За "услугите" на Топлофикация!

• 15 973
  • 136
  •   1
Отговори
  • София
Какво става с парното и топлата вода в София?
Каква е причината за ситуацията и защо лъжат, че тук или там има парно, а то няма?!
До кога ще стоим на студено?
Телефоните им дават постоянно заето и това, което ме влудява е, че лъжат постоянно!

# 1
Не знам дали дават заето. На мен все ми затварят. Много нагло.
В Дружба съм. Току що успях да се свържа. Казаха, че евентуално вечерта или през нощта ще се възстанови топлоподаването.

# 2
  • България-Швейцария
Ясно е, че основните им съоръжения не са поддържани изобщо, откакто ги има и след такъв студ цял месец се очакваха подобни мердове, но лъжите, мънкането и замазването са просто безумни и всякакви конспирации се вихрят.

# 3
  • В древна страна на край света!!!
Спукан е магистрален топлопровод, все още се опитват да отстранят повредата.

# 4
  • София
Спукан е магистрален топлопровод, все още се опитват да отстранят повредата.

Ако това е така, как някъде пускат за малко, другаде не... Някои казват, че пестят суровини. Не знам, просто да бъдат честни и да кажат.

# 5
  • България-Швейцария
Там, където пускат за малко няма налягане и парното е повече от умряло - хладка водица и студени радиатори, явно не достигат мощности.
Ясно е, че има авария и е голяма, но поне да излязат и да кажат наистина какво се случва.
Така поне ще знаем какво става, ще стиснем зъби и ще чакаме.

# 6
  • София
https://www.facebook.com/www.toplo.bg/

Лек ъпдейт на информацията, т.е. липсата на информация.

# 7
  • sofiq
И ние в младост 4 сме без топла вода и парно от неделя сутринта.
По техните официални съобщения ние имаме вода от вчера #Cussing out много нагло лъжат.

# 8
И ние в младост 4 сме без топла вода и парно от неделя сутринта.
По техните официални съобщения ние имаме вода от вчера #Cussing out много нагло лъжат.

Казала са го за да не плащат неустойки. Някъде пишеше, че над 48 часа дължат неустойки.
Ама дали ще ни компенсират не е ясно.

# 9
"Какво става с парното и топлата вода в София?"
Съвсем наясно съм колко е неприятно, но все пак не е цяла София.

# 10
  • Ямбол
Всяка година има такава тема. И всяка година се твърди, че това било рядко, че да се помисли за алтернатива на отопление и подгряване на вода.
Разбирам потребителите на парно, но не разбирам как са готови всеки път да трошат нерви и да понасят дискомфорт, вместо да си помогнат сами.

# 11
  • България-Швейцария
В интерес на истината толкова аварии за такъв кратък период от време (само месец) не помня.
От 2001-ва сме потребители на Топлофикация, доволно дълго.
И проблемът в случая не е само топлата вода, за която аз лично имам алтернатива от ден първи, а това че е и студено, в някои жилища климатиците или каквито и да било други уреди изобщо не могат да издрапат да стоплят.

# 12
  • София
Хайде стига сме се спасявали поединично. Който иска (и може) ще си сложи бойлер или климатик, но сме в пълното си право да искаме качество на услугата, особено пък при тези цени.
В Мусагеница топлото спря в неделя някъде към обяд и го пуснаха около 11 в понеделник. Налягането е нормално, температурата също. И парното си е ОК. Като ми кажат магистрален топлопровод, си представям някаква централна тръба, от която се захранват всички. Защо, обаче, някои имат топлоподаване вече, а други не.... newsm78

# 13
  • София
Има ли топло? Топлофикация едно казва, в действителност – друго (Днес.бг)
Топлофикация-София излъга хиляди софиянци за аварията с магистралния топлопровод, заради която половин София остана в неделя и понеделник без топла вода и парно.

В продължение на 48 часа жителите на осем столични квартала не знаеха защо им е спряно топлоподаването.

На 5 февруари от дружеството обявиха, че е спряна водата и парното само в кварталите "Младост" – 1, 1А, 2, 3 и 4, Студентския град, "Дървеница" и "Слатина". И днес обаче топлото липсва.

Без да съобщи официално "Топлофикация" е спряла топлоподаването и в още 8 квартала на столицата – Лозенец, Дианабад, Изток, Изгрев, Витоша, Яворов, Гео Милев и Ситняково.

В неделя от дружеството заявиха пред медиите, че в "Младост 1" е пусната топлата вода, но софиянци заляха социалните мрежи с оплаквания, че това не е вярно. Оказа се, че топлата вода в Младост 1, Младост 1А и Младост 3 е пусната едва днес, а в Младост 4 и някои части на Младост 2 топлоподаването все още не е възстановено.

Магистралният топлопровод е на 27-30 г. и това е първата авария по него, заявиха от "Топлофикация София" пред "Труд".

Междувременно енергийният министър Николай Павлов обяви, че е поискал обяснения от ръководството на "Топлофикация София" и на "ЧЕЗ Разпределение България" АД за авариите.

Припомняме , че докато половин София нямаше парно и топла вода, други квартали на столицата пък бяха без ток.

"Спешно от двете дружества се очаква да предоставят информация за вида на авариралите съоръжения, причините за прекъсване на снабдяването, броя на засегнатите клиенти и мерките, предприети от компаниите, за своевременно възстановяване на захранването с електрическа и топлинна енергия", се казва в съобщението на енергийното министерство.

От последните минути: Нова лоша новина от "Топлофикация" за половин София!
    София, България, 07 Февр. 2017, 18:36 - Блиц.бг

Нова авария е оставила без парно и топла вода столичния квартал "Младост". Пробивът на топлопровода е в района на Цариградско шосе срещу голям търговски център. За да може да бъде отстранена аварията, тази вечер отново ще бъде спирано отоплението, обясниха от "Топлофикация - София", цитирани от БНР.
Заради предишната авария, която стана в неделя, без парно и топла вода продължават да са квартал "Слатина" и части от "Дружба".
В същото време наши читатели ни сигнализират, че и в квартал "Лозенец" няма парно и топла вода.

# 14
  • София
Само да напомня, че не само частните жилища са без парно и топла вода. В детската градина на сина ми са също на парно по принцип, но вече два дни се топлят с електрическа печка (която е малка и я ползват преди да започне отоплителния сезон, а помещението е голямо) и се мият със студена вода.
За училищата не знам.

Общи условия

Активация на акаунт