Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 12

• 64 852
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
А защо да не може? Аз си хапвам, не съм забелязала да се отразява на бебето някак. Един съвет - не се вманиачавай толкова върху храните, които хапваш  Wink

# 181
А защо да не може? Аз си хапвам, не съм забелязала да се отразява на бебето някак. Един съвет - не се вманиачавай толкова върху храните, които хапваш  Wink
Хич не се вманиячавам даже😊 ама май ни почват колики,та затовя попитах.

# 182
Коприва е дори добре да хапваш. Ще усетиш бебката дали се цупи на вкуса на някоя нова храна. Първия месец докато се нагодите е излишно притеснение кантара - кърмените не са с точна доза, като децата на АМ. Моето имаше дни с много малко, а от хранене до хранене се е случвало и почти двойна разлика да има в поетото количество. Когато видях и че седмично се различаваха резултатите, спрях с меренето още първия месец и оставих тегленето на педиатъра. Когато свикнахме и двамата и се успокоихме - втори, трети месец, наддаването отиде към горната граница. Най-бързо започна да качва, когато позаякна и се престраших да спим заедно - тогава отпадна необходимостта да се буди и разплаква за да ме вдигне от леглото и да го нахраня.

# 183
  • Sofia, Bulgaria
Синът ми е почти на 5 месеца и от днес запопна да ме стиска много силно с челюст докато суче. Предполагам, че го сърбят венците и ме  използва за чесалка, но е много болезнено.  Какво да правя?

# 184
Да,и аз.се замислих,че при кърменето няма как да се дозира с точност.Ето,сега изяде 50 мл само,а на обяд 100.Всъщност всеки ден различно яде.Но аз си мисля,че е гладна,защото се криви,скимти,ръмжи,търси да суче,бута ръцете в устата,свива крачета(а то това са колики).
Изцеждам се още,но все по-малко изцеждам,явно ги изяжда.

# 185
  • над кукувичето гнездо
Синът ми е почти на 5 месеца и от днес запопна да ме стиска много силно с челюст докато суче. Предполагам, че го сърбят венците и ме  използва за чесалка, но е много болезнено.  Какво да правя?
Кратко, точно, сериозно и ясно НЕ. Ако не помага, прибирате сергията. Изчаквате малко с друго занимание, далеко от деколтето, после предлагате пак, с уговорка, че от там се яде, а не се хапе и повтаряте всичко (две седмици, докато си намери нова занимавка)...избягвайте реакции с охкания и мимики, за бебето това означава, че е открило начин да ви прави забавна  Grinning

# 186
  • Сф
Каролин, имай едно на ум, че от коприва/ маруля/ спанак акито на бебето може да стане зелено. Да не се изненадаш.

# 187
Чувала съм, че коликите може да имитират чувство на глад, а бебето да не е гладно. Дали е така?

# 188
Май е точно така.И мен товя в момента много ме обърква.

# 189
Да, объркващо е. Сутринта ни се случи. Събуди се, плач, мимиките с устата. Сукна много малко и започна да се гърчи. Рев, все едно го дерат. След малко го отпусна, заспа внезапно - както плачеше, така заспа и от два часа не се е будил. Ако беше от глад едва ли щеше да спи така блажено...
Аз храня на поискване. Давам ам вече само на разходките навън и то само, защото не мога да се насиля да кърмя навън. Но мисля вариант и за това.

# 190
По същия начин сме и ние.Това са колики.И го прави дори като е нахраннена.Аз на едно-две от нощните хранения давам изцедена кърма от шише(просто толкова е бавна и заспала,че няма как,заспива на мига).Това с кривенето и гърченето,извиване е сукятелен рефлекс,но е много гадно така да ги гледаш как се мъчат.И си мислиш,че е от глад.А не е.
Навън да кърмя-при мен това няма как да се случи.Много против съм.Смятам,че не е редно и не бих го направила.

# 191
  • София
Те искат да сучат, за да се успокоят.Един от най-добрия лек за колики е гушкане и кърмене  Peace 
Моят син получаваше още по-силни колики от капки и пробиотици. Като ги спрях(около 2-3 седмици давах), нещата се нормализираха и всичко се оправяше с гушкане и кърмене. Нормално е, когато не им е добре и се чудят какво се случва в собственото им тяло, да търсят облекчение и докосване от мама.

Аз съм кърмила навън, в момента рядко се случва, защото вече е по-голям и знае, че вкъщи се случва.
Доста ще ви е трудно ако не кърмите и не храните навън с АМ, ще трябва да се прибирате на 2-3 часа до вкъщи. Или да кърмите/бъркате АМ в колата и да висите там до нахранване.

# 192
Аз до скоро се притеснявах да кърмя навън, но вече започнах. Иначе трябва да се прибираме за ядене, а така си удължаваме следобедната разходка.  Party

# 193
Сигурно и аз ще се пресрамя. Не съм шофьор, за да имам кола под ръка, а в момента се храним на час и половина два. Абсурдно ми е да сме навъм само за толкова или да се прибираме и пак да излизаме Crazy

# 194
Пак съм аз(ще ви досаждам тези дни).Кога трябва да се изцеждам с помпата и изобщо трябва ли?Преди или след като я нахраня?
Не мога да не се изцеждам,защото понякога заспива и не яде достатъчно и додавам изцедено от шише (обикновено само веднъж през нощта).И изобщо много ми е трудно да разбера колко яде с това толкова бавно кърмене.За 12,дни след изписване 240 гр. наддаване добре ли е?

Общи условия

Активация на акаунт