Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 163
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
Да, обичам сезонът на "ханами", както го наричат японците  Heart Eyes
Била съм в Корея в този период, но при тях традицията я няма и бях "луднала" по аромати със сакура, дори Елица ми беше дала отливка от The Body Shop.
За съжаление, повечето от тях бяха нетрайни (за моя вкус) и силно моноаромати без развитие, затова и се отказах.
Видях, че Шисейдо има Хана Сакура, но вероятно вече е спрян или е предимно за азиатския пазар, както имат традиция да правят и поради ред различия, европейският потребител ги приема с известни резерви (по мои наблюдения).
Благодаря!  Peace
Ще пробвам сакурата на Боди Шоп тогава, харесвам много тяхната смокиня.
Шисейдо не са по вкуса ми.
Гледам, че Елизабет Арден има cherry blossom, но не съм го виждала по магазините. В Енцо обаче има мостричка, ще си взема.

# 391
Скочубра, пробвай я на Арден, но за мен не беше много по-различна.
Тhe Body Shop май създадоха после вариации на черешата си, но не съм добре запозната.

Зозина, благодаря! Привлича ме ароматът на окосена трева  Heart Eyes

# 392
И Jo Malone имат един Cherry Blossom:
http://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone/Sakura-Cherry-Blossom-11639.html
но да кажем, че е по-труден за намиране в България, затова пробвай и:
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Occitane-en-Provence/Cherry … Blossom-2023.html

# 393
  • Варна/Лондон
Усещам, че без да съм имала никакви подобни намерения, разбуних негативна дискусия.
Моля да ме извините!
Скрит текст:
Единственият мотив за поста беше идеята да се информирам не дали парфюма е фейк, което по снимка няма как някой да каже, а дали Made in Uk е автентичен надпис, дали наистина се прави и в Uk и така ли пише и на вашите за да си преценя. От темата се запознах с бранда и затова в нея се сетих да питам. Бях в дилема, но имах възможност да пробвам, преди да купя, и да се подсигуря с повече информация един вид. Предполагам и вие сте имали съмнения за даден продукт и понякога информацията от достоверен източник е добро решение. Съжалявам, че се получи така. Ясно е, че най-добре да се купува от спец.магазини за целта, но на мен лично не ми пречи да имам парфюми и от други места. Стига да са наред, не виждам разликата. Това хоби си е скъпо удоволствие и ако се спести някой лев, добре дошло.  Laughing

За идеалното продължение на вчерешния ден, днес сутринта мъжът ми ме зарадва с едно малко 30мл.
Pomegranate Noir Jo Malone , даже с картичка от бутика. Приятно, неагресивно звучене, в първият момент малко стерилизирано, но постепенно се отвори с цялата си богата гама. Мисля, че за пролетта е добре дошло. Малко трайността ме притеснява, но на мен не всички парфюми са голяма трайност, та  не съм обективна.

# 394
Джеронимо, чест ти прави, но няма защо да се извиняваш. Ти зададе нормален въпрос на правилното място, подобни разговори са се водили и за други парфюми: сверявали са се кодове, милилитри, опаковки и т. н. Участието ти допринася за още по-"цветната" ни аудитория тук. Желая ти успешни покупки!  bouquet

Имала съм цялата серия на L'occitane,  който спомена Zozina. За мен е по-плътен аромат, не съм сигурна, доколко е близък до концепцията на "съзерцаването на цъфтежа" на черешови и сливови дръвчета, но пък е много лесно откриваем за тест.
Тук може да добавим и парфюми с аромат на сливов цвят, но аз не се сещам за такива. 

# 395
Да, честно да си призная и на мен ми е сладък L'occitane-на. Предпочитам тези от серията им La Collection de Grasse, които са много подходящи за пролетта, спомням си, че доста ми хареса този:
http://www.fragrantica.com/perfume/L-Occitane-en-Provence/Magnol … a-Mure-17836.html
Както и жасмина + бергамота.

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 19:00 от Zozina

# 396
  • Germany
Джеронимо, честит Beloved Man, страхотен избор  Hug И на мен ми е любим, много хубаво и точно име, наистина е за любим и обичан мъж Heart Eyes Съпругът ми го носи с голямо удоволствие, аз си пръскам понякога от него Wink. Относно негативната дискусия, не се извинявай, не ти си я предизвикала. В тази тема все някой някога намира време и желание да отговори на парфюмни въпроси, когато може, разбира се, ти също си получила отговор. Дали ще е навреме или не, това е отделен въпрос. Не се смущавай от негативизъм, не бива по-новите потребители да се плашат да задават въпроси, които ги вълнуват, и се надявам, и в бъдеще да получават добронамерени отговори.

И докато съм още на вълна Amouage, да напиша впечатленията си за Bracken Woman Amouage И друг път съм казвала, че не харесвам повечето дамски парфюми, не са в мой стил, като изключвам от това число Sunshine Amouage и Lilac Love Amouage, които, поне за мен, са нова, носима, модерна линия и звучене на марката. Проявявам интерес единствено към мъжките аромати, като любим ми е Епик мен Heart Eyes Bracken Woman е типичен Амуаж, но за разлика от другите, ми допада. Не казвам, че бих го купила и носила, продължавам да не се идентифицирам с тези парфюми, но не мога да си изкривя душата и да кажа, че не ми харесва. Пробвах го на кожа и макар да се чувствах не аз, ме държа през цялото време нащрек и внимавах в развитието му и през какви етапи преминава. Няма да коментирам пирамидата му, защото не усещам повечето от нещата, които са дадени в нея. Върху мен Bracken Woman започва с много интензивен аромат на сапун, който е водеща нота от начало до край. Сапунът е от онези малки сапунчета, каквито имаше в повечето тризвездни хотели по времето на социализма. Много типичен аромат и няма как да бъде забравен. Учудвам се, че в пирамидата не е посочен портокалов цвят, защото аз усещам много. Парфюмът е много хладен, билков, лайката се усеща, като прясно обрян цвят, преди още да е изсъхнал. Усещам и много мъх. Сив, хладен, даващ едно леко мистично звучене на парфюма. Има много елегантни, но и доста ретро бели цветя. Именно белите цветя дават ретро нотката на този парфюм, но за разлика от повечето белоцветни класики, тук цветята са много пипнати, различими са, но в същото време са някак далечни, като нюанс, като далечен воал, като щрих. Усещах ги ту хладни, студени и сдържани, ту се затопляха някак и ставаха по-уханни, но в никакъв случай не ми докараха редовното отрицание и не ме отблъснаха. Друг интересен момент в този парфюм са цитрусите. Не са посочени, но има, и то много. За мен са лимони и бергамот, като усещам основно бялата част на кората и стипчивият плод. Усещам ги с доста класическо, ретро и мъжко звучене, тип Eau Sauvage Cologne Christian Dior. Може пък точно затова да харесвам и парфюма. Ветиверът поддържа едно мъхесто, велурено усещане в композицията, а пачулито е от онези хладните, землисти и мухливи, но е дозирано много правилно и мухливите нотки не излизат на преден план. На мен лично този парфюм ми е унисекс, единственото, което го държи все пак в женската част, са може би белите цветя. Нарцисите са жълти и ароматни, слънчеви, без да са сладки. Цялостното ми усещане за този парфюм е като класически аромат за успяла жена 50+, хладна, сдържана, елегантна, на висока обществена позиция. Показва повече от 24 часа трайност, като признавам, че на вторият ден ми харесва още повече. Мисля, че ще се хареса на всички любители на класически аромати от ексклузивната серия на Шанел.

Успях да тествам и Clémentine California Atelier Cologne. Като заклет фен на цитруси и мандарини под всякаква форма, едва чаках да стигне до мен този аромат. Кутията му е страхотна, супер зареждаща, флаконът е в стандартната за Ателие колон класическа форма. Clémentine California Atelier Cologne започва с автентичен аромат на дръвче на млада мандарина, с ароматни зелени листа, с различно оцветени мандарини, някои още зелени, някои стипчиви и кисели, други ароматни и зрели. Много природен и свеж. Ясно различими са дървесните ноти, перфектно допълват аромата и са в много мой стил. Усеща се и страхотен свеж ветивер, който прави парфюмът още по-въздушен и вълнуващ. Много прилича в този момент на   Sicilian Mandarin Ermenegildo Zegna, която имам, без зелените ментови и разхлаждащи ноти. В този момент почти бях готова за покупка, като колебанието ми дойде само от сходството в двата аромата. В следващия час Клементин Калифорния зави в по-женствена посока, доста повече се заслади, като ароматът на клементин не беше вече така природен и различим, затопли се, появи се нещо цветно в него, може би усещам нотки на фрезия, или нещо от Инканто Шайн. Точно тук ме загуби. Не защото не ми харесва, а защото не е уникална мандарина. Защото прилича на много други. Показа много добра трайност върху мен, стои много красиво, и ако нямах по-добри мандарини от този тип, бих го купила с голямо удоволствие, но за момента няма да е мой.

Друго предложение на Ателие колон от мен, с аромат на вишнев цвят е Encens Jinhae Atelier Cologne Добре запозната съм с аромата на японските вишни, целият град в който живея е отрупан с тези дървета, и смело мога да заявя, че в този парфюм ароматът е уловен много достоверно и е представен в стахотна интерпретация. За да не досади и да не стане монотонен е допълнен красиво с млада розова и майска роза, много модерен, много звънлив и различен аромат, с упойваща и водеща до абсолютен покой балсамово-смолиста база. Много красив.

Tenue de Soiree Annick Goutal досега го подминавах, заради кичозния помпон  Blush. Било е груба грешка от моя страна. Защото този парфюм е ода на тема Ирис. А аз съм ирисохолик  Mr. Green Консултантката от нишовата парфюмерия, с която сме доста близки вече ми разказа, че е бил хит в коледните продажби и имат най-много продадени екземпляри от него. Парфюмът мирише на парфюм, на жена, еротичен, секси и приканващ е. Почитателите на класическите аромати на Аник Гутал може да се цупят, че марката поема в модерна посока, но мисля, че макар и модерен аромат, тип шипър-фрути-пачули, Tenue de Soiree Annick Goutal е останал класен и не е загубил от модерното в него. Парфюмът в началото си е сладко-тръпчиво плодов, сладък, без познатата и досадна масова сладост обаче. Плодовете са тъмни, черно-червени, касис, капини, боровинки. Като плътно желе. Но това е само в началото, само във връхните нотки. В развитието си в този парфюм излиза ирисът. В хилядите си нюанси. В цялата си красота. Кремест, плътен, ароматен, като гъста и скъпа помада. Пудрен, прашен, с аромат на фруктово червило. Усещам и грудковите землисти нюанси. И виолетовата му красота. Голяма красота  Crazy  Crazy Crazy И всичко това на фона на уникално и влажно пачули, сякаш да укроти цялата тази прелест на ириса. Много женствен парфюм. Точно така трябва да мирише една красива жена, когато е решила да съблазни любимия мъж. В този парфюм няма деликатност, срамежливост или сдържаност, няма грубост и предизвикателство, той е неподправена и знойна женственост, и недвусмислена покана. Предстоят още тестове, но се очертава покупка.

# 397
Джеронимо, радвам се, че си взе Амуаж и всичко му е наред! Честит и със здраве! Heart Eyes Hug Аз не го познавам него, но много харесвам и нося дамския вариант. Heart Eyes
Чакам с нетърпение да се появи новият
http://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Blossom-Love-43476.html

Bracken Woman Amouage, не познавам, защото го няма все още в магазинът в София, но когато дойде ще се запозная. Много ми е интересен, защото смятам, че ще ми допадне.

Днес пробвах за пореден път, за припомняне три от Зелените ексклузиви на Том Форд, но нещо не съм на тяхна вълна в момента.

Влизам да споделя вълнението си от новината за три нови парфюма на By Kilian  Crazy
Двата от тях ще бъдат версии на вече съществуващи аромати: Good Girl Gone Bad - Extreme и Straight to Heaven - Extreme. Понеже харесвам и двата, много съм любопитна как ще ухаят като интензивни версии  Simple Smile Ще бъдат лансирани на 15 март и нямам търпение да ги пробвам.
Тези ги чакам с голямо любопитство и аз, защото Good Girl Gone Bad ми е страшен любимец. Heart Eyes

# 398
Oтносно темата със сакурата, не е нужно и ароматите да са непременно с флорални нотки, а да създават определена атмосфера, близка до медитацията, както бива  всъщност избивяван този ритуал.
Всяка година излиза информация с "движението" на цъфтежа по зони.
Както споменах сутринта, на японски се нарича "ханами", ако някой има късмет, може да пробва и едноименния парфюм:
http://www.fragrantica.com/perfume/Annayake/Hanami-107.html

# 399
Пробвах днес Mon Guerlain и съм с много смесени чувства - и много ми хареса, и много не ми хареса.
Не ми хареса началото - сладко от типа на Flowerbomb, La vie est belle и подобни. Честно казано, малко се уморих от подобни ухания; уж различни парфюми, пък все едни и същи като цяло. Tired
Обаче това, което адски ми хареса, е една цитрусова и/или чаена нотка, която спасява аромата от лепкавата сладост и някак го "проветрява" без да го прави безличен и кротко умиращ.
Има си пудреност, но тя не е нито бебешка, нито бабешка /извинявам се за грозното определение/, има си ванилия, но тя не е тежка и задушаваща, "млад", без да е лекомислен... изобщо много балансиран и красив в развитие.
Засега мога да живея спокойно без него или поне не се виждам да изпръскам цяло шише /може би отливка/, но със сигурност ще го пробвам още.

П.П. Забравих да кажа, че на блотер и кожа парфюмът е коренно различен. Пръснах едновременно и на двете - на хартия ужасяващата сладост стои с часове и не мърда на никъде. На кожа нещата са други.

# 400
  • Пловдив
Значи ще ми хареса,защото много обичам La vie est belle и ванилия. Допада ми и това,че има и свежа нотка. Чакам го с нетърпение.  Simple Smile
Пробвах Poison girl EDT. Разводнена версия на EDP. Не е лош,но ми е твърде елементарен. Струва ми се подходящ за тийнейджъри.Радвам се,че имам оригинала.

# 401
  • Бургас
Аз вече съм убедена,че ще ми хареса Mon Guerlain,чакам също и новия Шанс през лятото. Heart Eyes

# 402
  • Варна/Лондон
Момичета, благодаря за поздравленията и да ви се връща! :bouquet
Вие чакате новите, ама аз наваксвам със старите и неоткрити от мен. Днес ми пристигнаха две бижута от размяна-Eaudemoiselle de Givenchy,  Passenger for Women S.T. Dupont, и една проба на Бърбъри. Много им се радвам. Преди време носех  Irresistible на Givenchy, но така и не поднових като свърши. Другите два сега ги откривам, въобще имам да наваксвам както казах. Simple Smile

# 403
  • Козлодуй
Добре си говорите вие за новоочаквани аромати, а аз след двегодишна ремисия съм като полудяла и опитвам да наваксам с куп стари, но отдавна мечтани неща Grinning Надали някой друг би могъл да ме разбере, освен в тази тема... Знам, че е лудост, но не мога да се спра. За две години вкусовете ми не са се променили особено. Само за днес уговорих от размените едно Patchouli Patch L`Artisan и отделно поръчах Patchouli Reminiscence и Patchouly Etro  Joy Освен това ми пристигнаха тези красоти . Много жалко, че виалите не са с пулверизатор, така не съм сигурна доколко реално мога да преценя ароматите. Започнах тестовете с Gold Leather и Mistral Patchouli. Ами намазани на китката и двата ми харесват, и то много Crazy Ще опитам да проследя развитието и трайността, но имам съмнение, че последната няма да ме задоволи...

# 404
Lunen_sun, много харесвам пачулитата на Л'Артизан и Етро /другите не ги познавам/, така че - честито! Hug

Аз съм в някаква парфюмна апатия и пробвам, колкото да съм "в джаза". Tired Никой от наличните ми парфюми не ме радва повече от 2-3 дена, а някои, които принципно обожавам, даже не мога да изтърпя и за едно носене. Или са ми прекалено сладки, или прекалено тежки, или и аз не знам, ама им намирам кусур все, дразнят ме до степен отвращение...
Другата крайност е - влизам в магазина, пробвам нещо и моментално решавам, че ако го нямам, просто ще умра. Купувам го, пръскам 5 пъти и не ща да го видя повече.
Сега съм си наумила, че искам Eau des Merveilles като нещо, което не е сладко, дървесно е, цитрусово, свежо и хладно, ама като знам каква ще му е съдбата, се въздържам.
Просто съм 100% жена напоследък - не знам какво искам. Confused

Общи условия

Активация на акаунт