ОКТОМВРИйчета прекрасни, стават все по-гръмогласни

• 26 416
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Добро утро!

Патето яде 5х180 и мисля, че й е достатъчно, а близо 7кг. Ако й вдигна дозата си мисля, че ще се напомпа и ще започне да повръща, знам ли. На кутита пиша от 5ти месец по 210мл (вода), но ми се вижда много.
Патето се заиграва с гризалки, но за кратко и бута палеца в устата.
Кажете имате ли някакви тайни трикове срещу палец в устата?!?!? Много ме притеснява! Как да я накарам да суче биби?
Гледам сте писали за смяна на бибероните на шишетата, как така като омекнат или лепнат? Моите са силиконови и не съм ги сменяла, същите са си, стегнати и чисти  newsm78. На какви биберони сте? Аз съм сложила 2+ с 2 дупки, но имам и едни 4+, които са отвор и пускат спрямо позицията им при засукване. Ползвате ли такива?
За захранванете и аз почнах да се чудя, може и по-рано да пробвам, в случая, има вероятност да започна работа по-скоро от очакваното и ми се иска, когато я оставя на таткото да е захранена с нещичко.

# 556
 Моята бебка яде по 170мл.АМ ( 150 мл. вода с 5 лъжички ) 5 пъти на денонощие. Последните два дни обаче се събужда по-късно сутринта и така храненията стават 4. Дано да не заслабне горкото. На последната консултация на 26.01 беше 5.700 кг. Иначе от вчера и аз давам Дентокинд 3 пъти по 1, че ни мъчат зъбки. За захранването нашата педиатърка каза от следващия месец. Всяко детенце си е строго индивидуално.

# 557
Моята бебка яде по 170мл.АМ ( 150 мл. вода с 5 лъжички ) 5 пъти на денонощие. Последните два дни обаче се събужда по-късно сутринта и така храненията стават 4. Дано да не заслабне горкото. На последната консултация на 26.01 беше 5.700 кг. Иначе от вчера и аз давам Дентокинд 3 пъти по 1, че ни мъчат зъбки. За захранването нашата педиатърка каза от следващия месец. Всяко детенце си е строго индивидуално.

✌✌✌

# 558
Каката ни си има собствен вкус и аз го уважавам, не е изяждала повече от 120 мл на порция първата година и си е екстра. В същото време на приятелка детето ядеше по 210. Индивидуално е, пък и целия ни род е злояд Simple Smile
А бебка тази сутрин откри крачетата! Голяма игра пада Simple Smile Вие открихте ли ги вече?

# 559
Лид моля те да ги питаш от къде са купени тези гризалки?
Много успех с кърменето ти пожелавам! Обади се на Хедра или друг консултант по кърмене, много ще ти е от полза  bouquet
Много ми се иска да минем на ЗВБ , но то е изключително за кърмени бебета, а ние с нашето АМ едва ли ще се класираме.
Планирам да правя пюретата аз, но пък къде ще се намират тикви април месец  Laughing Но ще видим...
Има доста схеми за захранване, и в форума тук също, августовските мами, които сега са във вихъра на захранването също споделят интересни неща.
Първо да ги преборим тези зъби.
Вчера мазах Бочко гел , изобщо не го одобри.  
И да се похваля - днес правим 4 навършени месеца  cook

# 560
Chuby, честита месечинка!  Hug Благодаря за пожеланията. За гризалките мисля, че са купени от Комсед.
И аз съм решила да захранвам с пюрета, колкото  чета за това ЗВБ все повече противоречия откривам, затова не ме грабва.
Шо, благодаря.  Hug И от мен честит празник на всички!
Да са ни живи и здрави всички бебчета.  bouquet

# 561
Аз, признавам честно, съм доста анти настроена към захранване водене от бебето, естествено бебешка хигиена и тнт. Нямам против хората да го правят, но не и да ми го навират в лицето като единствено правилното нещо.
С първото майчинство ми беше кипнало от ауууу ти секцио ли родш, щооууу... аууу, защо не кърмиш, тц тц ма ти готови пюрета ли даваш.... защо още не сте на гърнееееее.... АРГХТ
  Joy

# 562
  • Варна

И да се похваля - днес правим 4 навършени месеца  cook

Честито на сладката принцеса 😘😍💋

# 563
Пош, толкова познато ми прозвуча Simple Smile Онзи ден се чух с една колежка по телефона. Тя е с второ дете и има вече опит с гледане на по-големия. Предупреди ме да се заредят със здрави нерви когато се запролети и тръгнем по детските площадки, защото всеки се чувства длъжен да ти дава непоискани съвети и акъли. Започва се: защо роди секцио; защо сте на АМ; след като сте на АМ нямате изграден имунитет; защо е толкова едър/дребен; защо още е с биба, памперс; защо още не е проговорил или проходил; защо е толкова злояд/лаком; защо ходи/не ходи на ясла. После се започват сравненията-моето дете ходи на спорт, език, музикален инструмент, играе народни танци, казачок, балет и още сто неща... Момичета, въоръжете се с търпение, много комплекси се избиват на тия площадки. Аз си падам малко темерут и си признавам, че подобни неща не търпя, затова и се дистанцирам.

# 564
Пош, обикновен или пащърнак?
Доколкото помня - на Хип - ранни моркови.
Ох, мислех, че си готвила, затова любопитствах Hug

Cristi,почти всичко.Моркови,чушки,тиквички...Всичко,което има на пазара.После приготвянето на супичката ми отнема 2-3 Мин да ги сложа в тенджерата.
И аз така мисля да направя. Замразила съм тиква и пащърнак засега, обелени и нарязани Simple Smile Ако намериш рецепти, моля да споделиш bouquet

Pure_nature, аз съм с каучукови и в един момент започват да лепнат. Но като цяло два месеца изкарват. Минах на следващия размер, тоест втори. Нук имат само два - до 6 и след 6 месеца.

Теменужчица, няма да е гладна Simple Smile И моят понякога яде 4 пъти на ден, а не е заслабнал Mr. Green

Каката ни си има собствен вкус и аз го уважавам, не е изяждала повече от 120 мл на порция първата година и си е екстра. В същото време на приятелка детето ядеше по 210. Индивидуално е, пък и целия ни род е злояд Simple Smile
А бебка тази сутрин откри крачетата! Голяма игра пада Simple Smile Вие открихте ли ги вече?
+1, хич не ме интересува къде какво пише в  дебелите книги или в бг мама Peace
Ихаааа, крачета Heart Eyes Ние не сме още Rolling Eyes

Chuby, честита месечинка! Кога ти остава време да изчиташ целия форум Shocked

Ели, ние затова ще ходим в пакет по няколко. Да ги бием Joy

# 565
Че това е съвсем нормално, майките постоянно се съревновават. Дори ние тук, въпреки, че се подкрепяме, пак се критикуваме и тайно се съревноваваме. НО това изобщо не намалява нуждата ни да общуваме и да говорим.
Мен честно казано тези неща ме радват и забавляват.
По темата едно готино видео
https://www.youtube.com/watch?v=Kz4BUwaxj5c

Момичета мерси за пожеланията. Шо честит празник и на теб и на другите мъжки майки  bouquet

Сега ровя за походна кошара, щото като ходим насам - натам не става навсякъде да спи по леглата с мене, особено хотелите, та питам - препоръки за кошари? Общо взето еднотипни ми изглеждат, ама знам ли ... newsm78

Кристи чета аз постоянно, всички теми на мамите като намеря време, пък и интересно ми е.
Даже сега четох в агустовските мами, че имало рецептурник 100 пюрета, хвалят го.
Бамбинестото е усвоило прекрасния навик да спи по час след манджа, после игра и после се почват масажите и упражненията. Явно се уморява от въртенето ли, от постоянното разглеждане ли, не знам...а след разходка спи чак до следващото ядене.  За това ми остава време за всичко, даже и да сготвия и да изчистя мога, а и станах спец нинджа - всичко се върши бързо.  Joy Joy Joy
Ще я видим до къде ще изкара на тоя режим де  bowuu

# 566
Ох, аз за туй не ходех по площадките....  #Crazy
За кошари - имам една обикновена на Лорели и една мини на Хаук. Минито, обаче, има само горно ниво. За обикновената имам и сгъваем матрак.

# 567
Аз по градинките ще пращам таткото, че ще се връщам на работа април :'(
Ще видим него какво ще го правят младите майки Grinning

# 568
По отношение на площадките, имам една френдка и тя има проблем с това, да и се дават съвети и не ходеше по площадките, сега не може да изкара сина си от вкъщи да играе навън. Даже го записа на детска градина, да се социализира малко, макар преди да се вереше и кълнеше как никога нямало да го запише, обаче той и там не търси приятели. Така си е свикнал от малък, сам с играчките ...сега все за това се жалва.
Та така ... аз пък обожавам площадките, всяка моя приятелка и вече майка се убива да ми дава съвети, свекървата също, майка ми ... аз обичам да слушам различни мнения и така често пъти взимам най-правилните решения. Имало е и добри съвети, имало е и лоши ... често пъти са ми помагали, друг път - не ...Не съм дебела глава да си правя само каквото аз си знам, пък после каквото сабя покаже. Обаче ако преценя, че някой ми дава умишлено лоши съвети, го изрязвам завинаги.
И така ... тука чакам с нетърпение да се запролети и да се събираме по площадките  Laughing Laughing Laughing

# 569
Е моят син тръгна на ясла на една годинка, никога не е имал проблем със социалния си живот  Simple Smile
На мен приятелките ми и майка ми не ми дават съвети, сигурно защото знаят що за кривак съм.
А и ние сме няколко приятелски семейства с деца на сходна възраст. Събираме се, децата си играят, не си бъркаме в душевното здраве и така.

Веднъж направих опит с площадката зад блока.... Картинката бе следната - яко люпене на семки и пушлявене...  Sick бързо направих кръгом с количката...

Общи условия

Активация на акаунт