Дневникът тема 75 - Да отслабнем всички заедно!

• 51 195
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
 GrinningМога да съм само благодарна на диетите ,че от тях се научих да ям черен шоколад.Преди години млечен ядях както се яде например кифла.Сега не може да ме изкуши даже са ми противни.
Като говорите за тренировки да взема малко акъл. Подмятам едни леки гирички у дома-ще взема да се пробвам с дъмпелите на сина ама без да се изсилвам,че не съм по тренировките. Simple Smile

# 376
Колкото пъти я погледна тази Зона, все сложно ми идва. Сигурно като всичко останало е въпрос на навик.

# 377
Лав,аз те питах за книгата.Много хубаво обясняваш и логично звучи.
Кайсия,ако се включиш в шоколадовото,да разкажеш как се чувстваш.
Зетче,хубаво напредваш.
Сиска е в съседната тема-за тези,които питаха.
Хубав ден!

# 378

Изброява и няколко причини, поради които въпреки стриктен режим и тренировки кг не падат.
Една от тях е прекомерното трениране, т.е., претрениране.Обяснението й:при прекалено много и тежки треноровки тялото влиза в режим на стрес (явно отчита повишеното и прекалено движение като сигнал за животозастрашаваща опасност), повишава много кортизола, а той не позволява мазнините да се топят.Или, обобщено, когато тялото е в поставено в режим "оцеляване"-намалена храна и прекалено движение, то си пази всичко-забавя метаболизма, повишава кортизола, не пуска мазнините.
Дали е така, не знам, аз съм скарана със спорта....    Laughing
Но предвид колко народ се оплаква, че се скъсва от тренировки и стриктна храна, а кг не мърдат, явно има резон в думите й.

Това нещо ако го бях прочела миналото лято, щеше да е много добре. Накратко - лятото по едно време се изсилих с упражнения, които са били труднички за мен и спиране на въглехидратите, доста намалих храната като цяло  ooooh! и бях много озадачена защо не отслабвам, въобще не помръдваше кантара и нощем не спях добре, глезените ме боляха при ставане от сън (мислех, че ме болят заради подскоците), имах ускорен пулс в покой...а преди да започна въобще да тренирам, с такова ограничаване на храната отслабвах много бързо. Просто бях в шах защо този път не се получава, въобще не ми идваше наум, че претренирам и допълнително с ограничаването на въглехидратите съм влошила нещата, просто съм имала всички симптоми на претрениране и висок кортизол. Вече си знам де  Simple Smile - почивам колкото имам нужда и храната я оправих и тези симптоми вече ги няма.

# 379
Тази статия е подобна и дава много отговори на любимия ни въпрос защо не отслабваме:
https://joyfitnessbg.com/2017/01/28/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0 … 0%B1%D0%BD%D0%B0/

# 380
Тази статия е подобна и дава много отговори на любимия ни въпрос защо не отслабваме:
https://joyfitnessbg.com/2017/01/28/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0 … 0%B1%D0%BD%D0%B0/

Добро четиво, но определено не съм съгласна, че трябва да се пропуска закуската, за да се намалят калориите  Peace За мено това си е чиста забава на метаболизма и не мисля че ще е ползотворно за отслабване. За днес да се отчета - закусих ябълка, бях замислила и портокал, ама те свършили докато се обърна  Laughing и чаша към 250 мл прясно мляко с лъжичка захар и кафе. За обяд солидна порция варено постно кисело зеле с гарнитура от сирене и шунка. За десерт ябълка. Преди малко прегреших с бонбон Линдор и един трюфел  Blush Blush Blush Тези дни трябва да ме посети цикъла и направо съм озверяла за сладко, дано скоро отмине, че не ми се мисли  Laughing Уж съм със силна воля пък понякога залитам  cry Довече още не знам какво ще е, но ще го карам по - внимателно след днешния шоколад  Embarassed Embarassed Embarassed

# 381
Georgieva, и все пак аз никога не бих си причинила лъжичка захар ж мляко или кафе, като мога да й се насладя по по-шоколадов начин  Mr. Green А и мразя подсладени напитки  Rolling Eyes

Закуска: Капучино (без лъжичка захар  Heart Eyes)
Обяд: зелена салата със зехтин, лимон и риба тон консерва
Вечеря: Скумрия на скара със зелена салата и настърган морков

Почти моно го докарах  Crazy

# 382
Georgieva, и все пак аз никога не бих си причинила лъжичка захар ж мляко или кафе, като мога да й се насладя по по-шоколадов начин  Mr. Green А и мразя подсладени напитки  Rolling Eyes

Закуска: Капучино (без лъжичка захар  Heart Eyes)
Обяд: зелена салата със зехтин, лимон и риба тон консерва
Вечеря: Скумрия на скара със зелена салата и настърган морков

Почти моно го докарах  Crazy

Ох, сложно ми е с тази захар, тъй като ми е любима  Heart Eyes Опитвам се да я намалявам и съм я докала до към 4гр някъде. То като се замисля почти не я усещам и дали не я слагам колкото да си мисля, че има нещо сладко  Joy

# 383
Години наред пиех кафето си с три, да три лъжички захар и прясно мляко. Спрях да слагам захар, по едно време и мляко спрях и почнах да пия кафето чисто. Сега си слагам по малко мляко, но не си и помислям за захар. И аз предпочитам да изям една бисквита с кафето, отколкото да го подсладя Simple Smile

# 384
Момичета ,като сме на тема кафе ,мляко...чай. Да ви попитам имате ли любим чай,който ви помага в отслабването ?
Аз си купих чай за красиво тяло Joy  ,мирише у-жа-сно  Mr. Green ,пие се по три пъти на ден,преди хранене ,ако се не лъжа. Също и зеления от него изхвърлих няколко кутии ,не ми харесва ,особено без подсладители .. Sick
Има ли приятни чайчета със слабителен ефект ? newsm78

# 385
  • На топло
Любимият ми зелен чай е на Twinings, любим като действие и най-вече като вкус. Опитала съм много зелени, имам опит  Crazy
http://www.twinings.se/gront_te/products/171/19852/19877/19873/g … er-berry-15p.aspx
Аз не мога да пия гадости в името на красотата  Grinning трябва да ми е вкусно.
Днес З - филия черен хляб със сирене, по-късно капучино ( без захар го пия, но имам лошия навик да слагам сметана и затова вече не купувам).
Преди капучино гледам винаги да имам нещо в стомаха, иначе започва едно къркорене.
О - салата от червено цвекло, много магданоз и орехи.
Вечеря - хич не знам.
Пия си и кефира, почна да ми втръсва като вкус, но ще трябва да свърша купените бутилки.

# 386
Използвам това изречение
Цитат
при положение, че мускулът дори в покой гори повече калории ....
да вметна нещо, което прочетох в книгата на И.Субашка (не помня в тази или в другата тема ме питахте за нея, та в неделя я попрехвърлих пак в книжарницата).
Мускулът в покой не гори почти нищо."Колата в покой гори ли бензин?Не.Е, същото е и с мускулите, в покой не хабят гориво."-пише тя.

Изброява и няколко причини, поради които въпреки стриктен режим и тренировки кг не падат.
Една от тях е прекомерното трениране, т.е., претрениране.Обяснението й:при прекалено много и тежки треноровки тялото влиза в режим на стрес (явно отчита повишеното и прекалено движение като сигнал за животозастрашаваща опасност), повишава много кортизола, а той не позволява мазнините да се топят.Или, обобщено, когато тялото е в поставено в режим "оцеляване"-намалена храна и прекалено движение, то си пази всичко-забавя метаболизма, повишава кортизола, не пуска мазнините.
Дали е така, не знам, аз съм скарана със спорта....    Laughing
Но предвид колко народ се оплаква, че се скъсва от тренировки и стриктна храна, а кг не мърдат, явно има резон в думите й.

Според мен в горния цитат става дума за нещо друго.  Peace
Тялото с по-голяма мускулна маса има по-висок базисен метаболизъм от това на нетрениращ човек. Освен това тялото не е кола, и никога не е напълно в покой.
Кой знае какво е искала да каже, но това сравнение не е удачно.

Моят проблем е, че съм ящна. Днес съм омела около 2000кка, след малко ще метна Джилиън за 30мин. Вечерях 3 варени яйца с моцарела. Замина ми БВХ-то. Гладна съм. Crossing Arms

Може и някой да претренира, но аз такова нещо не съм виждала, в тази тема също не.
Откакто чета и наблюдавам активно спортуващи любители, ми е ясно в какви потресаващи заблуди живеем. Поне аз, де.
Де да имам този късмет да претренирам. Имам чувството че се лигавя. И после защо не виждам резултат.
Ами защото.
Нито тежестите ми са тежести, нито повторенията са както трябва. Нещо съм неудовлетворена от тренировките  последно време, май ми трябва промяна. Писна ми от студ, да се стопля вече, и да възобновявам тичането навън. Мрън!

# 387
Umma, благодаря за изчерпателния отговор  bouquet
Там е истината, да намериш своята граница на въглехидрати, при която се чувстваш заситена и отслабваш, ако е необходимо, или задържаш добри килограми. Няма значение как ще си наречем режима, либерално ВМ-НВХ, палео, зоната...

sun sea, вървя аз, вървя, ама до кога ли... Постоянство трябва, а там хич ме няма.

duhi_puhi, желязна воля имаш  bouquet

Слабителните чайове не са за отслабване, а за решаване на други проблеми. Но и аз се подлъгах веднъж преди доста години. За 10 дни ми остърга стомаха, но в крайна сметка качих кг. До там бях. Ако имаш проблем с WC-то, може и да повлияе положително, но иначе поне при мен ефекта беше обратен. Сега не бих си причинила подобно нещо.

Дези, не бъди толкова строга със себе си  Hug За мен ти тренираш много и често се храниш малко. Може би малко повече релакс ти трябва. Но ти си се познаваш най-добре  Hug

# 388
Добър вечер, дами Simple Smile
Отчитам втори успешен ден, и по-точно за мен това означава вечер без безконтролно плюскане. Менюто ми днес беше:
закуска: плодове, кафе
обяд: свински карета и салата от зеле и моркови
следобед: малко суровки ядки
вечера: спанак със сирене, яйца и сметана, салата от моркови, ряпа, ябълка и семки.
Сега се наливам с чайове. Доста е можеби храната, но целта ми е да няма сладко и големи залитания  Laughing Като за начало..

# 389
Добър вечер, дами Simple Smile
Отчитам втори успешен ден, и по-точно за мен това означава вечер без безконтролно плюскане. Менюто ми днес беше:
закуска: плодове, кафе
обяд: свински карета и салата от зеле и моркови
следобед: малко суровки ядки
вечера: спанак със сирене, яйца и сметана, салата от моркови, ряпа, ябълка и семки.
Сега се наливам с чайове. Доста е можеби храната, но целта ми е да няма сладко и големи залитания  Laughing Като за начало..

Не мисля че храната ти е много. Е зависи от порциите, но не смятам, че си прекалила  Peace Аз за вечеря ядох шунка и луканка с кисели краставички, сирене и 1/3 кофичка кисело мляко и подсладих с ябълка и половин банан. Общо взето малко на помийка мяза, ама друго нямаше в хладилника  Joy Като се прибрах от работа гледам, че сестрите ми завъртяли едно реване.......Но устоях и на ядох от него, само дегустирах на върха на вилицата  hahaha Не знам какво им става напоследък на родата ми - като се разготвили някакви торти, юфки с крем карамел, баници....Хич не мислят за мен, но удържам успешно фронта за сега  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт