Ето, февруари стана, коя ли ще е първата ни МАРТенска мама?- тема 11

• 39 929
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Днес влизам в деветия месец и ми е по спокойно. Зайченцето бяло Салбутамол го пия за контракции. В листовката пише, че освен за бронхит и астма, лекарството подтиска контракциите. Изписва се по лекарска предценка.
Да ви се оплача - тепърва почваме да търсим кошара. Един семеен приятел ни обеща кошара, която трябваше да ни донесе още преди месец, но понеже е от друг град все отлага таза седмица, другата и накрая вчера я докара. Леле като я видях лошо ми стана - цялата мръсна, очукана, надраскана с моливи. Направо ми се доплака, а той доволен човека, че ни е свършил услуга. Чак я сглоби. Още в момента, в който си тръгна казах на моя мъж да я разглобява и да я маха от погледа ми. А той сам си беше предложил услугите. Още като чу, че ще имаме бебе и каза : Няма да купувате кошара, ние ще ви дадем. И сега тепърва трябва да търсим, че и мм е на работа всеки ден до 7 и не знам, кога ще успеем да отидем до някой магазин, а до секциото ми остават две седмици.

# 706
Момичета, прекарахме първата нощ в новата квартира Party  Сега предстои голямото чистене и наместване, но вече ми е доста по-спокойно. Купила съм си препарат за почистване на пералнята, днес ще я изчистя и утре ще изпера бебешките дрешки и завивки. Може би този уикенд ще отидем да си вземем леглото и количката и ще си отдъхна Laughing

# 707
  • София
Добро утро! Simple Smile
Djfeq, ще намерите бързо легло, не се притеснявай! Само гледай да не е някакво " специално" , " поръчково" за да не ви замотаят, ами да го имат вече на склад!
Тези неща с даването от приятелки... На мен няколко ми бяха обещали как щели да ме засипят, знаете ли колко неща имам подарени? Нула. Ей така всеки път като се чуем ми " дават" и аз играя театъра " мерси много" , но си знам, че трябва да го купя. Само въртележката над леглото ни е подарък и е нова. Да сме здрави!
На мен Дундьовци ми бавят поръчката за ваничка със стойка и подложка, после сменихме цвета, сега вече втора седмица чакам, откакто съм поръчала. Не ми е толкова, че няма да имам ваничка в началото, може и да не ми трябва, но да не ми се раззвънят за доставка докато съм в болницата само. Били претоварени. Най- обичам хора и фирми , които приемат да свършат нещо, което им е извън капацитета.  Naughty

# 708
Добре утро и от мен с чаша кафе и шоколадова бисквитка!!!! Имах отново "спокойна" нощ...Аз проблеми нямам,но явно ММ и кучето са решили да вземат моите проблеми за кратко... Той киселини получи (за първи път през живота си), а маката принцеса взе,че повърна на леглото в  3 часа сутринта....
Е направих голямата грешка в 3 сутринта да стана рязко и да кажа на ММ "СТАВАЙ" ХАХАХАХ да видите как стана за секунда милия изплашен,че бебо идва... после се усетих,но сънена мама в 3 незнае какво прави ха ха

Надявам се да имате спокоен ден,и бебчетата да стоят на топличко и днес !!! newsm51 txtloves preggo

# 709
На мен Дундьовци ми бавят поръчката за ваничка със стойка и подложка, после сменихме цвета, сега вече втора седмица чакам, откакто съм поръчала. Не ми е толкова, че няма да имам ваничка в началото, може и да не ми трябва, но да не ми се раззвънят за доставка докато съм в болницата само. Били претоварени. Най- обичам хора и фирми , които приемат да свършат нещо, което им е извън капацитета.  Naughty
Кажи, че отказваш поръчката и ако имат малко усет да те запазят като клиент, ще се поразмърдат.
Аз имам подобен неприятен опит с Косара.

# 710
Добро утро  Hug
Имате ли представа дали НОИ точно спазват десетдневния срок след представяне от работодател или могат да го изплатят малко по- раничко? Утре е вторник и знам, че изплащат, а на мен ми се пада 7-ми ден. Много ме е яд вече, защото болничния е от средата на декември, а работодателя ми ги пусна миналия понеделник.  Sad и последен въпрос. Щом съм 30 дни болничен ,изплащат 30 по дневна надница или просто 80% от заплатата, което излиза горе долу 22 по дневна надница? Благодаря.  bouquet

# 711
Добро утро  Hug
Имате ли представа дали НОИ точно спазват десетдневния срок след представяне от работодател или могат да го изплатят малко по- раничко? Утре е вторник и знам, че изплащат, а на мен ми се пада 7-ми ден. Много ме е яд вече, защото болничния е от средата на декември, а работодателя ми ги пусна миналия понеделник.  Sad и последен въпрос. Щом съм 30 дни болничен ,изплащат 30 по дневна надница или просто 80% от заплатата, което излиза горе долу 22 по дневна надница? Благодаря.  bouquet

аз съм болничен от 19 декември..сега изплатиха декемврийските 35 дни,но имаше супер много почувни дни и събот и неделя не броят... почти никакви пари

# 712
Добро утро  Hug

По моите наблюдения и проверки с ПИК код в страницата на НОИ  е че болничните се изплащат до седмица от датата на представяне от работодателя , например моя последен 45 дневен болничен беше от 19.01 -05.03 .Болничния от работодателя е представян в НОИ на 02.02 и за януари 9 раб. дни (19.01-31.01) ми ги преведоха на 09.02 (миналия четвъртък)  Peace и беше изплатен на 90%. Преид това болничните ми се изплащаха на 80% пак до седмица от датата на представяне в НОИ.

# 713
  • София
Точно това им казах в петък, ако не могат да доставят до утее, че ще откажа поръчката. Чак вчера ми звъняха да потвърдим....и да сменим цвета в последния момент, а и цената на единия артикул с 5 лева отгоре  Flutter...чакам с нетърпение да си говорим днес. Аз скандали не правя, само отказвам.
Отивам към клиниката, като се върна ще правя темичка Simple Smile

# 714
Точно това им казах в петък, ако не могат да доставят до утее, че ще откажа поръчката. Чак вчера ми звъняха да потвърдим....и да сменим цвета в последния момент, а и цената на единия артикул с 5 лева отгоре  Flutter...чакам с нетърпение да си говорим днес. Аз скандали не правя, само отказвам.
Отивам към клиниката, като се върна ще правя темичка Simple Smile

Успех в клиниката и после да ни дадеш хубави новини  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 715
Добро утро  Hug

По моите наблюдения и проверки с ПИК код в страницата на НОИ  е че болничните се изплащат до седмица от датата на представяне от работодателя , например моя последен 45 дневен болничен беше от 19.01 -05.03 .Болничния от работодателя е представян в НОИ на 02.02 и за януари 9 раб. дни (19.01-31.01) ми ги преведоха на 09.02 (миналия четвъртък)  Peace и беше изплатен на 90%. Преид това болничните ми се изплащаха на 80% пак до седмица от датата на представяне в НОИ.
Благодаря за отговора. А как ти бяха изплатени? 45 дни по 90% от брутото за ден ли?

# 716
И сега тепърва трябва да търсим, че и мм е на работа всеки ден до 7 и не знам, кога ще успеем да отидем до някой магазин, а до секциото ми остават две седмици.
djfeq, ще намерите бързо легло. Ама ми стана смешна цялата ситуация, сигурно и аз щях да реагирам така. Защо не разгледаш някой сайт ако нямате време да обикаляте? На Пакостник примерно. Аз поръчвам често оттам, винаги са точни и бързи, с безплатна доставка. Имам 5% отстъпка ако искаш Grinning

# 717
Добро утро  Hug

Благодаря за отговора. А как ти бяха изплатени? 45 дни по 90% от брутото за ден ли?
Той моя болничен още не е изплатен целия , само 9 дни за януари  Peace . А за февруари часкам превод март месец понеже обхваща целия февруари , превода се прави след изтичане на периода  Peace .
Мисля че 90% от брутната заплата , аз видях че при моята дневна суме е с 5 лв. отгоре  Peace

# 718
Т.е. месец за месец ли се превежда (че и на мен ми стана интересно)? Примерно аз имам 6 дни от януари, целия февруари и 12 дни от март.

Леглото и аз си го поръчах от сайт. Само наистина е добре да го имат налично. Моето беше по поръчка и го чаках много.

# 719
Момичета по моите наблюдения от месец октомври е следния ,  а също си ги следя в сайта на НОИ - за да ти преведат болничния трябва да изтече периода , например случая на  Elektra.13 :
 6 дни от януари - ще бъде преведен до седмица след представяне на болничния от работодателя в НОИ
целия февруари - ще бъде преведен до 3 или 4 дни през март месец
и 12 дни от март - ще бъде преведен до 3 или 4 дни след изтичане на периода 12.03

Болничните се превеждат всеки вторник и четвъртък  Peace

Момичета вие не си ли взехте ПИК код от НОИ , много е удобно да си проверяваш статуса на болничните онлайн и да виждаш кога ще имаш парички  Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт