Искам да кажа ... (107)_30.01-05.02

• 63 542
  • 916
  •   1
Отговори
# 420
  • В Космоса
Ситония, северната част на ръкава ми харесва на мен, по-дивичко, но мнооого красив поглед към Атон. отдолу е комерс.

# 421
  • Euskal Herria
Днес правих бонбони, получиха се. Е, има какво още да се желае по външния им вид, но следващия път ще се постарая повече.
За първи път ми се случи да има и по-шумни от хлапетата в детската градина. С приятелки имаме уговорка - ежеседмично в едно заведение. Е, компанията на съседната маса така се надвикваха един друг, че ние не успявахме да се чуем. Накрая си тръгнахме - единодушно го решихме  Laughing.
Времето и днес беше направо пролетно - следобед температурите гонеха 20-те градуса. Но тук както пече слънце, така и може да плисне дъжд, много бързо се променя.

# 422
Аз баш тематично да се включа, ходих на дегустация на вина, нищо, че вино не обичам  Mr. Green Обаче много ми хареса бяло траминер и врачански мискет на Левент- много ароматно и вкусно. Забърсах една бутилка. И розето им е хубаво. На червените вина вече ми бяха умрели рецепторите, та никое не ми хареса. Обаче много се забавлявахме, голям смях. Обаче след малко като трябва да ставам ще мразя целия свят...

# 423
  • София
Благодаря, Мария и Ели! Обикновено лесно ги решавам почивките, тоя път ... цяла Гърция обиколих с букинга...

# 424
  • Пловдив
TODOROFF Gallery Ние обикновено това пием.
Кабернето наистина им е много хубаво. Има и други хубави вина, но не са толкова масови, докато Тодороф има добра дистрибуция.
Grinning Аз не съм разбирач, но знам какво ми харесва, това много го харесвам. И кабернето, и мавруда, и мерлото на TODOROFF Gallery. Ако съм в бюджетна криза и TODOROFF Boutique става (това е по-ниската серия).

Пост в 3 и половина... явно съм с безсъние. Първо налазих фб, писах-брисах, на няколко стени се разписах. Изказах се по всякакви въпроси. Обаче един още ме човърка - http://clubz.bg/node/33596
Изобщо не съм застрахована мое дете да падне от лифт. Обаче като познавам действителността - лифтовете са адски опасно място, то няма какво да се направи, просто родителят трябва да внимава и да държи детето, аз стискам здраво качулката. Малкия може да го вдигна само за якето, 18 кг, та съм сигурна, че с качулката ще го задържа. Концесионерът няма какво да направи, не че го оправдавам алчни мошеници са и тия лифотве са голяма скъпоти. Но иначе ти се качваш на движеща се седалка и пред теб има един прът, който трябва да спуснеш. Еми всяко дете може без никакви усилия да се ... изсули... хлъзне изпод пръта, под тоя метален предпазител. И сега пак мисля и мисля, страх ме е, утре може да е моето, дано не се разсейвам.

"Утре" е неопределено време, някъде следващия уикенд, иначе точно категоричното утре са на училище.

По лавинния въпрос - лавината не е паднала на обработените писти. Сега ще ми кажете как в Алпите лавините се обезопасяват - обстрелват ги, взривяват ги, ама очевидно и там не винаги и навсякъде успяват (горките хора в оня хотел с лавината в Италия). И изобщо всеки тръгнал на фрий райд трябва да знае къде има лавинна опасност и да носи екипировка, пипсове, сонди, лопати. Голям кеф е, ама аз не го правя от години, решила съм, че е твърде опасно за мен и се отказах. Сега си карам кротко като бабка по пистичките, че даже и по черни не ходя, максимум по червени. Тази зима заради най-малкия по синьо-зелени се въртим, туристическата в Пампорово е максимумът на способностите на почти 6 годишен.

И да, знам, че е от 2016, ама мои приятели сега го обсъждат пак.

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 04:03 от Янтра

# 425
Тук и в Канада ски училищата действат малко по-различно по влековете отколкото в Бг. Ако са малки децата, има и 3 годишни, задължително инструктор се качва с тях и спуска обезопасяващата дръжка.
При по-големите, 5,6,7 годишни, при качване и слизане има по няколко инструктора, слагат детето и пускар бар-а. Ако не го пуснат навреме, спират целият лифт.
Може би заради всички тези мерки за безопаснотст, ските тук са много скъпо занимание.

Като непиеща не мога да дам оценка на винатан, но предното ми гадже беше един от големите колекционери на вина и понаучих това-онова. За гости имам една прилична колекция от чилийски, френски, аржентински вина ( повечето са от лимитирана колекция със специален регистрационен номер)....оставям гостите да се превъзнасят за вкуса, ако питат мен същественни разлики не виждам.

# 426
  • Ямбол
...
Лиляна, още малко много работа и идва почивка Simple Smile
Няма почивка, освен тази в събота и неделя. В понеделник съм квестор, а в сряда имам часове. Ако успея да насмогна с документацията, може би вторник ще ми е бонус - отпуск.

# 427
  • Пловдив
Тук и в Канада ски училищата действат малко по-различно по влековете отколкото в Бг. Ако са малки децата, има и 3 годишни, задължително инструктор се качва с тях и спуска обезопасяващата дръжка.
При по-големите, 5,6,7 годишни, при качване и слизане има по няколко инструктора, слагат детето и пускар бар-а. Ако не го пуснат навреме, спират целият лифт.
Може би заради всички тези мерки за безопаснотст, ските тук са много скъпо занимание.
Детето е било с баща си. И в България са много скъпо занимание.

# 428
Добро утро,
хубав ден  Simple Smile

Лиляна, аз мислех , че на тази хижа ще ходиш за цялата ваканция. Много работиш

историята със Симеоновския лифт на мен ми е малко сттранна как точно се е случила.... Така де, по указания трабва да си седнал, да не клатиш кабината, да не се облягаш на вратата.
Возили сме се десетки пъти и с непознати хора, и с малки дечица и винаги си стоят седнали.  Като някое хлапе се разшава му се прави забележка да кротува и така....

А за лавините на Витоша - не се обработва за съжаление, като се натрупа сняг може да ме затрупа лавина и в двора на баба ми....
Веднъж в вдна мъгла се натресохме баш на такова място на Витоша, снега пука по един особен начин под ските, ужас

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 07:21 от alvina_maria

# 429
  • Пловдив
А за лавините на Витоша - не се обработва за съжаление, като се натрупа сняг може да ме затрупа лавина и в двора на баба ми....
Веднъж в вдна мъгла се натресохме баш на такова място на Витоша, снега пука по един особен начин под ските, ужас
Аха, и виждаш как снега почва да се цепи. Появяват се пукнатини по снега. Това ако я предизвикваш, виждала съм го. Ако вече идва общо взето не мога да си представя.

# 430
Добро утро!
Мразя целия свят... Искам да спя, дано днес няма много зор на работа, защото няма да съм особено адекватна... Знам си аз, че излизанията през седмицата не са моето нещо ама пуст мерак...

# 431
  • Пловдив
И на мен ми се спи. От 3 часА обикалям като таласъм и сега съм леко зла. И това без да пия или да излизам. Нямам идея защо.

# 432
Аха, и виждаш как снега почва да се цепи. Появяват се пукнатини по снега. Това ако я предизвикваш, виждала съм го. Ако вече идва общо взето не мога да си представя.
Страшничко е....да не се случва

Карам по сини и червени писти, за да се кефя
Не знам защо и можещи и неможещи имат голяма страст да се пускат в Банско на Томба, която ем е черна, ем е яко лед през по-голяма част от сезона.
Най-хубавото ни каране на черна писта беше в Австрия, голям сняг падна, не беше обработена, до към 11 я бяхме обработили, супер сняг - пръхкав и божествен
Ех мечти и видения в момента Simple Smile

# 433
Добро утро!
Няма да се изказвам по лавинни въпроси и ски влекове. Никаква компетенция нямам. За мен е факт, че последните години имаше бая засядания, падания, новини по телевизията. Явно нещо не е както трябва.

alvina_maria, десерти се мислят в момента. Шоколадово суфле, панакота, крем брюле,...... но това е стандартната троица. Искам нещо, което да изглежда леко селско и ръчно. Примерно галет. Моя позната ми беше казала за пица- Нутела в Италия. И за такова нещо мислим.

Янтра, гледай от хубавата страна. След не- спането тази вечер можеше вече да си и на работа.
Яна, а снимка на бонбоните имаш ли? Да оплакнем очите!

От няколко години лятото сме в Гърция. За да избягаме от навалицата никога не отиваме на плаж с чадъри, шезлонги и други екстри. Винаги в малки хотелчета отсядаме.
Когато сме сами на плажа ми е най- успокояващо, спокойно и не съм като регулировчик на децата. Така и те са доволни.

# 434
  • на Мелмак
Днес ни е последен ден в който ставаме в 6.30 , голямата вече ще втора смяна , малчо започва в 8.20 и поне час още ще си поспиваме.
Вино пием по малко вечер, имаме домашно от приятели.
Искам един ден без телефон !

Общи условия

Активация на акаунт