Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 028
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Подкрепям за L'Artisan Parfumeur Caligna,аз също не го харесвам.Като цяло този бранд никак не ме вдъхновява,пробите са задължителни.

# 166
и аз не се харесах нещо с L'Artisan
няма техен парфюм който да поискам
като излезна Rose Pompon и ме пръснаха в една парфюмерия полудях, страшно ми хареса, но красотата му за мен беше само 5 минути и после скука

# 167
и аз не се харесах нещо с L'Artisan
няма техен парфюм който да поискам
като излезна Rose Pompon и ме пръснаха в една парфюмерия полудях, страшно ми хареса, но красотата му за мен беше само 5 минути и после скука
Rose Pompon не е на Лартизан.

# 168
да, права си  Simple Smile
не знам защо се обърках така с Rose Pompon

# 169
Много благодаря! Ще пробвам и ще напиша отзиви Simple Smile))

не разпознавам иланга...дайте пример с някакъв парфюм Simple Smile

Пробвай естественото масло от иланг, но то е трудно за "преглъщане".   Можеш да пробваш и моно-аромата Иланг-Иланг на Деметър/Ylang-Ylang Demeter, както и този Иланг 49 Le Labo за който писах горе Simple Smile

В магазините Боди Шоп имаше по едно време масла за смесване и т.н. Иланг-иланг беше от популярните.

Аз лично предпочитам тая съставка като добре блендиран нюанс, в съчетание с други.

# 170
  • София
Идвам да се оплача, че толкова бях харесала Шалимар суфла на блотер, бях сигурна че го искам, а на кожата ми тази приятна кисела жилка просто вкисна Shocked
Ужас!

На другата ръка пръснах от обувката на Каролина Ерера. Толкова да обичам кафе, и толкова да не ми понася в парфюма. Бях сигурна, че ще го харесам понеже всяка съставка посочена във фрагрантика ми е любима, даже тръгнах с идеята, че ще се прибера с него, но толкова зле да се получи комбинацията на тези хубави съставки Confused Чак ми е тъжно...тъжно ми е също, че  не мога да го отмия от мен Joy

На блотер пръснах от малиновия Трезор, много ми допадна Heart Eyes. Утре ще го пробвам на кожа.

# 171
Дами, имате ли отзиви за Montale Paris Amandes Orientale Eau de Parfum?
В пирамидата са бадеми и ванилия. Само това ли се усеща? Откога търся хубави горчиви бадеми.
Някакво сравнение със Montale Paris Sweet Oriental Dream или Mukhalat? Имат ли допирни точки? bouquet

# 172
  • Бургас
В пирамидата са бадеми и ванилия. Само това ли се усеща? Откога търся хубави горчиви бадеми.
Emi, не познавам Монтала, но пробвала ли си L’Ange Noir Givenchy http://www.fragrantica.com/perfume/Givenchy/L-Ange-Noir-41014.html ?

# 173
Да, пробвала съм го. И ми харесва. Не знам, дали ще го придобивам, защото ми напомня на друг парфюм, но определено е мой тип.  Hug

# 174
  • София
L'Artisan са ми симпатични открай време и пробвам винаги с интерес и любопитство. Особени са, да, не са безопасни за слепи покупки никак. Няколко техни представителя ме радват много. Към момента имам само Traversee du Bosphore, но също харесвам Nuit de Tubereuse, Poivre Piquant (обаче е много тих!) и последно сериозно хлътнах по Tea for Two, мека прелест е за мен. От по-новите неща много искам да пробвам Bucoliques de Provencе и Au Bord de L'eau. Дори тези, които не са ми харесали от пробваните досега, мога да оценя като композиции с нехимични, природно звучащи съставки.
Вчера успях да пробвам Черешовия Ароматикс най-после. Стори ми се с добра трайност и интензитет,  черешата се усеща много добре. Но една грижа по-малко, няма да мисля за придобиване на този етап - монотонен го усетих на моята кожа, по-остър и рязък, отколкото би ми се искало, а и една идея по-синтетичен в сравнение с очакванията ми.
Размечтах се за пролетни аромати вече...  Crazy

# 175
Момичета,извинете ме за нахлуването много Ви моля за съвет.Много харесвам "Коко модмазел"но виждам че има тоалет и парфюм.Питането ми е кой от дватата варианта е по-траени сполучлив.И ако може да ми го опишете.Благодаря Ви!Един хубав ден от мен!
Различни са като усещане, но и двата ( на моята кожа и коса) -много трайни.
Лично аз предпочитам ЕДП варианта, но ако имаш възможност ( и желание Wink, вземи и двата-аз самата имам добър запас ( по-скоро от рядко ползване) и не мога да си представя, ако трябва да избирам само единия дали бих се лишила от водата...
И само за любопитна информация, на кожата на племенничката ми едТ " изкара" категоричен мирис на ...краставица Simple Smile

# 176
Някакво сравнение със Montale Paris Sweet Oriental Dream или Mukhalat? Имат ли допирни точки? bouquet

Аз съм пробвала Аmandes Orientals на кожа. Много горчиви бадеми- черни, химични, придружени от стар лейкопласт и лекарства. Така миришеше чекмеджето с лекарства на баба ми.
Нищо общо с Mukhallat, който е инфантилно сладък и мирише на розова китайска гумичка (но това не ми пречи да го харесвам) . Ориенталските мечти са много сладки, докато Бадемите са много, много горчиви. Експериментална парфюмерия е това. Може би върху мъж се развива различно. За мен е неносима горчилка.

В духа на темата и съвсем неочаквано за мен придобих от размяна La Pluie Miller Harris и много му се радвам.
http://www.fragrantica.com/perfume/Miller-Harris/La-Pluie-13409.html
Ванилията е чудесна, илангът е мек и кадифен, без да избива на майонеза както понякога прави. Началото е зелено и по някакъв начин ми напомня за старите Герлени, един вид Hommage a Jaques Guerlain. Незнам дали ветиверът е виновен, или комбинацията с лавандула и бергамот, но този ароматичен акорд ми пълни душата. В сърцевината дори долавям неподсладено мляко с ориз. Разкошна ванилия, страхотно попадение. Нямам търпение да го разуча в дъждовно време през април/май.  Heart Eyes

# 177
Момичета,извинете ме за нахлуването много Ви моля за съвет.Много харесвам "Коко модмазел"но виждам че има тоалет и парфюм.Питането ми е кой от дватата варианта е по-траени сполучлив.И ако може да ми го опишете.Благодаря Ви!Един хубав ден от мен!
Различни са като усещане, но и двата ( на моята кожа и коса) -много трайни.
Лично аз предпочитам ЕДП варианта, но ако имаш възможност ( и желание Wink, вземи и двата-аз самата имам добър запас ( по-скоро от рядко ползване) и не мога да си представя, ако трябва да избирам само единия дали бих се лишила от водата...
И само за любопитна информация, на кожата на племенничката ми едТ " изкара" категоричен мирис на ...краставица Simple Smile
Благодаря Ви за бързият отговор.

# 178
На мен La Pluie ми е точно цветна градина, лятото, след дъжд. Много реалистичен аромат на нещо мокро, намокрени треви и цветя, което преминава в мека сладост. Първоначално не го оценявах много, дори исках да го разменя, но късмет, че никой не го поиска. Сега го нося много често.

# 179
  • Germany
Извинете ме, че не помня кой питаше за свежа роза наскоро Simple Smile обаче днес тествах новия Izia на Sisley и минавам да го препоръчам за тест. Особено началото е върху моята кожа много, много автентична роза, още на храста и росна. После розата става по-плътна, кадифена и се обвива в бели мускуси, с които аз лично имам проблеми напоследък, но все така си остава хубав, елегантен парфюм с класическо излъчване. Заслужава внимание от любителките на рози.
Подкрепям, че розата е много млада и автентична, нищо общо не намирам с мускал. Розова, свежа и звънлива. При мен излиза и много цитрус, както и розов пипер, които дават една кисела и искряща нотка на композицията, но усещам и алдехидите, които ми развалят удоволствието и дават точно онова сапунено усещане на парфюма, което свързвам със старите класики, и което никак не ми допада. Който няма проблем с алдехидите, мисля, че ще открие много интересна роза. На шал показа много добра трайност. Шишето е много красиво, макар и леко неудобно за пръскане.

Другият флакон, който намирам за много красив и именно той ме привлече за тест е Miu Miu L’Eau Bleue Дали защото ми омръзна това сиво и депресиращо враме навън, дали мъглите ми дойдоха в повече, но този парфюм хич, ама хич не е мой по пирамида, а ужасно ми харесва. Толкова е цветен, с искрящи цитруси, със сочна праскова и киселка кайсия, с бели, невинни цветя, с окъпани от майски дъжд момини сълзи, със целия килим от зелени листа около тях и всички кристални капчици, търкулващи се по тях. Направо ми става пролетно на душата от него. Много ярък, много цветен и момичешки, много дъждовен и природен. Върху мен утихва цветно и елегантно, и изненадващо и за мен самата, но ми харесва и при втория тест. Мисля, че ще стане хит, но съм сигурна също, че няма да е харесван много в темата  Simple Smile Почитателките на парфюми тип Шанс на Шанел и Адикт Шайн на Диор, както и на приятните цветно-плодови композиции, мисля че трябва да го пробват задължително.

Днес влязох за малко до магазина на Zara, и изненадващо за мен самата си тръгнах с три парфюма  Grinning

02 Sweet Vanilla Zara , като първоначалната ми идея за него беше, да е за дъщеря ми, която припада по ванилии, но след първоначалната ванилена експлозия, която продължава пет минути, този парфюм така хубаво се разви, такова комфортно и опушено дърво излезе отдолу, ванилията е солена и несладкарска, тип SDV, с една хубава подложка на сливов комфитюр и много комфортен жасмин, с топъл и уютен амбър, че взе и омаен да става, та се отказах засега да го давам на дъщеря ми  Mr. Green, ще си го ползвам аз с удоволствие, когато ми се приноси точно нещо ванилено.

Exclusive Oud Zara и Wood Noir Zara  Crazy Crazy Crazy За тези двата мога да кажа само, че извадих луд късмет, че точно ги зареждаха, и след първото пръсване въобще не се замислих и ги купих и двата. Много, много добри парфюми, с невероятна трайност и развитие, за цена от 18€ Crazy Heart Eyes Heart Eyes Браво на Zara!!! Друг път ще кажа повече за тях, но съм много доволна  Heart Eyes

KDS, можеш ли да ми разкажеш повече за Aromatics in Black Clinique Praynig

Парфюм за деня: African Leather Memo Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Толкова изненадващ, толкова неочакван и греховно красив и различен  Crazy Crazy Crazy, това ще бъде следващата ми парфюмна придобивка със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт