Вреда от хомеопатия - възможно ли е?

• 4 118
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Лекува само лазерът. Очилата коригират зрението и помагат на човек да живее пълноценно, не с едно сетиво по-малко.

Ако измислените глупости помагаха, нямаше да има хора с очила.

# 16
Имам познати, които са постигнали успех, но явно не е за всеки. Трябва упоритост, а най-вече трябва човек лично да се убеди в успеха или неуспеха на каквото и да е. Аз лично вярвам в нетрадиционните методи и няма как да игнорирам тази си нагласа... Ако не стане - очила има навсякъде  Laughing

# 17
Аз изчетох книгата лятото,пробвах и упражненията,но честно казано не ми се получи,може би не съм била достатъчно упорита,но ми беше много тъпо да седя ухилена безкрайно и да се самозомбирам:)Успех на вас,дано стане!

# 18
  • София
Само не знам как ще накараш едно дете на 9, освен училището и всичко да ги прави тия неща всеки ден.  "Длъжна съм да пробвам" не звучи много весело на гърба на едно дете.
Освен това, ако не носи очила и е предразположен, може да качи диоптър за нула време.

Освен това, е страшна мъка да се взираш в дъската в училище, да присвиваш очи, да не си разбрал , да не си записал, да си останал без домашно и да получиш лоша оценка накрая само защото не си видял. Така стресът се увеличава многократно и каквито и упражнения да правите след това, няма да има никаква полза.

# 19
Имам познати, които са постигнали успех, но явно не е за всеки...
Нищо не са постигнали. Не се връзвай  Peace

# 20
Ще видим, момичета....аз съм оптимист въпреки всичко. Най-малкото ще си изгради полезни навици как да си пази очите, как да се отнася към собственото си здраве и най-вече как да открива позитивното във всяка ситуация. Смятам, че един такъв опит е само от полза вместо да прекарва свободното време пред ТВ или таблета /които между другото спряхме и заменихме със спорт, други игри и общи занимания!/. Успех на всички, прекарвайте повече време с децата и бъдете здрави!  Grinning

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 09:48 от Jacoma

# 21
От личен опит - забавянето вреди много на развитието. Дъщеря ми изостана много в уменията си спрямо другите деца. След като сложихме очилата навакса, но липсата на постепенно, а не пришпорено усъвършенстване, си оказва влияние и до днес.

При тези болести за съжаление не влияе ни таблет, ни телефон, ни телевизор. Аз лично не съм ползвала нито едно от тях като дете, но на 6 г. бях с очила. Когато ги сложих се родих. Благодаря на родителите ми, че не са си правили експерименти със здравето ми.

# 22
"При тези болести за съжаление не влияе ни таблет, ни телефон, ни телевизор. "

Не само, че влияят, ами точно това е и причината съвременните деца масово да имат проблеми с очите, освен ако не се касае за нещо вродено по рождение. Този факт поне е всеизнестен и безспорен и дори няма място за дискусии...  Който прецени, че е по-добре да надене патериците за очи на детето си и да го остави нон-стоп пред телевизора или над учебниците - ОК!
Въпрос на личен пример и лична преценка е дали и как детето ще се отнася към по-здравословен начин на живот. За разлика от преди 25-30 години, когато изборът беше ограничен, сега има достатъчно много информация, практически съвети и успешни резултати, което не бива да се пренебрегва с лека ръка.
Но в крайна сметка всеки си знае и няма смисъл да спорим.

# 23
  • Sofia
ами точно това е и причината съвременните деца масово да имат проблеми с очите,
Това абсолютно не е вярно. Че са вредни вредни са, но не за очите.

# 24
Може да повлияе при сериозно прекаляване, наистина да не правят нищо друго. Говорим за нормална употреба.
Всъщност конкретно за късогледство като фактор съм виждала посочено и четенето повече от 30 мин. на ден. Но предвид възрастта на детето, вероятно само домашните му изискват повече време. И тях ли ще спрете?

Вие си решавате за здравето на вашето дете, но прочетете и какви са последиците от отлагането на лечението, защото са доста сериозни.

# 25
  • Sofia
Да, могат да влошат вече съществуващ дефект на зрението, но в никакъв случай телевизията не може да причини късогледство или далекогледство. Става дума за анатомична особеност на лещата, няма как да се получи от гледане на тв.

Общи условия

Активация на акаунт