата как скърцат. Става за DIY проект, и е бързо, не е проблем Wink

# 335
  • Манчестър
Здравейте отново:)
Бих искала да Ви попитам има ли възможност да накараш съседа да си оправи оградата? Имам в предвид , че оградата между 2 та двора падна напълно след бурята миналата седмица и според мен те няма да я оправят. Мисля така, защото през Юни миналата година, деца в техният двор играха футбол и счупиха доста голяма дъска и въпреки обещанията им, вече 8 месеца нищо не е оправено. Те не са ни добри съседи, в смисъл - не харевсват имигрантите и им личи. Просто не ми се навлиза в подробности.
Въпросът ми е дали имаме легални права да ги накараме да си я оправят, защото в момента двата двора са едно и също.
Много ще съм Ви благодарна за мнения и съвети.

Когато сте купували къщата трябва да има опис за коя ограда трябва са се грижите. Виж да не е вашата страна.

# 336
  • UK
Имаме си нов съквартирант от днес. Ще берем ядове, но засега вкъщи е комедия. Вчера ми звъни телефона, вдигам и насреща ми започва някакъв невъобразим поток от джорди английски, от който аз и дума не разбирам, ама и той вместо да каже "здравейте, казвам се този и онзи, обаждам се за обявата" той ми изстрелва "тук съм за две години искам да се нанеса някъде в Портсмут щото Госпорт ми е далеч понеже сутрин трябва да карам някакви хора на работа..." и тн... Направо ме застреля. После звъня още пет пъти, днес дойде да види стаята и след един час се беше нанесъл. И се започна едно блъскане на врати... Обяснявам му за кухнята, къде какво има, и той ме отрязва с думите "ние на север също имаме кухни". След десетото трясване на входната врата (на мен леглото ми е точно до въпросната входна врата) ми идеше да го попитам дали на север си имат врати. Всичко за отваря и затваря с трясък, вратите, тоалетната, шкафовете, вкъщи вече имаме drinking game с него, като тресне тоалетната - пием, като тресне вратата, пак пием, даже заключва със замах, та да го чуе целия квартал. Вече успя да счупи входната врата, а е тук от няма и три часа. Сега ни е смешно, но тоалетната ще е следваща и хич няма да е забавно. Вече съм измислила план как да се отървем от него. И вместо да дойде да почука на вратата, ако иска да пита нещо, той ми вика от другия край на апартамента, направо си ми крещи все едно съм му домашната помощница. Много неприятен.

# 337
  • UK
Lynda, интересно четиво  Peace

kokona20, всички са гредоред до колкото знам. Ние този уикенд сменихме стълбището, защото мъжа го побъркваха стъпалата как скърцат. Става за DIY проект, и е бързо, не е проблем Wink

А , само това, остава. Да си го сменят. Къщата не е моя Peace  Тук съм под наем. Мен, много неща ме дразнят, тук, ако почна да ги подменям  Joy
Четохте ли 'Дейли телеграф' Rolling Eyes #Crazy

# 338
Четохте ли 'Дейли телеграф' Rolling Eyes #Crazy
Кое по-точно?

# 339
  • UK
Изказването на г-жа Мей относно правата за свободно движение след 15 март засягаща българи и румънци .

# 340
.

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 22:29 от Ванчето

# 341
Изказването на г-жа Мей относно правата за свободно движение след 15 март засягаща българи и румънци .
Да, в ББС го четох и предположих, че за същото става въпрос.
Не знам вече какво да си мисля. Още след Референдума, когато си ходихме до България през Букурещ, проверките на летището на връщане бяха много обстойни. Ние минахме бързо, но някои ги бавиха доста. Скоро имахме гости от България, на влизане са ги питали защо идват тук, за колко, при кого.... През октомврийската ваканция пътувахме до трета европейска страна и на връщане не забелязах големи проверки при влизане, само откъде пристигаме. Може и да са случайни съвпадения, разбира се. Тук имам контакти с 2-3 румънки - сериозни, нормални... Но скоро бях в една група с жени и сред тях имаше една румънка, на 43-44г /каза точно, но забравих, просто следващите цифри бяха по-сериозни/, със 6 деца и едно внуче вече. Дори една пакистанка се изненада - защо толкова много деца, все от нея раждани ли са или има и доведени, уреден ли е бил брака й... Румънката, съвсем не циганка на вид, твърдеше, че това е нормално за техните разбирания.

# 342
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние ще имаме гости за РД на детето през Март, надявам се да нямат проблеми на летището. През ноември, когато майка ми идва за седмица, нямаше проблеми, дано и сега да е така.

# 343
May, Daily Telegraph

"We have had some suggestion that that the European Commission might attempt to force us to protect everyone who arrives up to the moment of departure," a Government source said. "We could end up with half of Romania and Bulgaria coming here if we wait that long."

Чудя се, коя половина чакат - тия, дето ги чакаха на Нова Година на летищетп в Лутън през 2014, а може би и всичките 30 милиона? Голямо чакане е паднало...
Предвид разочарованието в лагера на Leaver-ите, нормално е да се имитира активност;; лошото е, че ще го отнесем ние. Sad

Мда... оптимистите трябва да учат немски, реалистите китайски, а песимистите - ускорен курс по руски и Калашников...

# 344
  • UK
Руски и калашников Joy  Joy  Joy Това ми хареса  Joy

Общи условия

Активация на акаунт