Априлски мами 2016 - Тема 7

• 24 953
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ние още не сме проходили, но животи и здраве ще имаме прощапулник. Свекърва ми, както споменах живее в друг град и винаги гледа с удоволствие детето. Правила е опити да дава безумни съвети относно храненето ( например вместо АМ да пие кисело, понеже нейната съседка с 3 деца така правила), но казвам "не" и тя спира да коментира. Като цяло я гледа добре и не мисля, че не би направила нещо без да ни пита.  Simple Smile

# 91
Менделеевка, в една къща ли ще живеете? Crazy малеееее! Mr. Green
Софинка, как й е оставало време на майка ти да записва? И аз имам дневник, но стои почти непопълнен.

# 92
Добро утро, мамчета!
 Свекървите, гледам коментирате. Моята изобщо няма да й направя тази чест. Такъв цирк спретна ден след секциото ми, че  свят ни се зави. Забелязала съм, че за жалост, тези които могат да помагат не искат, а тези, които милеят за внуците си , са далеч и нямат тази възможност.
Адиктед, цвеклото бих комбинирала с ябълка.
От два дни чувам едно " тИка, тИка" и " дррррръъ", а как я тормозят тея зъбки, че и мен покрай нея. Толкова е побелял венеца. Мислих си, че тази сутрин ще е пробил, уви. Нищо нямя, а тя е крива и нищо не иска да яде. Наредила съм ги тук, мляко, каша, плодово пюре с бисквити.  Laughing
До сега не сме излизали с шейна, а днес няма вятър и мисля да се разходим.
Хубав ден!

# 93
Mendeleevka, наистина водиш класацията Wink
Аз не мога да се оплача като цяло, свекървата не е лош човек, но тя ми е свекърва, имам си майка, имам си и приятели. Тези, които си ги избираме добре, с другите свикваме, колкото реши,. В началото мълчах, защото си мислех, че е от еуфорията, но после бързо почнах още на момента да коригирам поведение и на никой не мълча.
Прощапулник......може би, но ще е когато почне да върви без чужда помощ. И ще си е пак само за нас си.
Днес пак ще правя пюрета. Купешки само риба, пуйка, сега и телешко, защото такива домашни не мога да намеря. А се чудя още при условие, че у дома не се яде заешко въобще, колко време да му давам заешко. Едно на ръка, че трудно се снабдих 1я път.....гледам да ги редувам, когато успея да купя домашни яйца( или поне чисти) един ден месо( риба,заек, пуйка, пиле, сега ще въвеждам телешко) и жълтък. Даже си слагам етикетчета на пюретата за коя дата са, за да въртя и домашните пюрета асорти зеленчуци .

# 94
  • Стара Загора
Цитат
Менделеевка, в една къща ли ще живеете? Crazy малеееее! Mr. Green
Само през трупа ми  Joy.
Аз почти винаги съм си премълчавала,защото съм възпитана на уважение към по-възрастните,освен това живее далеч,пък и му е майка.Но колкото и да съм търпелив и усмихнат човек,когато ме настъпят  по опашката/че съм зодия лъв/ бързо ги поставям на място.И тя ще го разбере,ама ще е изненадана неприятно  Blush.Боже,момичета и аз ще съм свекърва ДВА ПЪТИ,направо се плаша.Дано,не съм толкова зле. ooooh!
Иначе и аз мисля прощапулката да е когато,започне да ходи доста по-добре сам.

# 95
Аз не мога да се оплача от свекърите - като забременях и месец, след като родих, живяхме в тяхната къща(на отделен етаж), докато оправим апартамента. Винаги ме питаше какво ми се яде, какво искам да купи от магазина, че да не се разкарвам аз. Загрижена беше тогава, а сега два пъти повече Simple Smile Спря да ми звъни по телефона, че да не ни навлизала в личното пространство Mr. Green и да не събуди малкия, ако е заспал. Пише ми във вайбъра всеки ден да пита за него, да й пратя снимка. Когато могат, идват със свекъра. Оставяли сме го при тях през деня, даже сами искат да им го заведем, че да можем ние да излезем. Даже, когато отидем тримата, все ни кара да ходим да пием по едно кафе на спокойствие Simple Smile И финансово са ни помагали за апартамента, постоянно купуват нещо за детето. Нищо лошо не мога да кажа Simple Smile Много ги уважавам!
Започнах да взимам на Даниел от млечната кухня - яде всичко. Два пъти му поръчах от частната кухня от Варна - нея не я хареса. Излизаме към 10ч, за да може да заспи.Към 11:30 взимаме манджата и се прибираме, ако е буден. Само че, както го дават да вали пак сняг и да става студено, може би ще е малко трудно с ходенето до там(не че сега не е - живея на 4-5мин от центъра, а вървя 20мин, за да се добера до там - непочистен сняг, киша, вода и кал навсякъде...).
Иначе, избива му най-накрая 8-мият зъб Party Уж беше почнал да излиза със седмия(или ние така си мислихме Mr. Green), а ето че след горе-долу два месеца официално пробива Simple Smile Сънят вечер е мираж, ако го оставим в кошарата.Като се разбута много, го взимам при нас - нещото, което си бях казала, че няма да правя изобщо  Whistling ама не мога цяла вечер да го приспивам Tired

# 96
  • София
Леле 8- зъбче, Катеринка е само с едно.  Mr. Green

# 97
  • Владая
Привет мами и бебоци.
Доста сте пописали,но докато Ива спеше на вън успях да ви прочета.

Обсъдили сте съкровищата неземни,и моята не е цвете за мирисане.
Последната и изцепка е че ми се повреди пералнята и две седмици пера на ръка,
докато дойде частта,как пък един път не каза да си пусна прането при нея.
От сега мрънка как ще се гледа детето като се върна на работа,
но си я пускам покрай ушите и не и обръщам внимание.

Да ви кажа мома Ива в последно време става много капризна от към хранене.
Правиме се на маймуни,само и само да се нахрани.
От 2-3 вечери спи неспокойно и аз покрай нея.
Обаче като и гледам венците и от горе и от долу май тръгват зъбчета.

Вчера и днес прекарахме следобедите на вън,чак не ми се иска да се сбъдват прогнозите за лошо време.Толкова ми е приятно,Ива кротува,радва се на кучето,аз си почивам,пък и се събираме със съседките и си е друго да поговориш със възрастен  Laughing Laughing Laughing

# 98
  • София
Аз нямам такива проблеми... Майката на мъжа ми е починала, така че не съм имала възможността да я срещна, но понякога ми се иска да съм  познавала.
Моята майка е далеч, но е много разбрана, макар че прави чат пат опити за набърквация, уж тактично, ама аз си я режа, тя си ме знае Simple Smile

# 99
  • София

А аз съм взела авокадо, вие как го давате?
Аз също като Амини, се интересувам, как мами, давате авокадо на децата си, моля ви да споделите Embarassed Embarassed

# 100
  • Стара Загора
Давам авокадото сурово. Добавям го към зеленчукови или плодови пюрета. Много й харесва банан и авокадо с бисквитки. За децата, които дъвчат вече, може да предложите филийка с жълтък и авокадо (много обичам).

# 101
  • София
Давам авокадото сурово. Добавям го към зеленчукови или плодови пюрета. Много й харесва банан и авокадо с бисквитки. За децата, които дъвчат вече, може да предложите филийка с жълтък и авокадо (много обичам).

Hug Hug Hug Heart Eyes

# 102
Днес пасирах авокадото с банан и го сложих в кашата  Grinning

# 103
А гъби мислите ли да давате? Аз мислех да са следващата храна за въвеждане, но се изненадох като прочетох, че са тежка храна Thinking

# 104
  • София
Аз бих изчакала с гъбите, струва ми се рано.  Thinking Ние утре ще пробваме заешко за 1 път.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт