Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 146 889
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 1 005
Близ, Шилер  не е училище, все пак, не бъркай нещата. НУКК е институция, създадена с отделна наредба, той е съвсем друга бира и винаги е бил такъв, съзнателно. До 1990 и след 1994-5 откакто натам се насочиха отново децата на новата номенклатура (моето дете беше там в детската градина до 1996) НУКК си е все къща за елита обгрижвана и люляна, ненапразно Велянова пусна не корени а мертеци там.

Колкото до

Ще спечелят ЧУ, които в момента нямат наплив по пределно ясни причини. Другите и сега си работят на пулен капацитет. Аз съм лично скептична дали хората, които ползват добрите ДУ биха решили да плащат 10К за едно посредствено ЧУ. Но да видим.
 А някой, който вече 15-20 г. не е успял да направи частното си училище желано и успешно, няма да го направи и при по-сериозен наплив.

съгласен, ама ако нямаш друг избор.... ?  Е, там във фермана със становищата снощи почетох, ами хората си описват 1 към едно ситуациите - как имат две деца и едното е почнало преди 2 години еди-къде си, дали по месторабота или по бабоживеене, но сега второто няма как да отиде при него по проекта за новата наредба...
Или живеят от 10 год в един район и от 2 са в друг ама не са сменили адреса и наредбата праща детето им да учи в училище по стария адрес
И т.н., всеки с историята си.
Дали ще предпочетеш ДУ с ограничения, скандали, често и абсолютно реално опасно за живота на малките, особено, деца, пред алтернативата частно, наблизо, където ако не друго, имат идея кое дете  кое е ...
Освен това, съдейки по опита ни с 81-во навремето, с 55-то, паралелка на Шилер по-неотдавана, а вероятно и другаде - ами то добрите училища и добрите класове ги правят добрите деца и добрите учители. А по смисъла на Наредбата, по местоживеене ще се съберат всякакви деца- и като социален статус и като възпитание и като нрави, а оттам и амбиции, възпитание и поведение и как точно този клас ще върви напред  така бързо, както другия, където децата са подбирани - в ЧУ примерно?? Ами няма как да стане.
Оттам вече добрите сега училища вече няма да са добри, ще са като всички останали. Добри по презумпция би трябвало да останат частните, или поне по-добри, пак казвам - по презумпция. Щото като нищо и там , може да претупат нещата, маар че ще имат възможност да отсеят най-добрите деца...Ако искат и ако имат капацитет за такъв подбор.

# 1 006
Изобщо не бъркам нещата. Вярно е че НУКК са училище и никой не казва, че Шилер са. Но ако си бяха понапънали връзките, които със сигурност имат, щяха те, а и другите сдружения с аналогична дейност да въздействат за регулиране на дейността им в отделен регламент. Или за регулиране поне на приема още в ПУК при техните случаи. Поне това, ако не отделна наредба, както е при НУКК. Защото няма какво да се лъжем. Има сериозни основания мотива, че приема с изпит в ПУК противоречи на регламента по закон в 1 клас да не се приемат децата с конкурс. И всички до сега действащи практики са просто начин да се излъже и заобиколи системата.

А що се касае до другото. Все още са много малко хората, които могат да си позволят да пуснат и двете си деца в ЧУ само защото системата на прием в държавните се променя и едното може да е в едно ДУ, а другото да се падне в друго. Този тип клиентела все още е доста ограничена. За да спечелят посредствените ЧУ. А от собствен опит казвам, че хора, които са средна ръка са много взискателни към услугата, която получават. За разлика от новобогаташите, които в повечето случаи искат само някой да поеме отговорността и детето да е в модното училище.

Вярно е и, че средата е много важна, но в началното образование, когато децата още не са формирани нито като личности, нито като ниво на знания и за мен също е дискриминационно училищата да се делят на елитни и лоши. Редно е да се мисли в посока все повече училища да дават качествено обучение на съвестните и работещите деца. И такива, които въпреки произхода да се опитват да формират дори и изоставащите и "неблагонадеждни" деца. Така средата в повече училища ще е друга. В противен случай системата за елитарност ще започне да слиза още в детските градини (има и такива зачатъци), та дори и в яслите.

# 1 007
Блис, частните училища са непосилни за родители с две и повече деца. Няма как да се мисли в посока даване на качествено образование като средният учител е на 50години  и хората не искат да работя при такива условия. Защо не видгнат заплатите двойно - тройно на лекарите и учителите? Да видите тогава каква надпревара и конкуренция ще има.Ама все няма пари нали?

# 1 008
Ами според мен , ще наблъскат всички искания , като доп. критерии , а основните   групи ще си ги оставят така. Напр:
- брат/сестра - 16т
-многодетни-5т
- адм. район - 10т
-ПГ- 3т и т.н.
Иначе,който пита повечето становища са уважени 😂😂😂 Дори и моето за ел.система и еднакви критерии за прием за ПГ и 1-ви клас ...но не вярвам да се случи скоро 😁😁

Глупости. Въобще няма да стане така.

Чобанов няма да мръдне и ще следва изцяло наредба 10. Има горчив опит от миналата година, когато го запукаха всички институции, барабар с прокуратурата и КЗД. Именно поради правото на педагогическите съвети да имат свобода. Това му беше основната грешка и той ще се поправи този път. Свобода в ръцете на директорите да определят критерии няма да има. Ще има допълнителни, но те ще са определени от общината, както е и в проекто-наредбата. Хау!
Преди да пишеш , моля чети по-внимателно. Точно това съм написала - наредба 10 изцяло ще се следва , особено в частта с основните критерии - групи 8,1 -8,4 с т.н. уседналост . Според мен , от СОС само ще добавят още ДК - не съм писала , че директорите/ПС ще могат да го правят, а в Наредба 10 се дава абсолютна свобода за дефиниране от СОС  на доп.критерии , които не са дискриминативни.
 Тези ДК , ще са дефинирани и ще е ясно, кое колко точки носи ... но пак ще се прилагат в случаите , когато в дадена група има повече желаещи , отколкото места . Аз лично се надявам да съм лош пророк ,и наистина да разширят прилежащите райони до административни поне за част от основните групи ( да може да си я ползваш тази прословута "уседналост" и в други училища, но ще видим ) Simple Smile Simple Smile
Също така , с риск да излезна малко заядлива , след като толкова много плю по сдружението, нерегламентирания им прием и т.н. , как ще коментираш следното :
Здравейте,

Някой с информация за Луис Карол да разкаже подробности за 10-то училище и начините на работа на сдружението?

Всяка информация от първа или втора ръка, но потвърдена, ще е добре дошла.

Благодаря предварително.
Значи ли това , че според теб  Сдружение Шилер е незаконно и трябва да се унищожи , но Луис Карол са друга бира и там няма НИЩО нередно (междудругото  ЛК не е сдружение с нестопанска цел , а фирма , която обучава деца след прием , на територията на държ. училище и печели от това луди пари Simple Smile Simple Smile ).
Та аз мога да ти кажа информация от първа ръка - приели са толкова много деца и паралелки , че половината им учители по английски са неграмотни . Т.н. изпит-събеседване е пълна бутафория - приемат си едни деца, други не ( без никаква яснота и регламент). Единственото предимство е че обучението на език е в самото училище и не си разнасяш детето по школи , ноооо  това вече го предлага всяко училище и школите са къде, къде по-добри ( АвоБел, Фарос и т.н.).

# 1 009
Grinning[quote author=paulieM link=topic=964244.msg36258500#msg36258500 date=1518172480]
Ами според мен , ще наблъскат всички искания , като доп. критерии , а основните   групи ще си ги оставят така. Напр:
- брат/сестра - 16т
-многодетни-5т
- адм. район - 10т
-ПГ- 3т и т.н.
Иначе,който пита повечето становища са уважени 😂😂😂 Дори и моето за ел.система и еднакви критерии за прием за ПГ и 1-ви клас ...но не вярвам да се случи скоро 😁😁

Чобанов няма да мръдне и ще следва изцяло наредба 10. Има горчив опит от миналата година, когато го запукаха всички институции, барабар с прокуратурата и КЗД. Именно поради правото на педагогическите съвети да имат свобода. Това му беше основната грешка и той ще се поправи този път. Свобода в ръцете на директорите да определят критерии няма да има. Ще има допълнителни, но те ще са определени от общината, както е и в проекто-наредбата. Хау!
Преди да пишеш , моля чети по-внимателно. Точно това съм написала - наредба 10 изцяло ще се следва , особено в частта с основните критерии - групи 8,1 -8,4 с т.н. уседналост . Според мен , от СОС само ще добавят още ДК - не съм писала , че директорите/ПС ще могат да го правят, а в Наредба 10 се дава абсолютна свобода за дефиниране от СОС  на доп.критерии , които не са дискриминативни.
 Тези ДК , ще са дефинирани и ще е ясно, кое колко точки носи ... но пак ще се прилагат в случаите , когато в дадена група има повече желаещи , отколкото места . Аз лично се надявам да съм лош пророк ,и наистина да разширят прилежащите райони до административни поне за част от основните групи ( да може да си я ползваш тази прословута "уседналост" и в други училища, но ще видим ) Simple Smile Simple Smile
Също така , с риск да излезна малко заядлива , след като толкова много плю по сдружението, нерегламентирания им прием и т.н. , как ще коментираш следното :
Здравейте,

Някой с информация за Луис Карол да разкаже подробности за 10-то училище и начините на работа на сдружението?

Благодаря предварително.
Значи ли това , че според теб  Сдружение Шилер е незаконно и трябва да се унищожи , но Луис Карол са друга бира и там няма НИЩО нередно (междудругото  ЛК не е сдружение с нестопанска цел , а фирма , която обучава деца след прием , на територията на държ. училище и печели от това луди пари Simple Smile Simple Smile ).
Та аз мога да ти кажа информация от първа ръка - приели са толкова много деца и паралелки , че половината им учители по английски са неграмотни . Т.н. изпит-събеседване е пълна бутафория - приемат си едни деца, други не ( без никаква яснота и регламент). Единственото предимство е че обучението на език е в самото училище и не си разнасяш детето по школи , ноооо  това вече го предлага всяко училище и школите са къде, къде по-добри ( АвоБел, Фарос и т.н.).
[/quote]

# 1 010
Блис, частните училища са непосилни за родители с две и повече деца.

Е нали и аз това казвам, в отговор на мнението на Стефан.

# 1 011
- брат/сестра - 16т
-многодетни-5т
- адм. район - 10т
-ПГ- 3т и т.н.

Здравейте,

Благодаря предварително.

Какво има да коментирам? Интересувам се от Луис Карол, както се интересувам от чистотата на въздуха в София Simple Smile))))

# 1 012

Блис, частните училища са непосилни за родители с две и повече деца.

Е нали и аз това казвам, в отговор на мнението на Стефан.
Спор няма. Но чиновниците правят видимо и невъзможното, за да вкарат децата там, или поне тези, чиито родители мислят и се интересуват къде си дават наследника. Останалите, които не могат или ще инвестират в подкупи или ще търсят пак начини като по-ранна адресна регистрация, впрягане на баби, прибягване до гледачка или развеждач или такси ежедневно, което да има ангажимент по логистиката... Българинът, освен, че е търпелив е и много изобретателен,то си е казано за сиромаха и дявола....
Не знам, ясно че е супер скъпо че и по-скъпо ще ства. Просто си разсъждавам, какви варианти би имал човек, който не може да си позволи частното, а търси добра среда за детето си.
Във всички случаи по-малко от преди година, ако така променят наредбата.  

# 1 013
Според мен, Артъри си търсиш нова жертвичка, която да описваш и да генерираш потребителски трафик. Ей, тези Луис Карол са с повече пари....Първо се преструваш, че си загрижено майче, след това започваш да спамиш след като ти разкрият някои "проверени пикантности"

# 1 014
Според мен, Артъри си търсиш нова жертвичка, която да описваш и да генерираш потребителски трафик. Ей, тези Луис Карол са с повече пари....Първо се преструваш, че си загрижено майче, след това започваш да спамиш след като ти разкрият някои "проверени пикантности"

Клета майка България..... малинче

# 1 015
Не разбирам какво искаш да кажеш, но не ме и интересува. На добър път в Луис Карол. Тук потребителите ти разбраха потребностите.

Скрит текст:
А и още нещо, няма да ти следя писанията. Мисля, че такъв спам не е необоходим на темата.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 14:32 от malinkap

# 1 016
  • София
Хайде, няма ли кандидатстващи? Подадохте ли документите за изпита? Smile
Моето дете ще се явява в последния възможен час (или така поне аз си мисля) в 13часа. Чудя се какво ще направи, защото свежата мозъчна вълна отминава до 11 часа Smile
Някакви предположения за броя на кандидатите някой да има (спрямо миналата година, разбира се)? Да започваме гадаенето или е рано още? Satisfied
Зачестихте ли домашните занимания с наближаването на изпита или вече кой каквото научил, научил?
Също да попитам разучихте ли часовника?

# 1 017
Karina1212 -последните 2 години се падат много сходни задачи Simple Smile ..часовник няма обаче ... не го тормози детето Simple Smile Simple Smile Simple Smile И моето дете беше в 13ч миналата година , но не му се отрази на способностите Simple Smile Simple Smile Simple Smile Според мен, много точки са му дали на звуковия анализ( защото той се справяше добре с него) , защото имаше пропуски/грешки на другите Simple Smile Simple Smile Виж - темичката март-април миналата година - там са се коментирали задачките. Също така, аз моят калпазанин последните 2-3 уикенда му давах задачки като тестове ( аз си ги рисувах, където можех или си ги писах и му ги четях ). 9-10 задачки  за около 30-40 мин ги решавахме :  1 за звуци- да огради предметите започващи с определен звук, да отбележе гласните с X и т.н. ;  1 за аналогии -да избере 2 предмета по някаква аналогия ;  1 за рисуване по точки/огледално; 1 математика : да огради 2-та, 5-та, средната топка/ябълка ; 1 за концентрация - зачеркване на ябълка след звездичка например , като са дадени 10-12 реда ; памет- чета история/показвам картинка и след 5-6 задачки му задавам въпроси по нея;  1 зад . да да нарисува нещо - къща, човек, деца , дървета,  пролет  и т.н. .
 Това според мен доста го подготви за това какво да очаква на изпита и да не се притесни и разконцентрира. Най-зле се справи с откриване на разликите по 2 картинки ( но това нямаше как да му го рисувам и само с игрички на таблета не му се получи Simple Smile Simple Smile)  .    

# 1 018
Извинявайте, че нахлувам в темата, идвам от ЛК, които за да защитят вдигането на месечната такса с измислените си аргументи, твърдят, че предлагат най-добрите условия на пазара. Кой пазар и защо възприемат образователния процес на децата ни като пазар, не ми се коментира. Моля за информация колко е в момента членският внос в Шилер?

# 1 019
  • Sofia
Да вметна, че ЛК е фирма, а не неправителствена организация и е нормално да иска да има печалба. ТаКак че няма как да се сравняват с таксата на Шилер.

Общи условия

Активация на акаунт