Кралски работи и клюки - 10

• 128 822
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
Децата винаги са наследници без значение на колко са.
Мегън няма да бъде кралица никога, нито Хари крал. Нямат никакъв шанс за трон.

И как точно иззпълнява функцията си дете на 5-6 години?

# 316
  • София
И на мен това ми е чудно. Едно време е било така обаче - детето става крал и управлява с помощта на майка си до навършване на пълнолетие

# 317
  • Пловдив
Зависи от законите им, но по принцип се избира регентски съвет и се управлява от него до пълнолетие.

# 318
С регенти.

# 319
Първият, за когото се сещам, е синът на Хенри VIII. Едуард VI e "управлявал" от 9 до 15г възраст (тогава умира) с регентски съвет.
Него съм го запомнила от филмите, но със сигурност има и още.

Нашият съвременник Хенри има буквално нулеви шансове да е крал. Баща му, брат му и 2(3) децата на брат му(+бъдещите деца на Джордж, Шарлот и третото) да умрат или абдикират в рамките на живота на Хенри... Едва ли ще се случи. А ако се случат толкова много "катаклизми" в рамките на 1 човешки живот, то направо монархията ще падне.

# 320
  • Sofia
Последните години виждаме, че има много промени и при тях. Не си представям в съвременния свят да оставят регент да ги управлява. Не го намерих това предсказание вчера, ще потърся пак. Може все пак да се тълкува и по друг начин, че детето няма да е подготвено за това да е крал... Факт е обаче, че през последната година в пресаа има доста статии как кралското семейство се опитва да чисти имиджа на Хари, понеже се очаква той да е новия крал.

# 321
Английската кралица не управлява. Тя "реже лентички".
Цялото семейство нямат право да гласуват и да изказват политическо мнение.
Имаше скандал с Елизабет II, когато гласуваха Брекзит. Беше се облякла със син костюм (като знамето на ЕС) и по този начин изразявала подкрепата си за оставане в ЕС.

А относно предсказанието... то вече се е сбъднало преди 65+ години, когато неподготвената дъщеря на брата на краля става кралица. Stuck Out Tongue

Последна редакция: пн, 05 фев 2018, 10:25 от Ice Queen

# 322
  • HH
Като гледам как е тръгнало, баба ще живее поне още десет години, като нищо Джордж , ще е на 12-13 години, когато дядо му седне на трона, ако Чарлз е жив разбира се . И той ще си поживее. После идва и ред на Уил... Джорджи сигурно ще има наследници, докато му дойде ред за трона. Та не разбирам за какви регенти се впрягате Simple Smile

# 323
  • Майничка
...А относно предсказанието... то вече се е сбъднало преди 65+ години, когато неподготвената дъщеря на брата на краля става кралица. Stuck Out Tongue

Всъщност, в този момент кралица става дъщерята на крал, управлявал предходните 16г., самата тя на 26г. и вече майка на 2 деца.
Виж, едни стотина + години по-рано кралица става току-що навършилата пълнолетие дъщеря на вече починал четвърти кралски син, след като и тримата му по-големи братя умират след него, без да оставят законни наследници.

# 324
...А относно предсказанието... то вече се е сбъднало преди 65+ години, когато неподготвената дъщеря на брата на краля става кралица. Stuck Out Tongue

Всъщност, в този момент кралица става дъщерята на крал, управлявал предходните 16г., самата тя на 26г. и вече майка на 2 деца.
Виж, едни стотина + години по-рано кралица става току-що навършилата пълнолетие дъщеря на вече починал четвърти кралски син, след като и тримата му по-големи братя умират след него, без да оставят законни наследници.

Да, първо е дъщеря на краля. Но нали се пишеше, че й било много трудно, тъй като никой не е очаквал първо абдикация на единия, после ранна смърт на другия. Елизабет не била израснала с мисълта и обучението за кралица. Реално за 16 години (и повечето детски) е трябвало да "научи" това, което другите учат още от родилния дом и в следващите 50 години.

Коя е кралицата от втория ти пример?

# 325
# 326
Ясно. Не знаех. Значи тези, с най-малка подготовка, се справят най-добре. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 327
  • Бургас
Мери, принцесата на Дания днес има РД. Много я харесвам. Тук има някои нейни снимки :
http://life.dir.bg/gallery.php?id=26850781#topnav

# 328
  • от един красив град
Мери, принцесата на Дания днес има РД. Много я харесвам. Тук има някои нейни снимки :
Харесвам я и аз, но от много време не бях срещала инфо за тях. Дори не знаех, че имат 4 деца. Браво! А любовната им история, ако не се бъркам беше много интересна. Тя в началото не е знаела, че той е принц. Мисля, че се запознават в Австралия, от където е тя. Може и да не си спомням правилно вече, но мисля, че нещо такова публикуваха на времето вестниците в Испания.

# 329
  • София
Харесвам я и аз, но от много време не бях срещала инфо за тях. Дори не знаех, че имат 4 деца. Браво! А любовната им история, ако не се бъркам беше много интересна. Тя в началото не е знаела, че той е принц. Мисля, че се запознават в Австралия, от където е тя. Може и да не си спомням правилно вече, но мисля, че нещо такова публикуваха на времето вестниците в Испания.

Да, в някакъв бар май се бяха запознали по време на Олимпиадата.
Харесва ми стила на обличане на Мери Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт