Парфюмни размисли и страсти - 207

• 118 002
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
здравейте, доносило ми се е нещо с малинови нотки, но освен за От Кутюр на Живанши, не се сещам за друго и ще съм благодарна да ме насочите.

# 61
# 62
  • До сърцето...
здравейте, доносило ми се е нещо с малинови нотки, но освен за От Кутюр на Живанши, не се сещам за друго и ще съм благодарна да ме насочите.

На прима виста се сещам за малини в La Petite Robe Noire Couture http://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/La-Petite-Robe-Noire … outure-22828.html и Blossom на Jimmy Choo http://www.fragrantica.com/perfume/Jimmy-Choo/Blossom-29165.html.

Първия е точно за тоя период, според мен. В студеното сладостта му не е накъртваща, малината е по-звънлива и кокетна.
Втория ми е универсален, ползвам го и за летен, и за пролетно-есенен. Че и отнасям комплименти с него  Grinning .... но трайността му не е върха.

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 00:27 от Радика

# 63
  • The Evergreen State

Като спомена малини и на мен ми се доноси нещо подобно. За съжаление не мога да помогна, аз се напръсках с моя La Petite Robe Noire EDT останал наполовина, бях забравила колко много обичам този парфюм. Този и Armani Si са единствените плодови които имам (преобладават цветните в моя гардероб) и ЛПРН макар и не точно малинов ме радва като ми се доноси нещо със сочни сладки плодчета. Сподели ако намериш своята малина  Hug

# 64
Хубави малини са Tresor Midnight rose и Guerlain My Insolence.  Peace

KDS, добре завърнала се! Hug

# 65
Малини, които са ясно изразени, по-скоро малинов сироп, същевременно пудрени има в Apparition Emanuel Ungaro, на моята кожа в съчетание с хелиотроп се превръща в нещо красиво и запомнящо се, а сам по себе си е най-бюджетната малина, която поне аз познавам.
Малини с жасмин и амбра се намират във Fuel for Life Denim Collection Femme Diesel for women.
Малини в съчетание с кожа, макар и не тази на Том Форд се откриват в Leather Monotheme Fine Fragrances Venezia, красиви е, много, стига да се харесва нотката на кожа.
В някои от изброените парфюми, примерно в Ланвин и Дона Карън са ми ферментирали и не така ясно изразени, както в избраните три Peace на друго място са по-скоро типичния Герлинаж...но все пак това е въпрос на избор и...желание как да се съчетае малината, кое най-добре застава на кожата и т.н....с други думи е твърде индивидуално!
Има и в Расаси, но там уда е смъртоносен Mr. Green
Имам и още предложения, но при тях малината или е на финал ( обаче е следващата ми мечта, пак с хелиотроп, набраво божествен Heart Eyes), или е в съчетание с роза (аз я усещам, нищо, че липсва) ярка, цитрусова и дървесна  или будоарно-меланхолична Heart Eyes
Най-добре е да се пробва...освен ако авантюризма в откриването на парфюми не надделява и не се стреля, преди разумът да е осмислил какво точно иска носа, а понякога и преди да е стигнал до пресмятане и калкулиране  Mr. Green

....сега си припомних, че някои даже сравняват Диора с Брайт кристал на Версаче...  приятелка ги обърка  Rolling Eyes звънливи са и двата от цитруси, летни, но малината присъства в първия и тотално липсва във втория  Peace

...Хм, ...Ескадите ги свързвам повече с аромат на грозде, но такъв, какъвто присъства в бонбоните ментос Mr. Green, все едно съм изяла цяла опаковка и се е излъчил аромата не само от дъха ми, а от всяка пора  Mr. Green или...с нещо, което знаеш, че е с много плодове, гъсто и ....за мазане върху чийз кейк, а той самият съдържа кора от лайм   Crazy

Последна редакция: вт, 31 яну 2017, 08:00 от Нимфеа

# 66
Да се включа и аз с препоръка за малинов аромат - Диор Шайн, сочна и звънлива малина, придружена от свежи цитруси. Трайността може да е проблем сега, тъй като за мен парфюмът е типично летен, но не задължително, както многократно се е коментирало. Hug

# 67
Какви хубави предложения сте дали момичета! Радвам се, когато много парфюмни дами се включват и дават своите красиви описания и насоки, благодаря ви! Heart Eyes Hug bouquet

Днес сложих спонтанно Роуз Ванил Мансера, дано ме радва много, защото знам че ще е с мен цял ден, че може и нощ. Laughing Разбиваща плътност и трайност има този парфюм.

# 68
Харесвам иланг иланг. За себе си съм установила, че е много различен в парфюмите, в които съм го усещала. В едни парфюми ми носи усещането за нещо много екзотично, напомня ми и на жасмин (дори съм засичала да го наричат "жасмина на бедните", което не е много романтично определение), на много интензивна цветна, почти медена сладост. В други парфюми ми ухае на нещо мокро, например на намокрена коса, трева...Въобще много различно го усещам аз това странно жълто-зелено цвете.
Ароматите в момента, които употребявам с иланг-иланг са:
http://www.fragrantica.com/perfume/Korres/Heliotrope-Ylang-Ylang … Citron-12669.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Miller-Harris/La-Pluie-13409.html

А що се отнася до малиновите аромати:
http://www.fragrantica.com/perfume/Shay-Blue-London/Framboise-Noire-31941.html
няма уд, не е страшен.
Олеандър, копирам ти какво съм писала за Blueberry Musk, като го пробвах:
Скрит текст:
По принцип не съм много по плодовите аромати, камо ли пък по горски плодове, които все ми киселеят, но този страшно ми хареса. За жалост не му е сезона, за по-топло време е. Очаквах, както споменах, кисели плодове, но за мое голямо учудване боровинката е много свежа и подсладена явно от портокала. Доста странна комбинация от портокал и боровинка (не бих го пила на сок, например), но в парфюма стои много добре, заедно със сапунената нотка от мускуса се получава чудесен аромат. Чист, свеж, плодов, много летен. За момент си направих асоциация с Prada Candy Kiss, с боровинка обаче.

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 19:50 от Zozina

# 69
благодаря, истинско удоволствие за мен е да ви чета Heart още по-голямо ще бъде да изпробвам предложените аромати Simple Smile от изброените, в момента ползвам активно Трезор Миднайт Роуз, макар да не намирам такова удоволствие, както преди година-две...явно и възприятията на сетивата еволюират...

# 70
Аз пак за малините Blush - супер бюджетна оферта за моно малинов аромат имат Ив Роше.
http://www.yvesrocher.ca/control/fragrances/fruity-fragrances/or … -eau-de-toilette/
Не съм й почитател на тази малина, но за любителите на този аромат си струва пробата.

# 71
  • Чукарландия
Леле, как ми се приноси нещо кокосово, но таково, натурално, може и сладко, но да не ухая като ароматизатор "елхичка".  Mr. Green
А си нямам нищо кокосово освен един лосион за тяло, чиято миризма пък е нетрайна. Все пак е лосион за тяло, не парфюм. Peace

# 72
Аз сетих за малини, но с много други обикновено по-екзотични плодове, можеш да видиш и Ескадите.

# 73
Момичета, видяхте ли този Discovery Set на Atelier Cologne?
http://www.ateliercologne.com/samples.html?src=widget_banner_36601#discovery-set
С безплатна доставка е.
Извинете ме, ако вече е споменавано.

# 74
И аз се оглеждам за нещо малиново, даже бях на крачка да си купя отново Хот Кутюр. Имала съм ЕДТ, но накрая така ми беше дотегнал, че чак се радвах като го свърших.
Сега пробвах ЕДП - тц, твърде приглушен и плосък ми е в студа.
Друго, за което се оглеждам, е роза. Ама някаква такава "специална". Не ща да е тежка и наситена, не ща и да е съвсем розова вода Карлово, пък и да се намира лесно... Най-много досега ми е харесала в Tocade Rochas, ама беше преди 100 години - нито имам идея дали още ми се нрави, нито ищах да изравям толкова древен аромат. Мислех си за Chloe EDP, обаче той пък ми е сякаш слабичък и твърде свеж. Ох, и аз не знам какво искам май. Rolling Eyes
Само знам, че искам да се освежа с нещо, защото от над 10 дни се интоксикирам с Alien Essence Absolue и отношенията ни вече са на прага на стокхолмския синдром - хем ме мори при продължително носене, хем все към него посягам. Това чудо няма измирисване - нито къпане, нито сауна, нито басейн с висока концентрация на хлор помагат - страшна работа! Това не е парфюм, това е варварски набег над сетивата. newsm66
Затова са ми се приискали някакви свежести, обаче още не са ми се избистрили в ума.

По темата - не познавам аромата на илан-иланг.

Общи условия

Активация на акаунт