ОКТОМВРИйските устенца, скоро ще си хапват пюренца! Тема 6

• 24 092
  • 723
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Момичета как сте какво правите..
Аз искам да ви попитам какво мислите за захранване на бебе с кисело мляко..
Имам една комшийка и тя има вече 4то бебе  и то е родено ноември м.г. Значи на около 3м има няма.. Първо един месеци  е било на АМ на Ганчев  втори месец на АМ + кисело мляко и сега трети месец изцяло на кисело мляко.. Незнам малко ми е странно някой да знае нещо по въпроса просто ми е интересно Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 фев 2017, 21:08 от n0richka

# 301
Норичка, моя близка е захранила 3 месец с кисело мляко децата си. Но аз не бих посмяла.

# 302
Ъмммм екстремно ми се вижда. Все пак протеинът на кравето мляко е силен алерген.

# 303
Здрав пръст не ми се връзва Peace

# 304
Е най най накрая ви насмогнах. Снощи в 1 часа тъкмо си мислех, че ще си дочета и последната страница, ще напишяа и аз нещо  и моичкия се събуди с рев. Дадох му да посуче и заспа във мен за 5 мин.
Ние го къпем към 20-20.30 часа и после се приспиваме, понякога заспива бързо, понякога отнема час- час и половина. Събуждам го сутрин за хапване към 6-7 часа след това заспива сам до към 10.30-11 часа.
Имам притеснения относно кашлицата, която се появи напоследък. Мисля си, че е задавяне от слюнка, т.к. 2-3 пъти през деня се изкашля, но ми е притеснено.
Относно косопада при мен все още не е започнал, но преди време имах  и тогава доста изчетох по темата. В последствие си взех ампули на RENE FORTURER и останах доволна.
На работа мисля да се върна след двете години майчинство. Работя в офис за климатични,  вентилационнии и отоплителни инсталации, като основно се занимавам с изготвяне на оферти и вадене на количества от чертежи. Работата е спокойна и приятна, но мисля да си отгледам детенцето до 2 години, че ще работя цял живот,а той няма да се върне с годините назад и отново да  е на 1-2 годинки.
Лека нощ за сега и бързо оздравяване на всички болни малчовци и батковци.

# 305
Добро утро муцунки. Днес май няма да се излиза,при нас вали. Дамите,които започнаха да захранват,как върви? Има ли повече по лигавника,от колкото в устата? Simple Smile

# 306
  • Шоплука
Повечето бебета хранени с кисело мляко развиват тежки алергии или автоимунни заболявания на по късен етап от живота си. Навремето това е била единствената алтернатива ако ти спре кърмата. ММ е захранван с кисело мляко от 4 месец, на шест години развива алопеция тоталис. Сестра му също, по късно развива тежко затлъстяване до диабет и алергии към какво ли не. Съседката ти просто си играе с огъня, особено в наше време при наличието на толкова АМ на пазара и кисело мляко...
Тук също вали и времето е гадно, но вчера излизахме. Днес сме профилактично на ортопед.
Най-новата игра е завиване през глава с одеалото. Ако и го взема и започва да мрънка. Постоянно иска да играем. В къщи съм го обърнала на куклен театър, обича докато рита на активната гимнастика да и правя сценки с играчките, а тя да пищи щастливо. Не иска вече да заспива на ръце. Трябва да я оставя на леглото, да се завива и отвива с одеалото и да рита с крака докато се умори и заспи. Ако се опитам на ръце пак заспива, но с рев.

# 307
Патето от няколко дни след вечеря заспива изправена, докато се опитвам да я оригна, хах, много е смешна, като някое пиянде се полюшва и пуфти  Embarassed Laughing
Оф, вечер е супер нервак, от 18:30 до 20:00, като почнем с приготовленията за лека нощ е ужас. Не може да дремне в тоя интервал 20 минута, а се превъзбужда и плаче.

Аз съм захранена с кисело мляко от третия месец (даже не е бил започнат 3-ти), наскоро развих слънчева алергия, но силно ме съмнява да е от това. Брат ми е кърмен 8-9 месеца (почти изцяло на кърма, късно захранен, сега е на 30) и е с доста алергии и разни вируси го тръшват много лесно. Не мисля, че липсата или наличието на кисело мляко (онова кисело мляко, което е било от мляко) е причина. Chuby, това са ТМ и сестра му доктор ли го е констатирал?
Аз съм твърдо против да се захранва дете, в днешно време, с кисело мляко при наличие на толкова много алтернативи. Мисля, че малко се изхвърляш с това изказване.

Дами, стискайте ми палци за конкурса днес  Blush

# 308
Природке, стискам и на краката  Hug

Chuby, имаш ли научна обосновка на твърденията за киселото мляко? Защото аз лично не бях чувала, а познавам доста захранени така от моето поколение newsm78

# 309
Добро утро и от нас! И аз не бях чувала за последствията от киселото мляко, но пък има толкова АМ на пазара, че е странно че дават кисело, но всеки си знае.
Аз роботя в една дрогерия, ще съм си двете години в майчинство въпреки, че напират и искат да се връщам и да ме повишават.
Със захранването днес последно ще сме на тиквено меню, и утре морков.Засега му харесва, ама както отваря уста така иска и до пюрето да му е и ръката....и става страшна картинка hahaha.

# 310
ДобрЮтро,

Синковецът нали е междусрочна ваканция, та от вчера ме врънка да му правя палачинки. Та сега, загрявам тигана и почвам.   newsm64

Да, няма май да се излиза, писна ми туй време, да идва пролетта, лятото, да не се прибирам  Crazy

# 311
За първи път да имам възможност и аз да ви поздравя с добро утро, въпреки мрачното време! Но този дъжд ми напомня за запролетяване, така че ми създава настроение. 😚 Малкият заспа след сутрешните процедури като по чудо, да видим колко ще продължи дрямката, обаче. 😁😁😁
Cristi, излязоха ли резултатите? Наред ли е всичко?
Вчера излизахме. Седнахме да хапнем на слънце и се заредих с хормон на щастието за седмица напред. 😁
Минахме и на памперс 3, трябваше да го направя отдавна, но имах една огромна опаковка от двойката и исках да ги свърша.
Хубав ден ви желая. ☺
PS: Днес се включвайте по-често! 😘

# 312
  • Варна
Добро утро и от мен. Ние вече сме добре. И днес ще излизаме по задачи при нас още не е заваляло но във Варна всичко идва много късно хихихи...
За киселоти мляко и аз съм хранвна с него  но след 6-7м до тогава съм била на АМ нямам никви алергии а вече съм на 27г...ще по живеем пък щще видим може да изкочи някоя..  А комшийката не са добре финансово на соц. Майчинство и детски е само и за това мисля че е минала на  кисело мляко.. 😘😍

# 313
  • Шоплука
Има много инфо по отношение на захранването с кисело мляко в нета, книги, може да го обсъдите и с педиатрите. Даже има тема и тук в БГ Мама. В схемите за захранването не се дава на дете по рано от десет месеца. Ако човек се интересува има достатъчно инфо да чете.

# 314
Лид, изглеждат наред, ама ще видя Начев какво ще каже в събота  Grinning

Chuby, ако тръгна да чета цялата бг мама или да ровя информация за всяко нещо, ще се превърна в невротик. Пък и далеч нямам толкова много време Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт