Юлски бебета 2016 - тема 5

• 32 483
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Благодаря! Днес си мислех, че скоро не си писала, фифи. Как сте вие?
Надниквам в темата, но нямам сили да пиша. Хайде да се стопли и може да се видим на живо в южния парк. Ти беше споменала, че се разхождате до там.
Не мога да се вклюма адекватно по темите. От 3 месеца съм почти постоянно с двете деца. Баткото ме изцежда денем, бебето- нощем. Захранването върви трудно. Хапне по 5-6 лъжички и стисне устни. Повече му е интересна нашата храна. Но търси си гърдата и това е. Далеч сме от заместване на хранене. Миналата седмица давах жълтък. Сега почнах глутен. Ще го мъча по тези схеми с овес, ръж.., че борим сериозен запек. Тези дни давам сурова круша с овесена каша, тиква, авокадо, най - после малко почна, но с голям рев.
Пухчо е, вече седи стабилно, но за пълзене абсурд.
Видях онзи сайт от deni111 за моторното развитие. И на мен ми се струва доста изсилен. Макар че баткото се движеше точно така. Ама и аз лудвах.

# 616
Да, разбира се, за Южния парк ок, ще се разберем, само да се пооправи времето, за да може да се стои няколко часа Simple Smile
Ох, нямам търпение да почне лятната ваканция и да не ставам по задължение рано. Пак се върнах назад с това училище. Все по-често си мечтая за лятото да сме във Варна и сме по цял ден в морската или на плаж ... но още поне два месеца и половина има до това.
Знаете ли колко са парите на месец през втората година от майчинството?

# 617
  • Варна
Елена, хайде чакам ви във Варна за разходки!  Grinning
Моето диване пък не иска да ми яде заешкото! Първият път яде,но вчера направооооо ми идваше да се гръмна. Стиска устата,ръмжи....а трябва да яде твърда храна за да й се излекува коремчето!
Има два резци долу. Горните са подути и вчера забелязах, че са й надути венците на всички кучешки горе и долу   Shocked
Възможно ли е кучешките да избият преди резците?
Другото което днес много ме притесни е че забелязах едно бяло петънце отзад на крачето над пръстена над коляното. Не е като екзема или лишей,а по-скоро като обезцветена кожа. Не е много бледо,може би един тон по-бледо от кожата и е голямо колкото отпечатък на върха на кутрето ми. На 90% съм сигурна, че не е по рождение. Не съм го виждала преди. На някое бебче случвало ли се е?

# 618
Здравейте! Елена разбирамте и аз чакам ваканцията и топлото  Grinning Непременно да се виждаме на разходки в морската. Pippa и ти ли си от Варна , аз също  Grinning

# 619
  • Варна
Здравейте! Елена разбирамте и аз чакам ваканцията и топлото  Grinning Непременно да се виждаме на разходки в морската. Pippa и ти ли си от Варна , аз също  Grinning
Да! Аз бях питала колко мами сме от Варна,но никой не ми отговори. По собствени сметки май сме четири.

# 620
Pipppa,
Ние имаме петно, но "обратното" - нашето е по-тъмно, направо кафяво горе на бедрото към дупето. А бебо е снежнобял. Странното е, че се появи преди около 2 месеца. А като големина е доста, около 2см диаметър. Дерматоложката го видя, усмихна се, измънка нещо с "Ф: Аааа, това е ф... " и повече не го отрази. Наблюдавам го за сега и така.

Ееех, размечтах се и аз за варненско лято. Обаче последните години лятото е много "лепкаво". Големи горещини, висока влажност. Живях там от 1999г до 2004г и като че ли преди не беше чак така.

А реалността сега - баткото отново е болен, че и аз  ooooh! Tired Да видим как ще опазим бебето.

# 621
  • Варна
Значи разни нещица избиват и на по-късен етап! Аз се присъединявам, защото при нас нали има съмнение за алергия,въпреки че всички тестове са отрицателни,та все я наблюдавам. Притеснявам се да не направи Атопичен дерматит  Sad
 Иначе лятото във Варна е най-добре на плажа под чадъра и през 10 минути във водата. Лепкаво е и често непоносимо. Най- обичам лятото на планина!
Фифи , бързо оздравяване!

# 622
Да, наистина лепкаво е думата, защото се къпеш и след половин час пак си целия мокър. И наистина като дете не помня такова нещо, но тогава само колелета и народна топка ми бяха в главата. Ама то зимата ледове и сняг пречат, лятото на морето - влагата, но по-добре, отколкото да се пържим в колата в задръстванията в София ... само да сме живи и здрави.
Фифи, нашата педиатърка беше казала, ме обикновено до към 1 годинка децата не боледуват от вирусни заболявания, заради имунитет от майката или нещо такова беше, не се тревожи за бебо,оздравявайте.
Малката заспа и пак почвам готвене и чистене, голяма досада, как са се оправяли едно време без машини (перални, миялни и прахосмукачки)?!

# 623
Ех, моретооо Simple Smile Благородно завиждам Simple Smile Ние сигурно ще го пропуснем тази година Sad
Благодаря ви за отговорите!
За майчинството аз знам, че е 340 лв - смешка ...
Ние през ноща бяхме с температура, от днес кашля по-сериозно, до вчера беше само суха кашлица.
Вчера бяхме на консултация и докторката каза, че нищо му няма, от зъбите било, но аз хич и нямам вяра. За втори път след консултация, на която нищо му няма после му става зле Sad Дано е от зъбите  Praynig Фифи бързо оздравяване! Това е от нас. Хубав ден :*

# 624
Pippa и на Анди му се бяха надули първо кътниците, но си останаха така, а горните зъби вече са на 1 кожичка от пробиване.

# 625
  • Варна
Оф не знам,ама два дни е супер крива! Надула бузите и се чумери като градоносен облак !
 Гледам й венците доколкото ми позволява,но не се вижда зъбче да избива. Лигите текат и се мокри до пъпа.

# 626
Момичета да се похваля, след два месеца мъки едното горно зъбче проби най-накрая, другото сигурно и то скоро ще се покаже, венеца е цепнат и надут, прозира беличко. Явно хъркотещото носле е било от зъбките.
Бяхме и на консултация онзи ден-9200 и 72см е принцесата. Наддала е с 500
Гр., учудващо понеже основно е на кърма, пюренца хапва по-малко. Аз предлагам, а пък ако иска яде.  Grinning
Станах малко по-смела със захранването и глутена смятам да го въвеждам направо с попара сутринта, може пък да й хареса.
Като стана въпрос за Варна, ме хваща носталгията нещо. Ние с мъжа ми се запознахме там, там и живяхме до малко след като забременях, там ни беше и сватбата. Сега сме в по-малък град и ми е някак кофти, но се свиква. Липсва ми морето, може да е лепкаво лятото, ама друго си е да ти е на две крачки. Прегръдки на всички и на бебоците.  Hug

# 627
И мен сърцето ме боли за моя любим Бургас, очите ми се пълнят със сълзи като си помисля! Сега живея на 1500км от него, но се моля лятото да си дойда! Не съм ходила от 2 години. Всеки път като си дойда и като си тръгвам плача, мъчно ми е!
При нас горните зъби са издути и се белеят от 2 месеца също, много бавно става! И кътниците както казах са издути от много време, явно на тях им трябва повече време.

# 628
Ооо и аз мечтая вече за морето. Миналата година го пропуснахме, но тази живот и здраве няма. Като знам, че ще бъде последното преди да започна работа ще ми е като глътка въздух.
Днес малката за пръв път на дигна дупето и имитира пълзене, е назад, но все пак е раче Wink

# 629
Здравейте! Как сте днес?
Четете ли книгата за съня? Ще се радвам да си споделяме приложения опит Simple Smile още не съм я преполовила дори, но ми звучи много убедителна. Сега четох, че един от начините за справянето с буденето нощем е ранното лягане, ама наистина рано - към 6 вечерта. Ще се опитам да го приложа. Мисля, че знам кога я дразнят зъбите и ми се струва, че няма проблем с тях сега.

Общи условия

Активация на акаунт