Юлски бебета 2016 - тема 5

• 33 400
  • 731
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Елена , много благодаря за това което ми написа. Чак се просълзих   Hug
 Всички като разберат, че спи при нас и започват да цъкат с език и да ми говорят с поучителен тон , сякаш съм дете в детската градина и съм направила голяма беля. Само ние си знаем какво ни беше като обикаляхме из цяла България да я водя по доктори !
 В действителност в онези дни изпитвах дълг да съм близо до детето си и макар да не можех да й помогна,исках да се чувства обичана!
Сега когато е по-добре вече,можем да сме самостоятелни.

# 436
Честит празник! Нека отгледаме здрави и достойни българчета!
Относно Healthy Sleep Habits, Happy Child - и авторът сам казва, че не е против съвместното спане в росителското легло, особено когато става въпрос за кърмене на поискване, защото това осигурява непрекъснат и съответно качествен сън за дете и майка Peace
Освен това той уточнява, че практиките му са насочени основно към семейства от западен вид, които имат отделна спалня за детето и заради това разглежда като съвместно спане дори това, в което бебето си е в отделно креватче, но в обща стая с родителите.
Предлага и различни методи за "тренировъчна" програма - от по-крайни до по-меки.
За мен лично полезното и интересното беше това, че разбрах кои са важните часови диапазони, в които е добре детето да спи, за да може да отпочине максимално. И наистина от няколко дена се движим около тях - виждам разлика и съм доволна Peace

# 437
Честит празник и от мен!
Pippa и аз понякога се чувствам виновна и се обяснявам като ученичка защо и как, но причините Андреас да спи при нас не са били една и две. Естествено че се опитвам вече лека по лека да го преместя в кошарата му и е хубаво сега още докато не може да се изправя сам и да върви, но не с цената на всичко. Всяко бебе е различно и ние щом сме взели такова решение, значи сме изкали само най-доброто за нас и него. Бебето ми е здраво и щастливо това е най-важното.

# 438
  • София - Варна
Честита Баба Марта и Честит Трети март!
Уважение, добре сме.
Вчера бяхме на консултация. На 8 месеца е 8750 и 76 см. Продължава да е дългуч. Mr. Green
Накарах да видят фонтанелата, както на Пипа на бебето са правили, но на Катето е почти затворена, те и от Пирогов ми казаха, че няма смисъл. Е, нищо не се видя. Това, което можеше да се види, беше ОК. Но отзад нямаше видимост, където е бил ударът реално. Почти затворено е всичко.
Педиатърката, която я гледа, каза, че месец след удара трябва да се направи ЕЕГ (това изследване, което се прави при епилепсия, температурни гърчове). След всеки тежък удар препоръчвала да се прави. Изрично бях питала своята педиатърка и тя каза, че ако детето е видимо добре, не препоръчва, защото и това излседване се прави с пълна упойка.
Бях питала и неврохихурзите в Пирогов, казаха същото.
Сега не знам кого да слушам. Ще питам пак в Пирогов.
Като цяло не се знае дали е бил тежък ударът, защото при бебетата лесно ставали фрактури, понеже костта била тънка - дори и при не тежък удар. Та не знам вече. А и тя падна от под 40 см...
И пак различни неща: моята педиатърка каза, че хематом можело да седи с месеци и да се "прояви" след месеци, ако е капсулиран. Също така при удар можело да се развие епилепсия.
Другата педиатърка с ЕЕГ-то каза, че хематом се проявявал за 3 дни, какви са тия глупости да мисля за хематом, след като са минали 2 седмици от удара. Какви са тия глупости да мисля и за епилепсия, то по тая логика и тя можело да развие болестта.
Всеки казва тотално различни неща. Както с всичко останало де.

Пипа, и Катето се буди вече (още отпреди удара), но сега след болницата е кошмар. Заспива много трудно, на ръце винаги, ако е с мен. Ако е с мъжа ми, седи и го гледа от упор. Mr. Green Притеснявах се дали е от удара, но едва ли е, защото през деня е спокойна и като дойде ред за вечерното заспиване...
А още от месец се буди по 3-4 пъти нощем и плаче. Сега обаче от 4 дни насам върна и нощното хранене. Joy
Така че - голяма работа, че спи при теб. Някои деца спят до 4-5-годишни. Имам такива приятели и познати. Те като станат на 2-3 почват да проявават претенции, да се лигавят понякога, че искат да спят при възрастния. Примерно ние като сме във Варна, синът ми спи винаги с нас на леглото, не си спи в леглото. Сега като гледа Катето как ака и пишка в памперс и той иска.  Mr. Green
Какво ги слушаш - за едно бебе още повече. Mr. Green

# 439
Честит Национален празник! Бъдете живи и здрави, вие, дечицата ви и семействата ви! Afrikancho много се радвам! Пипа, не слушай хората! Щом така се чувстате добре и вие и бебка, това е най-важното! На една приятелка детето е на две и половина и си спеше сам, сега от известно време иска да спи при тях. Мойто бебче от началото спеше при нас и когато заспеше го местехме и после за кърменето пак при нас и така, но буден оставяхме ли го в леглото не заспиваше /освен с много рев евентуално Simple Smile/. А от 4-я месец пък не иска при нас. Заспива, но е неспокоен върти се, сигурно му е тясно и си спи в леглото. Там си заспива. Понякога си го местя при мен да го гушкам, но след малко се разбужда и ми става тъпо. Така, че всяко бебче си е различно и си знае как му е най-добре. Аз му взех една паста бебешка "Ненедент бейби". От аптеката ми я препоръчаха, но още не съм я пробвала. За зъбите доколкото знам боли самото прорязване. Ние сме с 4 зъбчета, но за момента няколко пъти е проплаквал силно, но гушнат се е успокоявал, не е било постоянен рев или нещо такова. Дано и занапред да е така. Доколкото разбрах резците най-боляли. И така. От време на време кашля все едно има храчка, дали е от зъбите? Май е това от нас. А да питам: Мисля да започна да въвеждам плод след още един зеленчук. Та въпросът ми е: Постепенно замествам зеленчуковото пюре с плодово или на обяд си му давам зеленчуковото и следобяд примерно почвам постепенно плод?

# 440
  • София - Варна
Аз трябва да видя пастата за зъби каква е. Просто питах в една аптека за паста за зъби без флуорид, като не очаквах да имат, но имаха. И я взех. Че баткото ги яде. Mr. Green
Ами точно, че на определена възраст някои ги прихващат лудите братя и почват да правят странни работи, да спят при родители и други. Няма гаранция.
Уважение, да, то ѝ няма нищо на Катето. То не ѝ е имало изобщо. Аз я заведох заради себе си, защото съм паника... Ама сега като всеки ми говори различни неща... Мисля да слушам тия от Пирогов в крайна сметка. Ще видим какво ще кажат на прегледите.

# 441
Уважение, на обяд зеленчуково, следобед даваш плодовото пюре. После като си прецениш изместваш плода предиобед и на негово място следобед даваш каша.

# 442
Уважение, на обяд зеленчуково, следобед даваш плодовото пюре. После като си прецениш изместваш плода предиобед и на негово място следобед даваш каша.

Много, много благодаря за пореден път! Simple Smile Добре де с плода се действа пак постепенно нали? По няколки лъжички плюс мляко и на 7-я ден / примерно / цяла порция без мляко, нали така? А когато въвеждам нов плод зеленчуковото трябва да ми е нещо вече въведено, нали?

# 443
Да, защото в случай, че има реакция няма да си сигурна дали е от новия плод или от новия зеленчук.

# 444
Да, защото в случай, че има реакция няма да си сигурна дали е от новия плод или от новия зеленчук.

Благодаря! Нещо много тихо в темата! Хората сигурно пътуват за празниците Simple Smile Видях в една схема, че в началото на захранвате може да се дава магданоз и копър, някоя да е давала? И те как се дават? Пасирани със зеленчука, предполагам, но по колко?

# 445
Здравей, аз когато въведох пуйката има едно пюре на хипп- пуйка с картоф и копър, дадох го и така съм въвела и копъра, но виж магданоз не съм давала още.

# 446
Здравей, аз когато въведох пуйката има едно пюре на хипп- пуйка с картоф и копър, дадох го и така съм въвела и копъра, но виж магданоз не съм давала още.

Мхм ... Но когато го приготвям аз сигурно трябва да взема корен от копър, а не зелениите  newsm78, че пък в една друга схема видях, че пише корен ... Благодаря все пак Simple Smile А пък прочетох, че ябълката се давала сурова на пюре, така ли е?

# 447

Мхм ... Но когато го приготвям аз сигурно трябва да взема корен от копър, а не зелениите  newsm78, че пък в една друга схема видях, че пише корен ... Благодаря все пак Simple Smile А пък прочетох, че ябълката се давала сурова на пюре, така ли е?
Не бях чувала за сурова, аз съм правила само варена.

# 448
  • София - Варна
Сурова, настъргана заедно с други плодове, след това пасирани, и добавени към някаква каша. Аз така правя. Никога не съм се сещала да варя.

# 449
Аз винаги я варя, защото знам, че има киселината може да дразни коремчето. А Габи е с чувствително коремче.

Общи условия

Активация на акаунт