ОКТОМВРИйчета прекрасни, стават все по-гръмогласни

• 26 401
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
О, тея пусти площадки! И аз чакам да излизам и да виждам хора, барам наред с Патето да се социализирам и аз в тоя град. Нека си говорят, всеки минал по този път се чувства длъжен да се изкаже по някоя тема, която на него му е била болна. Вчера дори доставчика, който ми донесе пратка ми каза, че като почнат зъбите и вдига температура може да е от събиране на секрети в носа и да ги дърпам с помпа накрайник за прахосмукачка! Каза ми този аспиратор, който имам с накрайник за издърпване с уста да го изхвърля Grinning . Та, идеята ми е, че няма смисъл да им се нервираме, голяма работа, повечето хора си проветряват устата иначе може да настане просто една тишина и едно мълчане, пък което е изнервящо, според мен.

О, Патето си откри краката преди няколко седмици и събуя ли й пампито ги вири, хваща палците и се клатушка наляво надясно. Много е смешна, да!

# 571
Хахах Натур все едно сме си плюли в устите ... на мен също тук ми е много самотно, понеже никой не познавам освен съседката, с която се сприятелихме и постоянно си говорим за деца, тя има три, и тя дава съвети де ... Laughing Нека дават, понякога наистина си има нужда  Laughing
Страшно е без хора ....

Записах се на Киндъроу - първи свободен пробен урок в центъра в Младост 1 чак края на месеца ...  #Crazy Явно има голям наплив  newsm78 Дано да ни хареса и да се забавляваме.

Ох, как чакам да се позапролети и да делфинстваме и ние ...

Крис вие как си тръгвате от центъра, сушиш ли му косичката ?

# 572
Cristi, от къде се снабди с тиква и пащърнак? Ако е от магазин, де.
Аз не знам вече какво искам...явно и аз изпадам в някакви странни състояния, не мога да ги нарека депресивни, но се люшкам в крайностите - както искам хора, така като има ме дразнят, бързо си сменям настроенията, но гледам да поддържам някаква весела физиономия за пред околните, че иначе пък хич не обичам да си споделям проблемите, изживявам си всичко сама, а хората като те видят с тъжна физиономия и веднага им се включва радара за разпитване и аз пощурявам.

# 573
Chuby, бърша го с хавлия и после слагам шапка. Но той няма и много коса, де Grinning

Лид, от кварталния плод-зеленчук. Не съм ги взимала био или нещо по-специално Rolling Eyes

# 574
  • София
Първо, честит празник на мъжките мами Hug Да са ви здрави и прекрасни момченцата и много да ви радват и слушат! Heart Eyes

Да дам отчет и аз...
До вчера постоянно или плачеше, или спеше през деня. Преди спеше по 2-3 часа общо през деня, а тия дни по толкова беше будна. Tired И искаше само на ръце да я държа. Опитах ли да я оставя в кошарата или на леглото - рев, рев... И си откарвах без да ям или да пия вода през деня, само или седях с бебето, или разхождах бебето из нас. Студеният въздух влошава спазмите на бронхите, затова са ни забранили да излизаме - за съжаление, ни море, ни планина ще видим скоро. Sad Иначе много благодаря за поканата, Chuby.

Днес вече е почти нормално положението - смее се, играем си, будува си. Прокашля много по-рядко, но все още има шум от гърдичките и нямам идея какво ще реши утре педиатърката за хоспитализирането. Confused
Иначе от известно време насам имаме и обрив, който идва и си отива, но много се влоши в последните дни, а бубенцето се чеше до кръв, докато го преобличам. Това ме навежда на мисълта, че причината за проблемите ни е по-скоро алергия, а не вирус. Само че идея нямам към какво - към прах ли, към млякото ли нещо... Педиатърката ни изписа за обрива козметика от серия срещу атопичен дерматит и на тоя етап само мажем - третираме симптоми, пък причината неизвестна.

Ох, и аз нямам търпение за пролетта - и за детските площадки, и за по-дълги разходки навън в по-читав парк, и за зоологическата градина, че защо и на цирк да не идем Mr. Green

С първото майчинство ми беше кипнало от ауууу ти секцио ли родш, щооууу... аууу, защо не кърмиш, тц тц ма ти готови пюрета ли даваш....  
Ооо, и тук са така нещата Laughing На бебето му трябва спокойна и щастлива майка, която да го обича. Всичко останало са детайли и личен избор. И аз съм пораснала на АМ, но не виждам да има някакви проблеми Mr. Green
Но най ме дразни като някои хора нарочно почнат да го изтъкват и критикуват открито. Дори педиатърката ми ВСЕКИ ПЪТ ме пита още ли сме на АМ, после цъка с език неодобрително, все едно сама съм избрала да не кърмя Rolling Eyes

После се започват сравненията-моето дете ходи на спорт, език, музикален инструмент, играе народни танци, казачок, балет и още сто неща...
Ахаха, майка ми, с нейния учителски манталитет, едно време ме тормозеше по същия начин Laughing На 4-5 можех да пиша, смятам, чета, правех диктовки, ходех на художествена гимнастика, а с баща ми четяхме енциклопедии и гледахме научнопопулярни филми. Записаха ме в първи клас на 6 години и можех и знаех много повече от другите деца. И какво от това...? Така и не можах тогава и едно нормално приятелство да създам - от една страна, защото на едно преждевременно развито дете всички нормални деца му се виждат глупави и скучни, от другата защото нормалните деца не обичат твърде развитите. Моето дете съм решила да не го тормозя. Нека си играе, нека има щастливо детство и създава приятелства. Това ми е по-важно от меренето на ...... с другите майки.

# 575
Innerlane - бързо, бързо оздравяване Hug Ще ви чакам на гости за кафенце с едно абсолютно здраво бубенце  Hug

Много съм чела за алергиите защото ме плашат до смърт, макар аз самата да нямам алергия към аблосютно нищо. Но високо замърсената среда, в която живеем и голямото нахлуване на битова химия на всякаки етапи също са засилил алергиите на бебетата. Почти всички бебата на приятелките ми са имали алергии, бронхиални спазми или съмнения за астма в някакъв аспект.
Счита се, че кърмата е единствения сигурен източник за защитаване на бебето от алергии, но по-нови изследвания показват, че ако родителите имат такива се унаследяват и дори кърмени бебета развиват алергии.

Ако се сещаш кога е започнал обрива помисли дали нещо си променила - козметика, препарати за пране, ползване на парфюми, лакове за нокти?
Аз от страх даже не се боядисвах до шести месец, нито се лакирам, нито се парфюмирам и съм забранила на всеки, който гушка бебето да ползва парфюм, защото се считат за високи алергени при бебетата.

Успех в лечението.

Иначе по отношение на развититето - считам, че трябва да се стимулира, но с много любов и грижа. Така или иначе вече има много начини и методи децата да се стимулират във всяка област. Всяко нещо учено с любов, носи наслада. Аз също бях обучавана от малка, но нещата ми бяха страшно интересни и ме забавляваха, може би защото бяха представени под формата на игра.
Бебето научава света играейки, играта е начин да се подреди света в разбираемо и безопасно място.

На моята до седмица и омръзват играчките, които окачам на гимнастиката. Обикновенно и трябва до седмица да опознае новата играчка.

За опознаването на краката - номера е, това което беше показано на руския масаж - с ръчички я караш да си гали крачетата и и говориш - че това са нейните крачета, после я вдигам хваната здраво под мишниците и я карам леко да стъпи с крачетата, като и говоря за какво служат те. И така сама започна да ги вири на повивалника и да се мъчи да ги хваща.

Кристи ти кога мислиш да започнеш захранването с тиквата? Купила си ги сега, във фризер ли ще ги съхраняваш?

# 576
Да питам мамите, дето са на АМ,  давате ли вода и какво количество давате на ден? Аз на беба давам чайче вместо вода, та уж с един куршум 2 заека, но не мога да преценя по колко да и давам. Днес като се събуди устничките и бяха толкова напукани, че се замислих.

# 577
Да питам мамите, дето са на АМ,  давате ли вода и какво количество давате на ден? Аз на беба давам чайче вместо вода, та уж с един куршум 2 заека, но не мога да преценя по колко да и давам. Днес като се събуди устничките и бяха толкова напукани, че се замислих.
Давам след всяко хранене да изплакне устата. И на втория някъде час, след хранене- не съм го и толкова засичала. Бе за два дена към 100 мл заминава чайче от анасон. И обикновенна вода , когато съм забравила да сваря.

# 578
Хммм, мойта изпива 2 по 100 грама анасонов чай. И даже май късо и идва.
Няма ли някаква горе долу "норма" за дневно потребление. Педито ми беше казала преди 2 месеца по 150 мл на ден, ама не знам дали е вярно и дали е актуално на този етап.

# 579
Хммм, мойта изпива 2 по 100 грама анасонов чай. И даже май късо и идва.
Няма ли някаква горе долу "норма" за дневно потребление. Педито ми беше казала преди 2 месеца по 150 мл на ден, ама не знам дали е вярно и дали е актуално на този етап.

Наистина за норма не знам...Давам и на мойта колкото и се пие.

# 580
Chuby,честита месечинка, да ви е жива и здрава и все така да ви радва!
По площадите ми е честно казано неприятно, каката като беше в количката си сядах някъде в парк,тя спи аз си чета и така SunglassesКато поотрасна ходехме по площадите играеше си и така докато си хванахме компания Sunglasses
А днес Тея зъби му размаха играта и е крив крив...Накрая ми писна метнах го в количката и така.
Лид,много се радвам, пожелавам успех Hug
Иннер дано се оправят нещата и всичко да е инцидентно. Hug

# 581
Според педито трябва да пие една доза вода равна на една доза мляко. Тоест ние сме на 180 мл вода + мляко , трябва да пие толкова. Обаче никакъв шанс - едва я прилъгвам да изпие някоя и друга глътка. Някои бебета на АМ изобщо не искат вода. Устето никога не се е напуквало.

# 582
Брей, Chuby, много посещавано ще е туй киндиру в младост. Аз в Бъкстон се записах за след няколко дни за пробния, а после от днес за днес
И сме 3-4 бебета в този ден/час

# 583
Chuby във фризера, да.

Аз също давам вода, колкото иска.

# 584
Бяхме на кардиолог днес и всичко е наред. Както и се надявах, наистина е нормален сърдечен шум (просто не се чува при всички деца и може да се дължи на допълнителна съединително-тъканна връзка, остатък от феталната анатомия, но не пречи по никъв начин, ми обясни докторът). Ура.
Мариша, аз за юздичката ще ходя в хирургията на една детска болница тук при нас, но живея в чужбина. На твоето дете кога ще я срежат?
Лид, ми давай му да суче на детето, щом има желание и от двете страни!
Аз често ходя по детски площадки с голямата, но не ми се е случвало да ме поучават. Само когато беше бебе ми се е случвало да вдигнат вежди като чуят, че ходи на ясла и то всеки ден, а аз работя на пълна заетост. Тука доста майки просто напускат работа, когато родят дете и си го гледат дълго. И като/ако се върнат на работа, връщат се на 50-60-максимум 80% заетост. Като цяло съм с впечатление, обаче, че на никой не му пука кой как си гледа децата и какво правят или не правят тези деца, стига да не пречат на другите. Когато говорим за децата си, често се питаме кое какви навици или занимания има, но е просто информативно.
И да се оплача, че каката донесе от яслата едни злобни сополи и синът, естествено, ги прихвана и сънят ми си отиде...

Общи условия

Активация на акаунт