Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 146 869
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 630
Съмнявам се, че и да се публикуват имена + точки, ще липсват жлъчни коментари. Ще се почне с - "ама това дете е от групата на моето и не ми изглежда да е толкова умно, че да изкра повече точки от моето"  Crazy

Да апелираме и към класацията на училищата след матурите да се публикуват поименни резултати на децата, защото как така в топ 20 има 16 ЧУ  newsm78

# 631
Съмнявам се, че и да се публикуват имена + точки, ще липсват жлъчни коментари. Ще се почне с - "ама това дете е от групата на моето и не ми изглежда да е толкова умно, че да изкра повече точки от моето"  Crazy

Да апелираме и към класацията на училищата след матурите да се публикува поименни резултати на децата, защото как така в топ 20 има 16 ЧУ  newsm78

Нямам абсолютно нищо против. Още повече, че очевидно не знаеш, ама да ти кажа. НВО и матури се провеждат при външни квестори и външни оценители. И учители от ЧУ нямат никакъв досег с работите на техните деца. Шилер с външни квестори и оценители ли работи? Mr. Green Joy hahaha

# 632
Съмнявам се, че и да се публикуват имена + точки, ще липсват жлъчни коментари. Ще се почне с - "ама това дете е от групата на моето и не ми изглежда да е толкова умно, че да изкра повече точки от моето"  Crazy

Да апелираме и към класацията на училищата след матурите да се публикува поименни резултати на децата, защото как така в топ 20 има 16 ЧУ  newsm78

Нямам абсолютно нищо против. Още повече, че очевидно не знаеш, ама да ти кажа. НВО и матури се провеждат при външни квестори и външни оценители. И учители от ЧУ нямат никакъв досег с работите на техните деца. Шилер с външни квестори и оценители ли работи? Mr. Green Joy hahaha

Без значение, че са външни оценителите. Аз искам да знам Пенчо от ЧУ1 и Драганчо от ДУ15 какви резултати имат.  Joy Joy Joy От любопитство  Crazy

# 633

Без значение, че са външни оценителите. Аз искам да знам Пенчо от ЧУ1 и Драганчо от ДУ15 какви резултати имат.  Joy Joy Joy От любопитство  Crazy

Абсолютно никакъв проблем, както ти казах. Даже мисля, че така е честно и почтено. Напълно прозрачно.  Ама ти готова ли си и Шилер така да се оповестява?  Joy hahaha Joy hahaha Имате ли нещо да криете?  Thinking Whistling

# 634

Без значение, че са външни оценителите. Аз искам да знам Пенчо от ЧУ1 и Драганчо от ДУ15 какви резултати имат.  Joy Joy Joy От любопитство  Crazy

Абсолютно никакъв проблем, както ти казах. Даже мисля, че така е честно и почтено. Напълно прозрачно.  Ама ти готова ли си и Шилер така да се оповестява?  Joy hahaha Joy hahaha

Готова съм  Mr. Green
Дори смятам, че тази идея трябва да се развие в световен мащаб. Позиционират ни много лошо в класацията за грамотност, та искам да знам Джон от Глосъп каква оценка има по инглиш  Mr. Green

# 635
От доста време ви чета как се дърляте...
Родител съм на дете от Сдружението, влезнало без брат/ сестра, с малко подготовка. Обаче- ей на- справило се милото сам само...
Относно тестовете- и това е описано в предните теми- изготвят се от външни съставители, оценяват се по отделно от 2 или 3 независими проверители (и затова не се пише по самите тестове), по време на изпита ги "пазят" и психолози (доколкото имам спомен преди години).

И имена да има, и да няма- все ще има недоволни.

Не можете ли да приемете, че и вторите деца могат да се справят добре (че и по- добре дори)?!
Ако имате две или повече деца- първото ли е най- умно?!
С какво точно "Шилер" Ви пречи, че няколко дами все сте напреко тук?
Не може ли да проумеете, че след като няма общ регламент за прием в ПГ, то училището има свой? И в тази връзка- можете да се оплачете в Столичен инспекторат, Община, Министерство на образованието... Където ще могат да Ви решат проблема.
Ще сте доволни ли, ако сдружение като "Шилер" се затрие и 145-то се върне към предишната си участ?

# 636

Готова съм  Mr. Green
Дори смятам, че тази идея трябва да се развие в световен мащаб. Позиционират ни много лошо в класацията за грамотност, та искам да знам Джон от Глосъп каква оценка има по инглиш  Mr. Green

Хахах, твърде елементарен опит да НЕ отговориш на директен въпрос. А иначе, някой може и да се интересува колко е изкарал Джон от Глосъп при условие, че мама и татко са с известни фамилии или същия този Джон не е могъл да сметне 2+2 преди месец.  Wink Особено, ако има доста неясни неща около правилата за оценяване и прием. Особено ако всяко решение за класирания, формиране на паралелки, училища и прочие е предпоследно и кандидатстващите до последно са като във въртележка на хамстер.  Wink
Та пак да попитам:
Имаш ли нещо да крие Шилер, та се притеснява да показва класирането по достатъчно прозрачен начин? Има ли да крие нещо Шилер, че отказва да покаже как е оценило и точкувало неприетите?
Достатъчната прозрачност ще ви лиши от задължението да отговаряте на подобни въпроси.  Wink

# 637
Всички тези въпроси би следвало да отправите към самото Сдружение.
Едва ли бг мама е мястото да намерите тези отговори.

# 638
Сдружение „Фридрих Шилер“:
-   Изисква родителят да предостави целево дарение за изпита (не изпитна такса), за да няма после никакви права за официялна жалба.
-   Всяка година класирането е без да се показват точките на класираните и резервите.
-   Братята и сестрите минават формален изпит. 
-   Родителите на неприетите деца се оплакват след класирането в бг-мамма но това изобщо не притеснява сдружението.   
-   Една дама се опитва да излъска имиджа на сдружението като пише подробни отговори колко се е подобрил приема.   
-   В метрото/ парка/ на рожден ден/ на събиране със съучениците от случаен разговор разбираш как влизат определени деца.

# 639
Регистрирахте се, за да ни кажете всичко това ли?
Не е всяка година класирането е без имена- до преди 3 години беше с имена и под чертата децата (резервите) бяха подредени по резултат.
Братята и сестрите държат същия изпит заедно с останалите (също анонимен).
Зададох въпроси 2-3 коментара по- горе:
  Не можете ли да приемете, че и вторите деца могат да се справят добре (че и по- добре дори)?!

Родителите на неприетите деца могат да видят работите на децата си.
След като имате такава информация как са влезнали определени деца, защо не сезирате прокуратура, МОН и т.н. институции?

# 640
И какво стана сега - най-глупавите, но същевременно най-богатите деца са в Шилер  ooooh!
Минахте мярката за глупостите в темата  Tired

# 641

Може разбира се да се приеме тази хипотеза. Но тогава отново на дневен ред е въпросът, защо има и ползват това предимство? Щом са толкова умни и добри, не им трябва такова предимство.  Защо не е публично кой и с какви резултати е използвал това предимство? Нещо за криене ли има? Ако всичко е по правилата, не би следвало да има тайни.  Mr. Green
В НУКК до колкото знам, такова предимство няма.  Wink
Love_fairy - твърде елементарно поведение в опит да замажете лайната. Твърде елементарно. Те все така си смърдят. Дори и замазани.

# 642
Сдружение "Фридрих Шилер"

Контакти

Телефон: +359 2 887 77 52
Факс: +359 2 974 04 09
Е-mail:
schiller@schillerbg.org

http://www.schillerbg.org

Седалище:
гр. София, ул. „Света София“ №8, ет.2, офис №212

Звънете, отидете, попитайте...

# 643
Love_fairy - твърде елементарно поведение в опит да замажете лайната. Твърде елементарно. Те все така си смърдят. Дори и замазани.

Felicе, не мога да се обидя от човек с подобен речник  Peace

# 644
Сдружение "Фридрих Шилер"

Контакти

Телефон: +359 2 887 77 52
Факс: +359 2 974 04 09
Е-mail:
schiller@schillerbg.org

http://www.schillerbg.org

Седалище:
гр. София, ул. „Света София“ №8, ет.2, офис №212

Звънете, отидете, попитайте...

Няма нужда. Тук се изявяват пространно няколко представители на сдружението. Могат да отговорят публично и писмено. Така, че всички да го видят.  Wink
Защо те да могат да пишат тук хвалебствени постове, а да не искат да отговорят по същество на неудобните въпроси?  Mr. Green

Love_fairy, изобщо не целях да те обидя. Всъщност твърдя, че епитетите ми са много меки. Много премерени, с оглед ситуацията.  Wink Mr. Green А иначе, ти започна първа.  Wink Но аз не ти се обиждам. Само ти казвам, че очевидно истината не ти изнася.

Минахте мярката за глупостите в темата  Tired

Хайде приятен ден! Залъгвайте се колко сте прозрачни и честни.

Общи условия

Активация на акаунт