На море в Гърция 2017

• 151 371
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
  • Русе
На мене няколко пъти ми се случва нещо много неприятно при резервация в хотели и в България, и в чужбина. Обикновено пътуваме с двете деца резервираме 2 стаи и ни слагат мене и мъжът ми например на първи етаж, а децата на седми, а те не са достатъчна големи, за да са напълно отделени от нас. И когато поискам да ни сменят стаите се започва едно, че нямат в момента две свебодни стаи, които да са близо една до друга, що не сме се обадили по-рано. Затова винаги гледам да го напиша при резервацията, но обикновено никой не обръща внимание, какво съм написала.

# 151
  • Пловдив
salex_n2, много сме писали в темите за настаняване на западния бряг, на който пясъчни плажове почти няма. Първото населено място на юг от Волос, което е приятно, а не в стил Китен, е Афисос (ние бяхме там). В северния край на градчето (пред бийч-бар Коста Кали) има (почти) пясъчен плаж. В южния край (откъм Лефокастро) е плаж с дребни камъчета, много по-приятен от другия. Има поне 2 чудесни таверни, 2 пекарни, има магазин, а сутрин минават камиончета с риба и зарзават. Все още смятам, че стратегически това е идеалното местоположение на Пелион. Иначе са много приятни и следващите - Лефокастро, Милина, но като че ли са по-неудобни за обикаляне.
Още нещо да кажа за западния v/s източния бряг - изумителна разлика в храната в полза на западния бряг.

# 152
Аз също се учудвам, че изобщо някой е казвал номер на стая, на мен лично не ми се е случвало. Ако държиш конкретно да си или не си някъде, настоявай пред агента, да ги уведоми.

# 153
На остров Корфу някой бил ли е? Flutter

# 154
Юни месец подходящо ли е да се отиде на халкидики с дете на 2 години. Притеснява ме да не е много студено или много силно слънцето ?

# 155
Сега ме вълнуват дребни неща като : водата им става ли поне за готвене, да мъкна ли пюрета за дребния, колко излиза храната на 4 души за седмица, ако не дай Боже се наложи медицински преглед къде се ходи......ей такива неща. Thinking
Пюрета - няма избор, не се купуват там, аз съм носила, когато детето беше под 1 година, после вече си ядеше с нас.
Виж памперси има всякакви, носила съм по 3-4 бройки.
В Торони лекар и аптека няма. Има един педиатър, който има вила и си ходи лятото, но аз никога не съм го засичала да работи, защото ходим в началото и края на сезона. Иначе местните ще ви насочат към къщата, ако се наложи, тя е на крайбрежната улица.
Иначе общопрактикуващи лекари и аптеки са най-близо в Сарти и Неос Мармарас, а медицински център (демек малка селска болница) е в Агиос Николаос.

----
Salex n2, за Пелион - септември така или иначе ще има места навсякъде, така че не е драма дали на източния или западния бряг. Пейзажът е много различен на изток, запад и на юг. Най-хубаво е на юг и в планината всъщност. Според мен.
Иначе съм отсядала в Портаря, Макриница, Лефокастро и Милина (не всичките 4 пъти сме били през лятото), никога не сме спали на изток, но сме посещавали доста от плажовете.
Наистина вятърът е променлив, може днес да водата да е джам, а утре да не се влиза от вълни (случвало ни се е на два съседни плажа), но тази особеност е също толкова непредвидима на всеки един остров или открит бряг, само в затворени заливи е различно.

# 156
Здравейте! Вече ходим на почивка без деца, но пък се сдобихме с надуваем каяк  Wink. Та изискванията ни са по-специфични: тихо море /става дума за началото на септември/; достъпна с кола крайбрежна ивица с разнообразни заливчета, с плажове по възможност с естествена сянка- ако има и близки диви островчета, още по-добре; студио по възможност на първа линия; "бюджетен" транспорт т.е. без убийствени цени за ферибот и прекалено делечни дестинации /Спорадите отпаднаха заради ферибота/.

Няколко години сме били в Никити и сме пообиколили /там топ дестинацията ни е от плажа Кариди до Вурвуру към остров Диапорос/. Миналата година благодарение на този сайт "открихме" Амулиани и за 5 дни го обиколихме почти напълно /без северния бряг/. Беше чудесно! За тази година оглеждам Лефкада /като че ли южната й част отпада заради ветровете?/ или Евия /може би северната част?/, но обмислям и по-южните части на Ситония.  Ще се радвам на всякакви предложения!

# 157
Източната страна на Лефкада е за вас, според мен. Огледай Десими и околностите, но щом дават там лодки с/у шофьорска книжка и разрешават да се ходи до Меганиси, значи МОРЕТО Е ТИХО.

# 158
  • София
pipelot,
Погледнете Сивота - недалече от Игуменица на юг. Там има няколко малки острова, които стават за обикаляне, има и малки плажчета, достъпни само с лодка. Заливите наоколо са без нито една вълна - островите пазят завет.
Ние имаме надуваема лодка - мъжът ми и синът ми ходеха да гребат всеки ден.

# 159
Сивота е много добре, също и вътрешната страна на Южна Евия. Има броеница от малки крайбрежни острови и на двете.
Вътрешната страна на залива Пагаситикос (Пелион) с остров Аталас, може и до Трикери да успеете да стигнете.

# 160
Страхотни сте! Увеличихте местата, които обмислям, но не се оплаквам  Wink. Благодаря!

# 161
  • София
Страхотни сте! Увеличихте местата, които обмислям, но не се оплаквам  Wink. Благодаря!

Планираме пътуване специално за каяк през април. Ако те интересува, пиши на лични, за да не излезе, че рекламирам разни сайтове.

# 162
Здравейте на всички Simple Smile 2016г. бе първата ни почивка в Гърция и съм очарована. По препоръка на Параход избрахме Кефалония пред Лефкада и не съжалихме. Много красив остров! Единствено ни липсваше морската храна, нали се сещате миди, стриди, прясна риба и т.н. Дори един риболовен кораб не видяхме.
Тази година пак се ориентираме към Гърция, с молба за малко помощ в избора. Спряли сме се на Крит. За мен са важни плаж, гледка и може би местенца където можеш да си поръчаш прясна риба без да трябва да пропътуваш целия остров.

# 163
Бях писала за резервация да едно местенце, което много ми допадна. Първоначално ми отговориха, че имат свободно студио, и аз в същия ден потвърдих, че искам да запазя. След като пет дни не ми вдигнаха телефона или върнаха мейл, снощи ми писаха, че нямали места. Разочарована съм и мисля, че е некоректно да ме подвеждат така. Сега пак почвам да търся, и ще ви следя за впечатления и идеи...Ако някой се сеща за нещо приятно на прима виста, студио за двама възрастни и две малки деца на Ситония за края на август - началото на септември, да казва. Предпочитам да е в населено място с плаж, но няма да стоим само там. Знам, че не е това целта на темата, но се пробвам Simple Smile Тази година е страшен ценови балон, а и места няма...

# 164
Здравейте, някой има ли впечатления от района над Ормос Панагиас на втория ръкав? Плажовете хубави ли са (Трани Амудия, Акти Салоники) - морето спокойно ли е? На снимки районът изглежда много красив. Става ли за плаж средата на юни или водата е още студена?

Общи условия

Активация на акаунт