Юлски бебета 2016 - тема 5

• 32 473
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, тази нощ е пробило и другото зъбче. Вече сме с 4 и се надявам на малко почивка.  Party
Попарата не се прие много добре, може би защото беше и доста гладна.

# 631
Елена, аз прочетох доста от книгата. Амбицирала съм се да науча бебчо да заспива сам и то в собственото си легло, че досега почти не е спал там, а все при нас. Но методите, които са посочени там са доста крайни за мен и засега бих искала да опитам с по-лек вариант. Взех си книгата "Ръководство за недоспали родители" на Трейси Хог и идеите там много ми харесват - тя е автор на режима ЕАSY (eat, activity, sleep, time for you), който допринася за разрешаване проблемите със съня. Много се надявам да успея, защото положението става вече страшно - на 8 месеца е, а за да заспи го слагам постоянно на гърда, иначе се опъва, инати, плаче понякога. Вечер спим заедно и суче по няколки пъти и то не винаги от глад ами, за да може да продължи съня си. На мен ми е хубаво да се гушкаме (макар и трудно да се наспивам), но мисля че ако стане по-самостоятелен ще е по-добре за него, да не се чувства зависим от мен, за да заспи, а да може сам да го прави. През деня така или иначе също не спираме да се гушкаме Simple Smile

Сигурно стана дълъг пост, съжалявам

Иначе аз също съм от Варна и можем да си направим разходка в морската като се стопли Simple Smile

# 632
  • Варна
Цвет,отскоро започнах да местя дъщеря ми в нейното легло след като заспи при нас.
Спря да се буди толкова често за кърмене и даже ми се струва, че и на нея й е по-добре така.
Аз съм навита за варненска среща!

# 633
  • София - Варна
Ние бяхме по прегледи. Само дето ме наплашиха. Всичко е наред с краката. Идиоти пълни! Да ме наплашат така...
Сега ново 20: от онази вечер се появи тик при Катето. Вдига си рамото и накланя глава към него. Прави го много често. Сега пък това трябва да следя, за да видя дали няма да се усложни и да премине в епилептични спазми. Сега това следим. И ще трябва да записваме час за някакъв невролог след месец.

# 634
Цвет, ние сме същите! Работата е там, че и каката беше така, заспива само с кърмене, все иска да се гушка, аз се водех по нея и години наред не можех да се наспя. Кърмих я до година, дори като спрях да кърмя пак заспиваше с много гушкане. Дори се будеше до скоро нощем, въпреки че си има отделна стая и легло и идваше да се гушка при нас в спалнята. За това съм готова на всичко, за да не допусна същата грешка. И двете са еднакви - спокойни, щастливи бебета, но когато става дума за сън, аз трябва да съм залепена за тях. Сега ще опитам с ранно лягане, ако не проработи, ще опитам с друго. А в книгата на Трейси х
Хог как детето заспива само без кърмене и спи по цяла нощ? Бих си я купила, само да има ефект.
Пипа, малката спеше в кошарата до нашето легло като беше на няколко месеца. Точно с идеята да не се буди така често нощем я преместихме в детската стая на първия етаж на двуетажно легло. Ефектът беше временен Sad
Африканчо, радвам се, че всичко е наред, дано и тика скоро мине и да не се тревожиш за него.

# 635
Африканчо, а възможно ли е да просто Катето всеки ден да показва различни двигателни умения?Днес прави едно, утре друго и така.
И моята бебка се приспива с кърмене.В началото си спечелва в нейното легло, но в един момент не искаше там изобщо да спи. Сега спи с нас на леглото, ако я изместя почва мн. жално да плаче.

# 636
  • София - Варна
Ами не, прави си тик според мен ясен. От онази вечер. Не че преди съм я заглеждала де. ама сигурно щях да забележа все пак. Сега го прави често. Дори ми се вижда, че много се влошава. Сега го прави през няколко минути понякога.
Чета всякакви неща: от незряла нервна система, през зъби, до увреждания, епилепсия, разни синдроми. И не знам какво да мисля.

# 637
Моят Андреас се отбива вече. На ден по 2 пъти цоква и то няколко глътки и после дохранвам. Вечер 1 път иначе пие АМ. Млякото ми значително намаля.

# 638
Моето бебе от край време заспива най-късно в 19 ч. и от два-три месеца спи поне до 4 сутринта непробудно (преди беше до 1). Давам АМ, оставям я в кошарата и заспива. Днес решихме да преспим на село. Събуди се с рев в 20ч. и като я вдигнах започна да се оглежда уплашено. Сега си играе с баща си и баба си в другата стая. Аз си легнах щото ме хвана бяс. Това беше страшно хубаво и удобно нещо за мен,че заспива рано и виня всички в момента,че ми го отнемат - мъжа ми, че ме накара да спим тук и свекървата, че вдигаше шум. Леле, ако стане и в къщи това, просто не знам!
И как ще я приспиваме... Като не се е случвало досега,не знам какво да правя  Laughing
Малко се притеснявам за малката - много се страхува от непознати хора и места, от месеци. Не знам до характер ли е или аз не съм направила нещо както трябва. Дано не е някакъв проблем.

# 639
Оф като ви чета и ние сме същите... До петия шестия месец си спеше в кошарата без проблем. Обачеее напоследък все при нас заспива. Като го оставя в кошарата е голям рев. Изчаквам го да заспи на спалнята и го местя в кошарата но като се събуди и се почва.... Надува гайдата докато не го взема. Преди така минаваше номера и си спеше по цяла нощ, но вече не знам какво да правя. Не се наспивам защото ми е супер тясно, едва се побираме на спалнята тримата. Хем е голяма, но той така се върти... Сутринта краката му са на главата ми. Тази вечер съм решила да го оставя да реве колкото си иска докато не се измори и да си заспи в леглото най-накрая. Нямам нерви вече.  Praynig

# 640
Merilin2, да не го мъчат зъбки? Чувала съм, че е много рядко дете да се отбие само преди годинка. Може и стачка да е.
Книгата аз я прочетох до главата 4-9 месеца. Даде ми насоки кога е най-добре детето да спи и гледам да се движа в тези интервали. Вечер я слагаме 19-19.30ч., нааай-късно 20ч. Сутрин има дрямка към 9-9.30ч. за около 1,5часа. Обедната е към 13-14ч. около 2ч. Доволна съм Sunglasses
Докато кърмех заспиваше на гърда и нощем храненията бяха много на брой (къде гладна, къде за успокоение). Сега заспива сама в леглото, повечето пъти със залъгалка. Нощем я храня или 1 път, или пропуска. Понякога се буди нощем без да е гладна, но гледаме да не я вдигаме, за да заспи отново сама.
Звучи ми интересно  Thinking ЕАSY (eat, activity, sleep, time for you). Дали някой я има в електронен вариант?

# 641
Днес започнахме рано с подготовката за сън. В 18 ч я накърмих и я сложих в кошарата. Рева до 19:30 и заспа по корем (можеше и по-рано да заспи, но влязох да я завъртя да не е по корем като се беше поунесла, съответно я разбудих и рева още, та така до 19:30). Пак е по корем, но не я мърдам.
Само се чудя ако се събуди през нощта за кърмене, да я кърмя ли или не?

# 642
  • Варна
Зомби , моята дъщеря не дава чужд човек да я пипне! Не бих казала , че я е страх. От съвсем малка си е така. Непознатите хора ги гледа строго с недоверие,а ако я вземе някой започва да реве.Реве дори и от свекърва ми (не се виждат често).
 На гимнастиката където ходим вече си я знаят и всички ми викат - Егати характера  Laughing и само се забавляват с проницателните и изпитателни й погледи.
 Аз също си мислех, че нещо съм сбъркала и за това гледам да я водя на събирания с други хора и деца. Е възрастните ги мрази,а децата ги харесва... просто характер! 

# 643
  • Варна
Днес започнахме рано с подготовката за сън. В 18 ч я накърмих и я сложих в кошарата. Рева до 19:30 и заспа по корем (можеше и по-рано да заспи, но влязох да я завъртя да не е по корем като се беше поунесла, съответно я разбудих и рева още, та така до 19:30). Пак е по корем, но не я мърдам.
Направи се на луда и виж дали ще заспи. Понякога дъщеря ми се буди,а аз не мърдам в леглото и пак заспива. Ако наистина е гладна обаче започва да реве и няма за къде да се правя на ударена!

# 644
Ох, милата, аз не знам дали бих издържала толкова време Confused
Според мен, 1-2 кърмения нощем е нормално, ако говорим за задоволяване на глад/жажда.
Да, и ние имаме такива будения катопри Пипа. Гледам и аз да не мърдам Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт